Politika

Bečić sa Josipovićem: Izdizanje iznad rovova prošlosti mora pobijediti

Pomirenje, stabilnost, međuvjerski i međunacionalni sklad na Zapadnom Balkanu su strateški pravci djelovanja svake odgovorne i proevropske politike. Saradnja i dobrosusjedski odnosi između Crne Gore i Hrvatske treba da budu prioritet svih nas zajedno, ocijenili su na sastanku u Zagrebu predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, i nekadašnji predsjednik Hrvatske, Ivo Josipović. 

Kako su saopštile Demokrate, predsjednik njihove partije kazao je, tokom tog susreta, da izdizanje iznad rovova prošlosti i kandži balkanskog primitivizma, stajanje na put politici svađa, podjela i trgovine nacionalnim osjećanjima tradicionalnih političkih elita vlasti i opozicije mora konačno nadvladati na Zapadnom Balkanu.

“Dosta je više namještenih utamica političkih elita u kojima dobijaju svi koji igraju, a gube svi koje gledaju, bez obzira za koga su navijali. Budućnost konačno mora poraziti prošlost, narod mora pobijediti primitivice i trgovce nacionalnim osjećanjima”, naglasio je Bečić.

Uz zahvalnost na srdačnom dočeku i doprinosu koji je cijelim svojim bićem davao i koji daje pomirenju, prevazilaženju podjela, borbi za ljudska prava i jačanju građanske svijesti, lider Demokrata je pozvao Josipovića da posjeti Crnu Goru.

“Profesor Josipović i bivši predsjednik Hrvatske je sa zadovoljstvom prihvatio poziv i najavio posjetu Crnoj Gori u terminu koji će naknadno usaglasiti”, dodaju Demokrate.

Sastanku su prisustvovali generalni sekretar i predsjednik Kluba poslanika te stranke Boris Bogdanović, poslanik Danilo Šaranović, kao i predsjednik Crnogorske, Vladimir Pavićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

I major Mila(n)čić je ima bolje sagovornike, kada je ono kombijom putova Evropom i pronosijo istinu o mirotvorstvu veljesrpske i ruske politike i imperijalizmu Crne Gore….

Fileopg
Gost
Fileopg

iskreno se nadam da su se ova trojica lijepo proveli ….

C G
Gost
C G

U kojem svojstvu je Pavićević prisustvovao? Portparol tuđe stranke !?

Micko
Gost
Micko

Zavrsio karijeru a ni poceo nije-aj polako doma Becicu.

Pogba
Gost
Pogba

E moj Josipovicu da ti je znati samo sta ti misle.

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Kakva su ova lobiranja sa istrosenim i zaboravljenim politicarima, sto moze pomoc Josipovic, on u Hrvatsku ne moze glas dic

Onaj drugi
Gost
Onaj drugi

Nije to u pitanju, El Gordo, neko magistar hoće da se vidu u društvu sa ljudima iz akademskog svijeta, kao što je Profesor Josipović. Meni je milo jedino što je me poslušao i makao je iz kafane.

1389
Gost
1389

Becic voli da se gleda sa bivsima 😂😂😂

Libero7
Gost
Libero7

Kao sto je vasa paetija stala u najprimitivniju organizaciju u crnoj gori sa najmracnijom ideologijom.jedni pricate a drugo radite ali sre procitani u crnoj gori samo srbi mogu glasat za vas jer samo njih stite kao i srpsku crkvu.

Send this to a friend