Politika

Bečić-Presker: Crna Gora pokazala političku zrelost

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić susreo se danas sa Gregorom Preskerom, ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori.

Tokom današnjeg sastanka, predsjednik Bečić razgovarao je sa ambasadorom Preskerom o bilateralnim odnosima, kao i nastavku integracije Crne Gore u EU i NATO.

On se osvrnuo na dosadašnju bogatu bilateralnu saradnju i izrazio uvjerenje da će nastaviti intenziviranje partnerskih odnosa u mnogobrojnim oblastima, prevashodno u dijelu ekonomije i investicija. Sastanak je, između ostalog, bio prilika da se predsjednik Bečić zahvali na pomoći koju je Slovenija pružila Crnoj Gori tokom epidemije korona virusa.

Presker iskazao je zadovoljstvo ambijentom i demokratskom zrelošću u kojem su održani nedavni izbori i naglasio da će Slovenija nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija.

On se osvrnuo na Izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori za 2020. godinu i kazao da ocjene iz  izvještaja predstavljaju dobar osnov za dalji rad novog saziva Skupštine.

Ovom prilikom, ambasador Presker je istakao da će tokom slovenačkog predsjedavanja Savjetu Evropske unije, jedan od prioriteta biti politika proširenja, kao i da postoji dosta prostora za unapređenje saradnje dvije zemlje.

Predsjednik Bečić upoznao je ambasadora sa ključnim prioritetima novog saziva i iskazao uvjerenje da će svi politički subjekti pokazati privrženost evropskim vrijednostima.

” Potrebno je da se svi zajedno izdignemo iznad ličnih i partijskih interesa, jer interes Crne Gore i njenih građana mora biti prioritet koji nema alternativu”, zaključio je Bečić.

Send this to a friend