Politika

Bečić podržava veću zastupljenost žena u Skupštini i Vladi

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić podržao je ideju o većoj zastupljenosti žena u parlamentu i predložio isti princip za izvršnu vlast na današnjem sastanku sa delegacijom Ženske političke mreže i predstavnicima Delegacije Evropske unije i Programa Ujedninjenih nacija za razvoj UNDP u Crnoj Gori

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, delegacija Ženske političke mreže predstavila je Bečiću zahtjeve za dalje unaprjeđenje izbornog zakonodavstva u dijelu ostvarivanja političkih prava žena, a on ih je podržao i istakao da je veći broj žena na mjestima odlučivanja jedan od ključnih preduslova za demokratizaciju društva za koju se zalažu Demokrate.

“Ponosan sam na činjenicu da su gradonačelnici Budve, Herceg Novog i Kotora dali značajan doprinos programu koji se bavi ekonomskim osnaživanjem žena koji je, takođe, pokrenut na inicijativu Ženske političke mreže. Dragan Krapović je bio jedan od prva dva gradonačelnika u Crnoj Gori koji su u decembru 2017. godine održali sastanak sa ŽPM i podržao zahtjev ŽPM da se u budžetu opštine Budva planiraju sredstva za žensko preduzetništvo. Stevan Katić je bio jedini gradonačelnik u Crnoj Gori koji je u 2018. godini u potpunosti sproveo postupak od opredeljivanja sredstava, do donošenja odluke i raspodjele sredstava. Vladimir Jokić je u decembru 2018. godine u predlog budžeta Kotora uključio ovu budžetsku liniju”, rekao je Bečić.

Naglasio je da su Demokrate spremne da doprinesu svim inicijativama ŽPM, kroz učešće i angažovanje svojih predstavnica u mreži.

Bečić je ukazao na potrebu da se priča o zastupljenosti žena na mjestima odlučivanja i poručio da se o tom mora govoriti na najodgovornijim adresama u društvu, te da će Demokrate raditi na stvaranju uslova da se to pitanje, takođe, pokrene.

Sastanku su prisustvovale u ime gostujuće delegacije Nataša Vuković, trenerica rodne ravnopravnosti u partijama i predstavnica opozicionih partija u ŽPM, Marija Blagojević trenerica rodne ravnopravnosti u partijama i predstavnica partija na vlasti u ŽPM, Plamena Halčeva, šefica političke sekcije, evropskih integracija i sekcije za trgovinu u Delegaciji EU u Crnoj Gori, Daniela Gašparikova, stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori i Kaća Đuričković, menadžerka za pitanja rodne ravnopravnosti. Sastanku je prisustvovala delegacija Demokratkinja, potpredsjednica Zdenka Popović, poslanica Valentina Minić, Tamara Vujović i Slađana Adžić.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
EnigmaFahroFileopgпфцa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Enigma
Gost
Enigma

Još si ti mali Aleksa žene koje tebe podržavaju nemaju još uvijek pravo glasa 😂😂😂

Fahro
Gost
Fahro

Hahahaha, bla bla bla. Koliko zena imate u partiji Becicu? I jos ne rece: na koje zene mislis, one sto ce da rade ili one koje ce da primaju platu za nerad?

Fileopg
Gost
Fileopg

Ispravka:
koliko brinu o pravima žena vidi se iz odgovora na pitanje: Koliko je iz Demokrata poslanica…

пфцa
Gost
пфцa

Значи дошло је до “женееее, гласајте за менеее”!

Send this to a friend