Politika

Bečić: Skupština će nastaviti da unapređuje saradnju sa Jevrejskom zajednicom

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa predsjednicom Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Ninom Ofner Bokan, saopšteno je iz Skupštine.

Na sastanku koji je prethodio otvaranju izložbe posvećene Međunarodnom danu sjećanja na žrtve Holokausta, Bečić je ukazao na važnost postojanja jevrejske zajednice u crnogorskom društvu, ističući da ona predstavlja potvrdu multivjerskog i multietničkog sklada Crne Gore.

Predsjednik Skupštine podsjetio je na crnogorsku tradiciju njegovanja antifašizma i u tom kontekstu istakao da Dan sjećanja na žrtve Holokausta, treba da bude podsjetnik na sve heroje koji su položili živote u odbrani od nacističkog zla.

On je iskazao spremnost da Skupština Crne Gore i Jevrejska zajednica intenziviraju saradnju i naglasio da je i crnogorski parlament sa zadovoljstvom prihvatio učešće u globalnoj kampanji Stop the Story.

Predsjednica Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Nina Ofner Bokan upoznala je predsjednika Bečića sa aktuelnim projektima u Zajednici i izrazila nadu da će dobra tradicija obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta biti nastavljena i u predstojećem periodu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vukota
Gost
Vukota

Radi li ista ovaj osim sto mijenja kravate i slika se?

marius
Gost
marius

Sa svima saradjujes, sve postujes,svima si prijatelj. Jedino ne pominjes CRNOGORCE koji za sebe vele da nisu srbi. More bit da si zaboravio da i oni odje zive, i da ih ima komat.

Send this to a friend