Politika

Bečić: Sa Abazovićem odavno nisam razgovarao, podmetačine im ne mogu zaboraviti

Aleksa Bečić

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da odavno nije imao prilike da razgovara sa potpredsjednikom Vlade i liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem, poručujući da toj partiji ne može zaboraviti lične uvrede i podmetačine kroz saopštenja koja su slali u prethodnom periodu.

“Mi smo imali zajedničko partnerstvo i koalicione nastupe. Imali smo uspjeh na izborima 2018. godine, nakon toga legitimno su odlučili da idu svojim putem u susret parlamentarnim izborima, iako je naša intencija bila da širimo tu koaliciju. Bilo je mnogo onih koji su insistirali na objedinjenoj listi, ja sam preuzeo veliki rizik mjesec i po dana pred izbore da je nastup u više kolona garancija pobjede nad DPS-om. To se pokazalo ispravnim”, kazao je Bečić u razgovoru za Adria TV.

U postizbornom periodu, kako je rekao, postojalo je makar osnovno partnerstvo.

“Posljednjih mjeseci imali smo pogoršanje odnosa, mislim da je ključ tog pogoršanja bilo to saopštenje GP URA koje je bilo ispod svakog nivoa. Ja sam neko ko smatra da u politici nije sve dozvoljeno, nijesam izgovorio jednu uvredljivu riječ na račun političkih oponenata, a kamoli partnera sa kojima sam nastupao”, naglasio je Bečić.

Istakao je da je politički partner sa svima kojima su građani iskazali povjerenje na izborima.

“U redovima GP URA je bilo onih koji su se suprotstavili tome da takvo saopštenje treba da izađe u javnost i ja im se zahvaljujem. Neke lične uvrede, kvalifikacije i podmetačine ne mogu zaboraviti”, poručio je Bečić.

O ponudi DF-a: “Razmotrićemo sve što podrazumijeva izbore 2024.”

Lider Demokrata rekao je da će razmotriti svaki model izlaska iz političke krize koji predlože DF i GP URA, pod uslovom da platforma sadrži ključnu stvar, a to je da naredni parlamentarni izbori moraju biti tek 2024. godine

“Stavovi Demokrata su jasni. Ja sam se još prije nekoliko mjeseci uporno zalagao za model rekonstrukcije Vlade, kao optimalno i najefikasnije rješenje koje bi doprinijelo stabilizaciji političkih prilika. Taj model je naišao na najširu podršku i saglasje u okviru parlamentarne većine. Međutim, jedan najmanji politički subjekt se nije saglasio, nego je bila opstrukcija rekonstrukcije. Zatim su kolege iz DF-a saopštile da odustaju od modela rekonstrukcije, tako da je sad na njima da usaglase model, sve detalje i ponude nama. Mi ćemo, nakon njihovog temeljnog usaglašavanja, razmatrati njihov model koji će sadržati klauzulu da izbora neće biti prije 2024. godine”, rekao je Bečić u razgovoru za Adria TV.

On je istakao da Demokrate nijesu ucjenjivale, opstruirale proces, ističući da nikada nijesu bili dio problema.

“Sve što uključuje održavanje izbora kad im je vrijeme, uzećemo u razmatranje. Da bi mogli da razmotrimo, neophodno je da kolege usaglase među sobom stavove jer to je efikasni put”, naglasio je Bečić, ističući da će nakon toga vrlo brzo usaglasiti stav.

Što se tiče Demokrata, Bečić je rekao da je izborna volja građana svetinja koju neće izdati.

On je rekao da je teško davati predviđanja da li će doći do dogovora do 10. decembra.

“Crnoj Gori treba stabilizacija političkih prilika, mnogo je posla pred nama. Da sve zavisi od nas, vrlo davno bismo imali efikasan dogovor. Mi smo trebali da se dogovorimo još proljetos. Ako ima iskrenosti i dobre volje, mislim da možemo vrlo brzo pronaći rješenje za izlazak iz situacije”, dodao je Bečić.

On je rekao da ih građani nijesu odabrali zbog prošlosti, već da bi dobili odgovor što će biti 2022, 2023, 2030…

“Smatram da Crna Gora ima veliku šansu, danas je bolje stanje u mnogim oblastima nego što je bilo”, dodao je Bečić.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
expert123
Gost
expert123

stalo mu je da ostane u sedlu vlasti do 24 godine bez obzira na sve lose posljedice za ovu drzavu koju ova politika ima . Najbitnije su im fotelje , a nazadovanje ove drzave u svim oblastima ove drzave ih ne interesuje.

