Politika

Bečić: Pivljani su herojski i ratnički narod, o čemu svjedoči sjećanje na Baja Pivljanina

Bečić

Lider koalicije “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić čestitao je danas Dan opštine Plužine.

“Plužine i Piva predstavljaju jedno od onih mjesta u Crnoj Gori zbog kojih se s razlogom kaže da smo zemlja sa najviše istorije po glavi stanovnika”, kazao je Bečić.

Pivljani su znali, kada je to trebalo, biti ratnički i herojski opredijeljen narod, o čemu svjedoči i snažno kolektivno sjećanje na Baja Pivljanina, ali i na sve borce kojih se, kako ističe, sjećamo proslavljajući datum oslobođenja kao Dan opštine Plužine.

“Danas, u mirnodopskim okolnostima, snažnu nekada herojsku energiju koja je imanentna ljudima u ovom kraju, potrebno je usmjeriti ka stvaranju i razvoju Plužina, u čemu Pivljanke i Pivljani u prirodnim osobenostima svog kraja imaju trajnog saveznika. U želji da bogati prirodni, privredni, poljoprivredni i turistički potencijali Plužina budu u funkciji kvalitetnijeg života ljudi na prostoru cijele Pive, još jednom, srdačno, čestitam Dan opštine Plužine”, naveo je Bečić u čestitci.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Demokrata od Ljaljkovica u desni dzep drzi petokraku u lijevom kokardu,u zadnji dzep CG zastavu a u kosulju pri srcu zastavu Srbistana.Sto bi rekli u CG njise se kako vjetar duva pih gori je od ono nista Medojevica

marko
Gost
marko

Pojma ti nemas o Pivljanima a pricas uopstene politicke floskule. No to je politika ..svi znamo sta …

Cg kontras
Gost
Cg kontras

E čuš herojski opredijeljen…prepisivača ovoga, čim krene svojim riječima to ni na šta ne liči

Kajagogo
Gost
Kajagogo

A ovih nasih bajki o junastvu, ratnistvu, herojstvu, cojstvu i postenju. Sve je to kod nas postojalo samo u guslarskim pjesmama. Patetika. O pokojnicima sve najljepse. Tako svi postadose superheroji.

Ljubo
Gost
Ljubo

Ove Demokrate su san svakog Crnogorca ne radis a plata redovna

Varošani
Gost
Varošani

A vala ste dojadili vise vi sa vasim listama.

Milan
Gost
Milan

Bajo Pivljanin je bio hrabri razbojnik. To što je platio guslara da mu sroči nekoliko pjesama, ne znači da je bio superheroj.

Baraka
Gost
Baraka

Plagijator prica o antifasizmu i herojstvima iz II rata…?!… A kokarda mu ne silazi sa cela. Koga zafrkavaju ovi ljudi? Cestitaju dan Pobjede a onda odu na odavanje pocasti palim cetnicima….. Strasno

aaaa
Gost
aaaa

A zar nema poslije Baja nego se na njega zaustavi.

Send this to a friend