Politika

Bečić sa predstavnicima Instituta alternativa: Efikasan rad Parlamenta od ključnog značaja za napredak Crne Gore

Bečić sa predstavnicima Instituta alternativa

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa predstavnicima Instituta Alternativa, Stevom Mukom, predsjednikom Upravnog odbora i istraživačima javnih politika Milenom Muk i Markom Sošićem. Imajući u vidu dugogodišnju saradnju između Skupštine Crne Gore i Instituta Alternativa, Bečić izrazio je očekivanje da će dobra praksa biti nastavljena i tokom novog saziva Skupštine, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

“U otvorenom dijalogu, on se osvrnuo na brojne aktivnosti Instituta koje sprovode u okviru parlamentarnog programa i pozdravio angažman monitoringa Skupštine u dijelu njene kontrolne i nadzorne uloge”, dodaje se u soapštenju.

Predstavnici Instituta upoznali su Bečića sa trenutnim aktivnostima i izrazili zainteresovanost da kroz buduće projekte sarađuju sa Parlamentom i nadležnim skupštinskim radnim tijelima.

“Oni su naveli da je podrška Skupštine od izuzetnog značaja za afirmaciju nedavno pokrenutog projekata Parlamentarni nadzor za bolje upravljanje.  U tom kontekstu, sagovornici su iskazali spremnost za dalje unapređenje saradnje i konstatovali da je efikasan rad Parlamenta od ključnog značaja za dalji napredak Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend