Politika

Bečić – Palmer: Bojkot bio odgovor brojnih lidera opozicije koji su danas državnici

Bečić

Bojkot je bio odgovor brojnih lidera opozicije u regionu koji su danas državnici, predvodnici vlasti i uvaženi međunarodni partneri, tako da i mi bojkot doživljavamo kao prinuđeno rješenje u procesu borbe za elementarna demokratska dostignuća u antidemokratskom ambijentu, naglasio je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić na sastanku sa direktorom kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt dipartmentu, Metjuom Palmerom.

Lider Demokrata je, kako navode iz ove partije, upoznao sagovornika sa konkretnim pokazateljima duboke političke, institucionalne, pravne, moralne, ali i ekonomske krize.

Bečić je istakao da politička kriza datira još od 2012. godine i da je kontinuitet krize praćen i kontinuitetom “prevara DPS-a, kada god su opozicija i vlast pokušavali izaći iz krize usvajanjem zakona, raznim dogovorima i sporazumima”.

“DPS je pokazao da za njih dogovor ne znači ništa, zato je opozicija prinuđena da se bojkotom Parlamenta brani od antidemokratskih nasrtaja poslednjeg diktatorskog režima, u jedinoj zemlji u Evropi u kojoj vlast nikada nije smijenjena na izborima”, kazao je Bečić.

On je, kako dodaju, tokom sastanka upoznao Palmera sa aktivnostima Demokrata i rezultatima koje su postigli u prethodne  tri godine djelovanja na crnogorskoj političkoj pozornici.

“Činjenica da naša podrška raste iz dana u dan, da smo uspjeli da saberimo različitosti u jedan tim, gradeći put pobjeda, a ne podjela, da imamo najveći manevarski prostor, govori u prilog tezi da su Demokrate ubjedljivo najveća garancija unutrašnje kohezije, ali i neophodnih demokratskih promjena koje nasušno trebaju Crnoj Gori”, dodao je.

Bečić je, istakao da program Demokrata, nova kadrovska ponuda, način vršenja vlasti na lokalnom nivou, iskrenost i principijelnost u vođenju politike, čiste ruke, ali i svakodnevni terenski rad i komunikacija sa građanima, ukazuju da rast partije na čijem je čelu niko i ništa u Crnoj Gori ne može zaustaviti, bez obzira na, kako je dodao, brutalne atake i napade sa različitih strana političko-kriminalnih struktura,

Bečić je tokom sastanka, istakao da je ulazak Crne Gore u EU veliki strateški cilj i Demokrata i Crne Gore, ali da je svima jasno da sadašnja garnitura vlasti ne može zatvoriti poglavlja 23 i 24, poglavlje 27 koje se tiče zaštite životne sredine, kao ni sprovesti nužne ekonomske reforme.

“Zato proces ulaska u EU pripada onima koji nemaju hipoteke prošlosti, ali koji imaju snage, spremnosti, znanja i čistine da tom velikom izazovu odgovore na uspješan način. Demokrate su spremne da predvode Crnu Goru na tom putu”, zaključio je Bečić.

Sastanku je, kako je saopšteno,  prisustvovala i ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Margaret Ujehara.

Razgovor je, kako ističu, protekao u konstrtuktivnoj razmjeni mišljenja uz dogovor da će se saradnja i komuniukacija nastaviti i u narednom periodu.

A.G.

Send this to a friend