Politika

Bečić: Skupština će postati istinski i odgovoran partner Vladi

Novi saziv Skupštine će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, čime će Skupština postati istinski i odgovoran partner Vladi. Samo kroz otvoren i principijelan dijalog Skupštine i Vlade može se doći do istinskih reformi, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na današnjem sastanku sa novom ambasadorkom i stalnom predstavnicom Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi Slavicom Milačić.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine, Bečić je kazao da je uvjerenje da bogato diplomatsko iskustvo Milačić daje garanciju da će upješno obavljati mandat i predano i efikasno raditi na unaprjeđenju postojećih i stvaranju novih oblika saradnje Skupštine Crne Gore i relevantnih međunarodnih organizacija čije je sjedište u Ženevi.

“Milačić je navela da dosadašnji rezultati na evroatlanstkom putu, Crnu Goru obavezuju da ostane otvorena ka proevropskoj politici, te da uprkos nepovoljnom globalnom kontekstu nastavimo ispunjavanje naših obaveza prema Evropskoj uniji, u čemu je doprinos Skupštine Crne Gore od posebnog značaja”, navode u Bečićevom kabinetu.

Dodaju da su se sagovornici osvrnuli i na važnost kontinuiranog učešća Skupštine Crne Gore u aktivnostima Interparlamentarne unije (IPU) kao značajne organizacije koja na globalnom nivou doprinosi jačanju parlamentarne diplomatije i multilateralizma,

“Predsjednik Skupštine je izrazio uvjerenje da će kroz formiranje stalnih delegacija crnogorski parlament nastaviti da aktivno doprinosi jačanju saradnje na međunarodnom nivou”, ističe se u saopštenju.

Bečić je poručio da Crna Gora neće mijenjati spoljnopolitički put, već će nastaviti da radi na jačanju evropskih i evroatlantskih integracija i sprovođenju reformi koje će ubrzati napredak na tom putu.

“Treba se okrenuti unutrašnjim reformama koje su preduslov ubrzanja cjelokupnog procesa”, zaključio je Bečić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ne mlati
Gost
Ne mlati

A ovaj demagog, ispade da cg nije ni imala skupstinu do sad.. od kako on zasjede sve se to pospremi samo sve cveta.. ajde jadan da bi da pocnes vise. Da krene taj cirkus, i tako ce bit karantina i izolacina pa ce nam to bit jedini izvor zabave i smineha!!!

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Dete u skupštini… Zovite policiju

mrkela
Gost
mrkela

Jedan dan u mjesec Bečić da ulazi u Skupštinu kroz prozor i maše ! Vidjelo se u Budvu da u skupštinu kroz prozor mu najbolje ide !

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ovaj je pun”kumrovačkih fraza”možda ga je kakvi vremeplov izbačio???

Send this to a friend