Politika

Bečić sa političarima iz BiH: Pomirenje je preduslov ekonomskog i moralnog oporavka

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, sastao se u sjedištu Demokrata sa delegacijom Partije demokratskog progresa iz Bosne i Hercegovine koju su predvodili predsjednik te partije, Branislav Borenović i počasni predsjednik PDP-a i bivši član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić.

Bečić je, prilikom susreta sa Borenovićem, istakao neophodnost unaprjeđenja dobrosusjedskih odnosa između dvije države, posebno apostrofirajući sestrinski odnos Demokratske Crne Gore i Partije demokratskog progresa.

“Našu saradnju karaterišu iskreni, prijateljski i otvoreni odnosi kakvi treba da budu između partnera. Trudimo se da na svakom koraku šaljemo poruke pomirenja, poruke ljubavi, poruke sloge, poruke zajedništva, jer je to ono što treba i Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i Balkanu”, rekao je Bečić.

On je istakao da smo zbog pogubnih i često vještačkih podjela svi zajedno ispaštali, bez obzira na kojoj smo strani bili, te da ljudi koji imaju čiste ruke, iskrene namjere, znanje, volju i sposobnost, treba da sarađuju na svakom polju jer je pomirenje neophodno našem regionu.

“Pomirenje je preduslov ekonomskog i moralnog oporavka i to je moja želja i moja poruka svima. Da ponovo, kao nekada, imamo pomiren Balkan, jer će od tog pomirenja svima nama biti bolje“, istakao je Bečić.

Branislav Borenović i Mladen Ivanić uputili su srdačne čestitke Bečiću na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gori proisteklom iz izuzetnog uspjeha i velike pobjede.

„Pokazali ste, ne samo veliku hrabrost i energiju, nego i znanje i mudrost. Stoga veliku važnost pridajem strateškoj saradnji PDP-a i Demokrata koja će u narednom periodu biti dodatno osnažena”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mitar
Gost
Mitar

Pa e,e. Za one koji ne shvataju sto je rekao da objasnimo: svu vlast ( posebno ekonomsku) u drzavi ce imat srpska crkva , a crnogorci moraju cutat! Na taj nacin bice ekonomski bolje! E pa, nije tako!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ovaj se baš uživio,a kad se osvjesti biće faca sa znakom čuđenja.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

O kakvom pomirenju ovaj ponovo tupi, mi sa BiH imamo odlične odnose! Dodik je problematičan, naravno, ko bi drugi!

Karl
Gost
Karl

“Mesijanski sindrom”-pomirenje, pomirenje i opet pomirenje

Snjeg
Gost
Snjeg

Neki od njihovih clanova su redovno bili na litijama .Cini mi se da je i onaj Stanivukovic njihov clan i da je dobio zabranu ulaska u CG.

Snjeg
Gost
Snjeg

Ovi nisu predstavnici bosanskog naroda .Oni se ne smatraju politicarima BiH nego su srbi iz Republike Srpske.Tako da naslov ovog teksta nije tacan.

BERNARDO
Gost
BERNARDO

Pogrešan naslov. Sastao se sa nacionalističkom partijom iz srpskog entiteta.

Pametan
Gost
Pametan

Moje istrazivanje Trenutno U crnoj Gori ima 200000 srba plus 200000 sto cuti i Nece da svadjaju 100000 mus alB hRv 60000 preletaca crnogoraca kad treba u srbe ili obrnuto i 400000 crnogoraca comita koji ce sa milom u sume ako zatreba To ispada da svako u kuci ima po jednog komitu Uh brrr jao !!!??

Send this to a friend