Politika

Bečić: Perović i Šljivančanin dali veliki doprinos u očuvanju mira i smirivanju tenzija

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić posjetio je crkvu Svetog Đorđa u Podgorici. Bečića je tim povodom dočekalo sveštenstvo crkve Svetog Đorđa, dok je posjeta bila prilika da čestita arhijerejskom protoprezviteru podgoričko-kolašinskom Gojku Peroviću i protojereju Mirčeti Šljivančaninu, starješini crkve Svetog Đorđa pod Goricom, postavljenja u okviru Mitropolije crnogorsko-primorske, saopšteno je iz Skupštine.

„Ova crkva, kao jedan od najstarijih objekata, predstavlja svojevrsni simbol Podgorice i mjesto gdje su svi dobrodošli, bez obzira na razlike. Ona je uspjela da opstane u svojoj ljepoti čak i onda kada je to bilo najteže i u vremenima velikih duhovnih izazova“, istakao je Bečić.

Ukazao je na doprinos crkve u “afirmaciji mira i smirivanju društenih tenzija”.

„U turbulentnom periodu, koji je iza nas vi ste svojom mudrošću i tolerancijom širili poruke mira, pomirenja, sloge i zajedništva, otvarajući vrata za sve ljude dobre volje, bez obzira na njihove razlike. Vašim riječima i djelima, koja su poznata i van granica naše zemlje, a koja se često ističu i od strane drugih vjerskih zajednica, dali ste nemjerljiv doprinos afirmaciji mira i smirivanju društvenih tenzija u Crnoj Gori, na čemu vam najiskrenije zahvaljujem“, dodao je Bečić.

Iskazujući poruke dobrodošlice protojerej Šljivančanin poručio da “posjeta predstavlja gest poštovanja i brige”.

„Na početku želim da izrazim zahvalnost i zadovoljstvo zbog Vaše posjete, jer ovakvim gestovima Vi pokazujete poštovanje i brigu o našoj crkvi, ali takođe i svim ostalim vjerskim zajednicama u Crnoj Gori“, kazao je Šljivančanin.

Nakon toga, on se osvrnuo na istorijat najstarijeg sakralnog objekta u Podgorici i prostora koji ga okružuje i naglasio štaje sve urađeno u prethodnom periodu, kao i koje aktivnosti crkva sprovodi u pravcu afirmacije kulture u glavnom gradu.

„Ova crkva ne predstavlja samo vjerski, već i kulturni simbol Podgorice, koji pored hrišćana posjećuju turisti svih vjera i nacija. Takođe, ona obogaćuje duhovni život u našem gradu, što je i razlog izgradnje hramova i vjerskih objekata“, rekao je Perović.

On je izrazio nadu da će se konačno smiriti tenzije u Crnoj Gori, za šta je potrebno strpljenja, mudrosti i odmjerenosti svih činilaca društva u šta snažno vjeruje i što očekuje.

Kako su naveli, sagovornici su se saglasili da u našem društvu treba insistirati na poštovanju principa sekularne države, u kojoj su jasno podijeljene nadležnosti između države i crkve i vjerskih zajednica, te da njihova odvojenost ne znači suprostavljenost između crkve i politike, već mogućnost za dijalog i saradnju na brojnim poljima gdje se te aktivnosti susreću.

“Pomirenje, tolerancija i ljubav vrijednosti su oko kojih Crna Gora mora biti ujedinjena kako bi se prevazišle sve podjele i svi izazovi koji postoje u našem društvu – zajednički je zaključak učesnika sastanka. Takođe, istakli su da je obaveza svih da vjeruju u sposobnost mladih ljudi da ostvare svoje potencijale”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
svašta
Gost
svašta

“Perović i Šljivančanin dali veliki doprinos u očuvanju mira i smirivanju tenzija…” Hahahaha, eto i tako rezonuje Bečić, blago zemlji s njim…i s popovima Crkve Srbije….

Velimir
Gost
Velimir

Sad imamo barem kandidate za Nobelovu naradu za mir.

stevokokot
Gost
stevokokot

dobro da si Gojka posjetio da ga utjesis malo posle degradiranja!

Cuca
Gost
Cuca

Zamislite ovo ludilo, angažuje se televizijska ekipa da snima posjetu jednoj beznačajnoj crkvenoj opštini strane crkve, crkve Srbije, u objektu koji je otet baš uz vlast koju on predstavlja. Ovo je kao novost za narod, mi trebamo biti sretni i radovati se ovoj posjeti!? A dje su vam novi pogoni da mladost nešto radi da se vidi napredak u nečemu?… Više »

veritas
Gost
veritas

Ovakvim ponašanjem Bečić dokazuje da apsolutno nije vjernik već inadžija i kleronacionalista najpodmuklije vrste, žongler i uvlakač čiji cilj je da usisa nešto glasova DFa i prosrpskih ostrašćenika. Mučenik je to, fuzbalski dribler koji tjera loptu po terenu drskosti i inaćenja. Pih, pih!

Mladen
Gost
Mladen

A kad idu u posjetu Islamskoj zajednici i Rimokatolicima onda nisu žongleri,kleronacionalisti,uvlači i dr..

