Politika

Bečić: Sa velikim ponosom i poštovanjem prisjećamo se crnogorskih junaka slavne Mojkovačke bitke

Aleksa Bečić

Lider Demokrata Aleksa Bečić čestitao je predsjedniku Opštine, gospodinu Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine, gospodinu Marku Janketiću, kao i svim građankama i građanima Mojkovca 7. januar, Dan opštine Mojkovac.

“Danas, proslavljajući najradosniji hrisćanski praznik, Božić, ne smijemo zaboraviti kako su ga naši preci proslavili 1916. godine, u rovovima i na bojnom polju, boreći se za slobodu. Sa velikim divljenjem, zahvalnošću, ponosom i poštovanjem prisjećamo se crnogorskih junaka slavne Mojkovačke bitke koja je ušla u vojne i istorijske udžbenike širom svijeta”, kazao je Bečić.

Kao vrhunac hrabrosti koju su crnogorski vojnici pokazali u Prvom svjetskom ratu jeste, ističe Bečić, pobjeda nad nekoliko puta brojnijim i bolje naoružanim neprijateljem, “pobjeda na Mojkovcu koja će, kako će se kasnije ispostaviti, biti ključna za pobjedu sila Antante u Prvom svjetskom ratu”.

“Hrabrost crnogorskih vojnika koji su branili Mojkovac i Crnu Goru može se poistovjetiti sa hrabrošću crnogorskih vojnika koji su izvojevali pobjedu na Fundini, Vučjem Dolu i Grahovcu”, poručio je lider Demokrata.

Naglasio je da “moramo zajedno čuvati svaki kamen” Crne Gore.

“Poštujući svakog našeg pretka koji je dao svoj život za Crnu Goru i slobodu, moramo je zajedno čuvati i svaki njen kamen, kao što je bio i njima, nam mora biti svet, a to ćemo najbolje pokazati tako što ćemo zajedno voljeti, čuvati, razvijati i dalje izgraditi Crnu Goru i Mojkovac”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, benefiti koje će sjeverni dio Crne Gore imati od velikog broja infrastrukturnih projekata počevši od autoputa, svakako neće zaobići ni Mojkovac.

“Boljom povezanošću ove regije sa ostalim dijelom Crne Gore, omogućiće bolju valorizaciju turističkih potencijala, prirodnih ljepota i kulturnih bogatstava koje posjeduje grad na Tari, a daljim podsticajem, uvažavanjem, afirmacijom i pomoći mladim putem raznih projekata i zakona kao što je Zakon o izmejnama i dopunama Zakona socijalnoj i dječijoj zaštiti kojim smo podigli naknade za novorođenčad, povećaćemo natalitet i smanjiti iseljavanje iz ovog dijela Crne Gore. U to ime još jednom svim građankama i građanima želim da čestitam Dan opštine Mojkovac”, zaključio je Bečić.

Send this to a friend