Politika

Bečić: Nećemo sjedjeti skrštenih ruku, stvorićemo uslove za fer izbore

Demokratska Crna Gora, kao najodgovorniji, najozbiljniji i najjači opozicioni politički subjekt, neće sjedjeti skrštenih ruku i kroz ozbiljne razgovore sa građanima, ekspertima i predstavnicima nevladinog sektora kreiraćemo takva rješenja koja će obezbijediti sveobuhvatnu izbornu reformu, kako bi po prvi put u Crnoj Gori imali uslove za održavanje poštenih i fer izbora, kazao je predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, na jučerašnjem sastanku sa ambasadorom Bosne i Hercegovine, Vinkom Radovanovićem.

Kako su saopštile Demokrate, Bečić je ambasadoru BiH u našoj zemlji kazao da će višemjesečni rad na izbornim reformama konkretizovati kroz društveni dijalog, organizujući okrugle stolove sa drugim društveno odgovornim činiocima, naglasivši da ta partija neće učestvovati u radu Privremenog skupštinskog odbora, čije osnivanje je inicirala DPS.

“Demokratska partija socijalista grubim flasifikatom našeg Plana izbornih reformi pokušala je da od sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi dobije podršku za kozmetičku nadogradnju i površnu optimizaciju izbornog i drugog zakonodavstva. U pitanju je klasična politička farsa dva ekstremna pola crnogorske političke scene koji žele da izazovu nove tenzije i podjele u društvu. O tome najbolje svjedoči prethodna izmjena izbornog zakonodavstva, čije posljedice su i danas očigledne kroz institucijalnu i političku krizu u Crnoj Gori”, bio je jasan Bečić.

Posebna tema razgovora bio je i učinak vlasti u hercegnovskoj Opštini, koja je, istakao je predsjedik Demokratske Crne Gore, doživjela preporod od dana kada je opozicija, predvođena njhovom partijom, preuzela upravljanje.

Lokalna uprava je, kako je dodao, za kratko vrijeme domaćinskim i odgovornim upravljanjem gradom uspjela da završi veliki broj projekata koji su umnogome olakšali život građana.

“Asfaltirano je na desetine kilometara lokalnih puteva na više od 30 dionica, za šta je uloženo više od 250.000 eura. Prvi put iz budžeta izdvojeno je 100 eura za svako novorođeno dijete. Obezbijeđeni su besplatni udžbenici za sve đake prva tri razreda osnovne škole. Uloženo je 305.000 eura u razvoj zaleđa i Orjena, čime je otvoren prvi avanturistički park u Boki. Otvorena su tri nova hotela, od kojih je hotel ,,Play” u vlasništvu Opštine, čime je hercegnovska Opština postala prva lokalna uprava u Crnoj Gori koja upravlja jednim hotelom”, naveo je Bečić.

Radovanoviću je predstvaio i inicijativu i napore Opštine Herceg Novi za ukidanjem naplate putarine na putu Meljine – Petijevići.

“Lokalna uprava već više od godinu dana pregovara sa izvođačem i koncesionarom pomenute saobraćajnice ,,Univerzal Monte”. Međutim, imajući u vidu da je iznos od pet miliona eura, koji pomenuto pravno lice potražuje, Opština nije u mogućnosti da obezbijedi navedena sredstva. Iz tog razloga, ali i zbog činjenice da je država pomenuti put od Herceg Novog do Trebinja proglasila magistralnim, Opština je pozvala i Vladu da se uključi u rješavanje problema. Iz lokalne uprave su slali urgencije, ali do susreta sa predstavnicima Vlade još nije došlo. I pored toga, u Opštini su optimisti da će doći do sastanka i da će Vlada prihvatiti njihov predlog da se sredstva obezbijede iz kapitalnog budžeta za narednu godinu”, saopštio je Bečić.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović, i član Predsjedništva Demokrata, Stevan Katić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Nastavlja Becic sa komikadasenjem i prepoznatljivim cinizmom i gubijanjem kriterijima u vrednovanju znanja,poštenja i vrednosti.ličnosti.

Oto
Gost
Oto

Opet ovaj hobit 😀

CDM
Gost
CDM

jel ovo moguće? Preporod u Herceg Novom ? Pa eto svaki dan prošetam gradom pa nekako ne vidim da se nešto na bolje promjenilo osim što su se u opštini pozapošljavali po partijskim linijama i po familijarnim. Kao da je DPS na vlasti , nikakve razlike nema. Komedija živa, stim da se stalno pozivaju kako su bolji od DPS-a koji… Više »

Hmmm
Gost
Hmmm

Nisu na opatinskom, ali su sve firme Novske pogasili i svako mogući projekat opstruisali 😉 ovi nešto rade ne lazi.

Mirko
Gost
Mirko

Becicu folirantu

DUKLJA
Gost
DUKLJA

BEČIĆU ,KAD SE TI I DRITAN NALJUTITE,JA MISLIM DA ĆE NEKOME TIJESNO BITI,ČUVAJ TE SE U INTERESU DEMOKRATIJE ,DA NE PRELADITE.

Djole
Gost
Djole

Aooooo.
A jedino Vam je ostalo da maglu prodajete jos ovim srbima iz Bosne.
Majka ve nemala kakve ste Vi promaje od politicara

Kiko
Gost
Kiko

Nisu oni promaje no provale! Bolje bi bilo da se zovu provale a ne promaje umjesto pobjede a ne podjele! Barem bi humorom uspjeli kako da zaintresuju javnost!

Send this to a friend