Politika

Bečić – Palmer: Bojkot bio odgovor brojnih lidera opozicije koji su danas državnici

Bečić

Bojkot je bio odgovor brojnih lidera opozicije u regionu koji su danas državnici, predvodnici vlasti i uvaženi međunarodni partneri, tako da i mi bojkot doživljavamo kao prinuđeno rješenje u procesu borbe za elementarna demokratska dostignuća u antidemokratskom ambijentu, naglasio je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić na sastanku sa direktorom kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt dipartmentu, Metjuom Palmerom.

Lider Demokrata je, kako navode iz ove partije, upoznao sagovornika sa konkretnim pokazateljima duboke političke, institucionalne, pravne, moralne, ali i ekonomske krize.

Bečić je istakao da politička kriza datira još od 2012. godine i da je kontinuitet krize praćen i kontinuitetom “prevara DPS-a, kada god su opozicija i vlast pokušavali izaći iz krize usvajanjem zakona, raznim dogovorima i sporazumima”.

“DPS je pokazao da za njih dogovor ne znači ništa, zato je opozicija prinuđena da se bojkotom Parlamenta brani od antidemokratskih nasrtaja poslednjeg diktatorskog režima, u jedinoj zemlji u Evropi u kojoj vlast nikada nije smijenjena na izborima”, kazao je Bečić.

On je, kako dodaju, tokom sastanka upoznao Palmera sa aktivnostima Demokrata i rezultatima koje su postigli u prethodne  tri godine djelovanja na crnogorskoj političkoj pozornici.

“Činjenica da naša podrška raste iz dana u dan, da smo uspjeli da saberimo različitosti u jedan tim, gradeći put pobjeda, a ne podjela, da imamo najveći manevarski prostor, govori u prilog tezi da su Demokrate ubjedljivo najveća garancija unutrašnje kohezije, ali i neophodnih demokratskih promjena koje nasušno trebaju Crnoj Gori”, dodao je.

Bečić je, istakao da program Demokrata, nova kadrovska ponuda, način vršenja vlasti na lokalnom nivou, iskrenost i principijelnost u vođenju politike, čiste ruke, ali i svakodnevni terenski rad i komunikacija sa građanima, ukazuju da rast partije na čijem je čelu niko i ništa u Crnoj Gori ne može zaustaviti, bez obzira na, kako je dodao, brutalne atake i napade sa različitih strana političko-kriminalnih struktura,

Bečić je tokom sastanka, istakao da je ulazak Crne Gore u EU veliki strateški cilj i Demokrata i Crne Gore, ali da je svima jasno da sadašnja garnitura vlasti ne može zatvoriti poglavlja 23 i 24, poglavlje 27 koje se tiče zaštite životne sredine, kao ni sprovesti nužne ekonomske reforme.

“Zato proces ulaska u EU pripada onima koji nemaju hipoteke prošlosti, ali koji imaju snage, spremnosti, znanja i čistine da tom velikom izazovu odgovore na uspješan način. Demokrate su spremne da predvode Crnu Goru na tom putu”, zaključio je Bečić.

Sastanku je, kako je saopšteno,  prisustvovala i ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Margaret Ujehara.

Razgovor je, kako ističu, protekao u konstrtuktivnoj razmjeni mišljenja uz dogovor da će se saradnja i komuniukacija nastaviti i u narednom periodu.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aleksa
Gost
Aleksa

Ista prica uvijek dje je Becic..da makar promijeni redosljed rijeci u recenici nego sve kao papagaj.

mina
Gost
mina

Umjesto sto se bavis otimanjem biraca DF-a ,postenije bi ti bilo da konacno dignes glas protiv hapsenja clanova familije DF-a i ,zajedno sa ostalom opozicijom organizujete protest protiv njihovog politickog progona.

Cedoviste1
Gost
Cedoviste1

Pa ako to urade onda ce jos vise glasova Frontu da preuzmu.

Mirog
Gost
Mirog

Nisam citao tekst samo sam usao da prokomentarisem sliku. Vidji kako se prsi kao pjetao

Send this to a friend