Politika

Bečić: Pobjeda opozicije bila bi ubjedljivija da smo imali poštene izborne uslove

Pobjeda opozicije na parlamentarnim izboirma bila bi mnogo ubjedljivija da smo imali poštene izborne uslove, kazao je lider Demokrata Aleksa Bečić koji je juče razgovarao sa Đanlukom Pasarelijem, šefom misije ENEMO (Evropske mreže organizacija za monitoring izbora) i  Nikolinom Stepanović, asistentom šefa misije ENEMO.

Bečić zahvalio se na intenzivnoj i kvalitetnoj saradnji koju su imali tokom čitavog monitoringa i to na svim nivoima organizovanja, gdje su lokalni funkcioneri koalicije sarađivali sa timovima ENEMO-a.

“Posebno cijenimo što ste sve faze izbornog procesa pratili, te ćemo s posebnom pažnjom analizirati sve preporuke koje će biti sadržane u vašem konačnom izvještaju. Crnu Goru čeka rad na sveobuhvatnim izbornim reformama, tako da će preporuke, predlozi i iskustva iz ovog izbornog procesa biti veoma dragocjeni. Vaš Izvještaj i izvještaji kredibilnih nevladinih organizacija o lošem biračkom spisku, kao i izjava doskorašnjeg koalicionog partnera DPS-a o kupovini birača od strane DPS-a, govori o tome da nijesmo imali ravnopravne izborne uslove“, saopštio je Bečić.

On je istakao da bi pobjeda opozicije bila mnogo ubjedljivija da smo imali poštene izborne uslove.

“Naš politički subjekt je nastao sa ciljem pomirenja ljudi, koje je DPS posvađao svojom političkom histerijom, tako da mi je drago što je slogan ‘Mir je naša nacija’ postao zajednički slogan sviih političkih subjekata u Crnoj Gori, jer mir i pomirenje nema alternativu“, kazao je Bečić.

Šef misije ENEMO čestitao je predsjedniku Demokrata na ostvarenom izbornom rezultatu i upoznao sagovornika sa ciljevima i preliminarnim izvještajem posmatračke misije ENEMO.

Pasareli je istakao da će, nakon preliminarnog izvještaja, ubrzo uslijediti i konačni izvještaj sa konkretnim preporukama sa ciljem unaprjeđenja izbornog ambijenta“.

“Pomirenje i rješavanje osjetljivih pitanja i problema konsenzusom od izuzetne su važnosti, a za to je neophodno da ruka vlasti bude ispržena prema svima“, zaključio je šef misije ENEMO.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Strijelac
Gost
Strijelac

Ako pod poštenjem podrazumijeva upumpavanje još para iz Srbije, onda je u pravu.
Takođe, minirali su HGI, osnivajući drugu ,,hrvatsku” stranku i tako ugrozili istinski građansku Crnu Goru, ostavivši hrvste bez ijednog poslanika.Koliko su upumpali novca osnivačima te stranke, ostaće bar za neko vrijeme tajna.
I tako redom…niđe kraja njihovom poštenju.

prevara
Gost
prevara

Da se izbori ponove za 5 dana vi bi ubjedljivo izgubili , narod je već sad shvatio da ste ih prevarili.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

U regularnim uslovima dps ne.moze prec dvdeset mandata…

8484
Gost
8484

Ovi izbori su bili neposteni tu se slazem sa vama ali za vlast a za opoziciju davana su sredstva kapom i sakom medije da ne pominjemo nevladine organizacije takodje jer ovakvo nepostenje u predizbornim kampanjama je skoro nevidjeno

dragan
Gost
dragan

Da popovi nijesu kupovali glasove i iznosile se biracke kutije sa birackih mjesta po sjeveru Crne Gore vjerovatno bi izbori bili posteni.Da ne pricam o probranoj dijaspori koja je privatnim autima da se ne zna isla da glasa za df dok su Crnogorci prozivani imenom i prezimenom da im se isto ne dozvoli..to sto se postenja tice.

A evo
Gost
A evo

Jes, posto vi niste kupovali glasove. Aj ne sprdajte se ljudi.

goran
Gost
goran

ovi dps glasači nikako da svate većinski crnogorci i srbi osim cetinja deklasirali milovu partiju u svim gradovima tako da priča risto vučić veliki prijatelj mila ne pije vodu tako da se dps neće oporaviti sledećih 20 godina

Njegoš
Gost
Njegoš

Ko o čemu, vojnik o skraćenju, večič o poštenju 😂😂😂🏃😂😂😂😂😂😂😂😂 Dokazanog lopova Carevića postavlja za predsjednika Budve, nekako čudno piše bečić poštenje.

Milos NK
Gost
Milos NK

da ste imali postene izbore DPS bi dobio 60%

Hurem
Gost
Hurem

Haj da ponovimo izbore junace

Izbori se
Gost
Izbori se

Pošto su izbori bili nepošteni vi ih nemojte priznati. Bojkotujte Skupštinu kao i dosad. Budite konzistentni. Na kraju krajeva vi imate samo 10 poslanika. Da su pošteni koliko biste imali po tvom mišljenju? 82 možda?

MNE
Gost
MNE

Ti da si imao postene izbore,a je li posteno Becicu da vam Amfilohije dobuja izbore,lako bi ste pobijedili da nije bilo crkve,a i ovako jedva uspjeste sa 17 partija,e svaka vam cast.

Sport.
Gost
Sport.

Bili i preposteni i sam vidis da ste u stvari izgubili sa svim i nikim.

Art
Gost
Art

Da su uslovi bili posteni i da se nijesu mijesali od srpske crkve sa amfilohijem,cijela srbija sa sve tabloidima pa do rusije i njenih para,vi ne bi ste imali nista,sve ste ovo dobili lazima,prevarama i kupili novcem.

zoran
Gost
zoran

Da ti nije bili Rista i crkve sada bi plakali po ulicana

Naroz
Gost
Naroz

Rista i Vučića… i još po nekog…

Sanja
Gost
Sanja

PLAKAĆE i BEZ PS NE BRINI

Bd Bd
Gost
Bd Bd

I u pravu je realno. Na sledecim izborima, pa i sutra da budu, DPS ne bi ni dobio 20%.Citava CG, osim Cetinja i manjinskih sredina, he ustala…

zoran
Gost
zoran

ne mlati jadan

Montenegro
Gost
Montenegro

Moraju oni uvijek mlatit,to je takva sorta.Uvijek jadni,nevoljni,osteceni.Prosle izbore”pokradeni”ove”prevareni”.Nikad im nista ne valja.Tuga tuzna!!!!

marius
Gost
marius

A kolko je to, prevedeno u šoldama?

Marina
Gost
Marina

Pusti te fore,nego objasni nama sto smo vas glasali,sta ste ono potpisali? I je li istina da je vec sve bilo na njemackom pa samo preveli za vas?

Per Aspera Ad_
Gost
Per Aspera Ad_

KAD BI BABA IMALA M…, ZVALA BI SE DJED!
I OVO STE DOBILI NA KVARNO UZ POMOC RUSIJE, SRBIJE(zvanicno iz budzeta) i izveli ste sve do jednog s po glave na izbore!

Činjenica
Gost
Činjenica

Mi smo ih glasali i opet će mo, a ti si glasala Dps, niko ti nije kriv. Raduj se evropskoj budućnosti Crne Gore, tako je, sa Njemačkom, Francuskom… i Evropskom unijom.

Snjeg
Gost
Snjeg

Sa Becicem i Krivokapicem nema evrope .

vjecna da je
Gost
vjecna da je

ne lupetaj aleks ….nevidja kapmanja srpske crkve akdemije bie ….desetine tabloida portala pritisak na drustvenim mrezama …vrh republike sumske i srbije su otvoreno finansirali preko ranoraznih tajkuna vasu kampanju ….koliko su srbi bili ugrozeni vidjite dje je srpska kucaa i srpska ambasada u centru podgorice ….kuca po kuca stan po stan posao po posao naseljavanje srbima primorja koji su pljuvali… Više »

Tggss
Gost
Tggss

Dolazak iz Srbije i BiH da se glasa u redu a prijetnje onima koji rade u inostranstvu su u redu ?

Snjeg
Gost
Snjeg

Velika kupovina glasova u bd i mnogim drugim opstinama.

Send this to a friend