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Kuku tome društvu dje popovi “daju doprinos miru i smirivanju tenzija”

A ko to zakuva u Crnu Goru no popovi zajedno sa tobom Bečiću?
No, nećete dugo, sazovi ti Skupštinu za momčiću u kapotiću ako ti basta?

Kriza
Gost
Kriza

Ako mu je ovo prioritet sada..neka mu je na čast. Bravo krekeri.

marius
Gost
marius

Becicu to crnogorskih glasova sto si ima, budi siguran da ih vise nemas. Al mudar si ti, znades ti to, za to si i krenuo u otimanje DF-ovih biraca. Ako, ako, neka si ti.

Rakun
Gost
Rakun

Nema zato sto ie otisao u crkvu? E ti mu i me trebaki ako ga zbog toga nece glasati

Dragi
Gost
Dragi

Bečić i Demokrate više štete Crnoj Gori nego DF,podmuklo i po dobro raztađenom scenariju uništavaju Crnu Goru.Prvo otmu pa bi širili ljubav i tolrranciju,srpska sekta.Kakav pokušaj prevare?

Dolores
Gost
Dolores

Ovo je posrnuće do dna. Niko normalan neće dati podršku ovome sektašu Bečiću i njegovoj kamarili. Sad se otvoreno vidi ko su Demokrate i kud idu. Najodvratnija partija.

Rakun
Gost
Rakun

Dok god za crkvu oazes da je selta nemas se cemu nadati

Kole
Gost
Kole

Vala vise dojadiste sa crkvom i politicarima, da ce se crkva ogaditi i najvecim vjernicima. Brzo ce izbori pa ce pobijediti gradjanska i sekularna Crna Gora na temeljima antifasizma i multietickog sklada ,a ne cetnika i popova. Nek je vjecna 🇲🇪!

Sramota
Gost
Sramota

Becic i Demokrate svaki dan nam stavljau do znanja da su im bitne samo fotelje koje ua popunili neznalicama i sujetnim ljudima. Narode osvijesti se…

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

talibani u evropi …tako nas gledaju normalni evropski narodi …..dotakli smo dno nadam se da mozemo samo u napredak kad prodje ovo ludilo

zoran
Gost
zoran

Becicu jesiili to posao po misljenje

Pero
Gost
Pero

“Pomirenje”
Šta to znači?
Da svi dudemo Srbi i da svi obučemo bijele košulje.
Neka, hvala.

Lol
Gost
Lol

Gladan vam je narod !!!!!!

Kotor
Gost
Kotor

Dritane brate moj, sve cemo ti oprostiti samo ruši ove zaboga. Kumim te bogom, ovo je ludilo, ovo nije moguce!

Mitar
Gost
Mitar

( za ono ” imovina srpske crkve je SAD bezbijedna ces platit i to debelo) ali bolje sad predji na nasu stranu jer ti se kupi malo po malo jos toga!

Betoven
Gost
Betoven

Na sta je spao Gojko.

Mitar
Gost
Mitar

??? A kad je to bio nedje gore??? Jedan cetnik ka drugi , dje je razlika?

Miloš
Gost
Miloš

Drustveno posrnuce!!!

Bosko pg
Gost
Bosko pg

Presmijah se

Brano Nikšić
Gost
Brano Nikšić

Ovo je jedinstveni slučaj u svijetu.

Kokot
Gost
Kokot

Da je VJECNA CPC.

Vanja
Gost
Vanja

Je l realno ovo?
Ja ne vjerujem?
Crkva i hoce iz politike?
Al politila nece iz crkve?
Bruka i sramota.

ŚAN
Gost
ŚAN

A kako e micovic da nece bit dostavljen na Kosovo ….dogodine…..nece…. nece….

Miodrag
Gost
Miodrag

Covjece sta ces ti po crkvama?zar ti nemas nista prece da radis?Nego da se pozdravljas sa popovima?!Gledaj situation u zemlji!

Stega
Gost
Stega

Brzo će kraj okupatorsoji crkvi srbije u Crnoj Gori.

Mitar
Gost
Mitar

Doc cete na red i jedan i drugi pa cemo vam kazat za to ” smirivanje”.

Barselona
Gost
Barselona

Dodje mi da povraćam!

Dejan
Gost
Dejan

Kazem ja evo i popova u parlament … eto ko upropasti nasu lijepu pravoslavnu vjeru….😔😔😔

Kokot
Gost
Kokot

Bravo.Pobjede a ne podjele.

zoran
Gost
zoran

CPC ………….CPC

Trece jutro
Gost
Trece jutro

Pocelo je dodvoravanje popovima.

Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Nema smirivanja tenzija dok ste vi takvi kakvi ste.

Dobrica
Gost
Dobrica

Opet pa dokle vise

ratko marković
Gost
ratko marković

Ljaljo serbine !

Snjeg
Gost
Snjeg

E jada ovoga .

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Prestali su da se foliraju. Sada je jasno da je srpska njihova vjera. A i da znaju da treba da se izbore za srpske glasove protiv DF-a i budućih Demohrišćana na budućim izborima, jer nijedna druga nacija poslije njihovog sramnog istupa u noći događaja na Cetinju neće dati ni jedan jedini glas njima.

Send this to a friend