Izbori
Gost
Izbori

Zašto vas je strah od izbora?

Janko
Gost
Janko

I ti i on idete u istoriju. Procitani skroz. Ne moze se dirati crnogorsko srce i ponizavati crnogorci a od njih traziti podrsku za rusenje sopstvene kuce i doma.

Jugoslavija
Gost
Jugoslavija

Aleksa vidio sam nekada u tebi i u Dritanu neko svijetlo koje ce nas izvesti na pravi put i moram priznati da sam grdno pogrijesio a stopostotno sam mislio da ste i jedni i drugi bezzrezervno za CG,protiv partijskih zaposljavanja i da vas fotelje kao fotelje uopste ne zanimaju ali to je bilo vama lako pricati sa pozicija opozicije a… Više »

Onogost
Gost
Onogost

Vas dvojica pola Mila 😎

Priatno
Gost
Priatno

Becicu da li mislis da je lijepo reci kako je Abazovic izdajnik i da je nekome zabio noz u ledja???? Poceli ste sa provokacijama ispod pojasa i bili jako uporni u tome… Bas ste se potrudili da budete uvrijedjeni.

Blažo
Gost
Blažo

Prvi radno mjesto preśednik skupštine a ovom je prvo radno mjesto potpreśednik vlade. Kad se ta dva titana dovate jado moj.

Mileta
Gost
Mileta

Lijepe koalicije, bože pomozi.

Mitar
Gost
Mitar

Samo ti da u fotelji budes do 2024 pa da se oce sve zapalit, daj penzije daj z amajke daj za babe samo da si u fotelju, na kraju cete sami sebe pojest..

Otac Duško
Gost
Otac Duško

Kakva partija,kakav lider🤣🤣

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ovi će se pobiti! Kakva je ovo “sloga”!

Tarzan
Gost
Tarzan

A kome se predaje zagrijana fotelja.

Babin unuk
Gost
Babin unuk

Moraju biti izbori 2024 godine kako bi nas ti samo koštao 95.952 eura sve ukupno? 🤔 1999.00 * 48 mjeseci, pa viđite iznos?

Limenka
Gost
Limenka

Do 2024 nema izbora, toliko traje mandat i narod je trazio promjene

Jes, jes
Gost
Jes, jes

I opet ih traži, sa mnogo više razloga.

Cvetko
Gost
Cvetko

A nijesi zaboravio uvrede koje ti je DF dlao u kontinuetetu duži period. Mnogo eksplicitnije.direktnije.uvrjedlnivije…nego te od njih prpa…jer su zaprijetili….

Vndoje
Gost
Vndoje

kad kazete izborna volja gradjana na sta mislite? posto nijedna opcija nije osvojila vise od 50% a neke partije se predstavljaju kao gradjankse a neke su ultra nacionalisticke. to su poptuna dva razlicita subjetka koje predstavljau dvije razlicite politkee. u najboljem slucanu ova vlada je po volji 20% gradjana, a vjerujem i manje. ostalih 80-95% gradnjana (naroda sto kaze onaj… Više »

Saša
Gost
Saša

Zasto se plasis izbora, vjerovatno sto si razotkriven koja ti je prava politika?

Njegoš
Gost
Njegoš

Pa nijesi bečiću pobijedio DPS. DPS je dobio najviše glasova građana.

Putnik
Gost
Putnik

Neka DPS-u svaka “pobjeda” bude takva 🤣🤣🤣

Blok
Gost
Blok

Da se predlozi 2024+jos 4 godine bez izbora.pa 2028 se vidimo.Valjda zaposlite svu rodbinu uzu i siru.

Nzm
Gost
Nzm

nepotizam

rovca
Gost
rovca

prpa li je od ibora, ovih sto su u usponu, kako se brzo četnici provališe, a fotelja mila…. samo da znate da vas Vučko posmatra i ima nešto što bi moglo da zasvrbi… 😉😉😉😉

Sramota
Gost
Sramota

Ahahahah. Ti si stvarno top u pravom smislu te rijeci

Send this to a friend