Politika

Bečić: Nikšić i Crna Gora neće biti podanički ni kriminalni

Predsjednik Demokratske Crne Gore i Skupštine Aleksa Bečić, smatra da je potrebno da nestane diskriminacija, da se djeca ne ugledaju na kriminalce, narko – dilere i tajkune i da im uzor bude ono što su uvijek u zdravim društvima bili ugledni profesori, ugledni naučnici, ugledni kulturni radnici, ugledni sportisti i ugledni gradonačelnici, a ne oni koji se u tamnim sobama sastaju i dogovaraju kako ucijeniti, pritisnuti i kako tender namjestiti.

On je to kazao tokom posjete nikšićkom naselju Humci.

“Toga više nema. To mogu da zaborave. I ako su neki iz Splendida došli i ovih dana se sjetili Nikšića i nikšićkih naselja, i ako obilaze određena domaćinstva, poruka im je jasna – Nikšić i Crna Gora su slobodu nakon 30 godina udahnuli 30. avgusta! Ta sloboda će se još jače, još bolje i još vidljivije udahnuti 14. marta i tog dana ćemo udariti pečat svemu onome što treba Nikšiću i što treba Crnoj Gori. Ne da bi se dijelili, ne da bi se svađali, ne da bi se vraćali u ’41, ’91, ’18. ili bilo koju drugu godinu – mi gledamo naprijed, mi težimo boljem sjutra jer ova djeca to zaslužuju”, kazao je Bečić

Kako je istakao, djecu nikada više niko ne smije da dijeli u Crnoj Gori.

“I suprotstavite se svakom, jer ni Nikšić ni Crna Gora niti će biti podanička, niti će biti kriminalna. O Nikšiću i Crnoj Gori će se odlučivati ovdje, jer mi smo svoji na svome, ovo je naša država, stvarali su je naši zajednički preci a ta naša prošlost, dijelom i tragična, je bila zajednička, jer nema porodice u Crnoj Gori kojoj nisu bili i na jednoj i na drugoj strani”, naveo je Bečić.

A onda je nastavio.

“Dosta je više tog vraćanja, dosta je više tih podjela. Mi treba ovdje da se pomirimo, mi treba da pogledamo naprijed. Mi treba da razgovaramo o radnim mjestima, o fabrikama, besplatnim udžbenicima, o dječijem dodatku, o većim platama, većim penzijama – to je ono što interesuje građane Nikšića i građane Crne Gore”, poručio je Bečić iz Humaca.

Momo Koprivica je poručio da ni Aco Đukanović ni Brano Mićunović sa svojim kriminalnim hordama nemaju šta da traže u Nikšiću.

Kazao je da su Nikšićani hrabri ljudi, ljudi čistih namjera i ruku, koji žele poštenu i odgovornu vlast i da neće dopustiti da Nikšićem vladaju kriminalne horde, već će vladati od građana izabrani predstavnici, poštena i odgovorna vlast i kojoj će sloboda, pravda i javni interes građana biti na prvom mjestu.

“Čišćenjem grada od korupcije i zloupotreba institucije će biti sposobne da se posvete riješavaju ekoloških, infrastrukturnih i svih drugih problema. Posle 14. marta se isto trebamo sretati kao sugrađani, ne da bilo ko u novoj vlasti i novom rukovodstvu gleda sa visine građane, već da zajedno sa vama riješava probleme. Da budete uključeni, da možete slobodno doći u opštinu, da iznesete svoje probleme i da ih zajednički riješavamo – to je opština po mjeri građana i to je naš osnovni prioritet“, poručio je Koprivica.

Gordana Radović je istakla da potiče iz ovog kraja i da joj je samim tim i poznata problematika ovog kraja.

“Mi smo danas ovde ispred koalicije “Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić” sa jednim jasnim ciljem – da sačuvamo mir u ovom gradu, da živimo svi u miru zajedno jedni sa drugima i da se okrenemo ekonomskom oporavku ovog grada. Naš krajnji cilj jeste da pokrenemo određena radna mjesta u Nikšiću, da otvorimo prozvodne pogone, da otvorimo industrijsku zonu. Naš plan je da očistimo grad od otpada, da očistimo fasade i da ne dozvolimo da naši najmiliji odlaze iz Nikšića zato što nemaju ovde perspektivu”, kazala je Radović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VeryWelcome
Gost
VeryWelcome

Bravo! Dosta podijela!

Miro
Gost
Miro

Pa zasto drzis otvorene granice prema RS i Srbiji ! Da bi doslo sto vise laznih biraca. Ako Niksicani budu srpski podanici onda po tvom misljenju nisu podanici. Ti i takvi zivite od sluganstva ali ocekujte da ce se smanjiti broj onih sto vas u takvoj bruci prate.

Send this to a friend