Politika

Bečić-Trpkoski: Crna Gora će nastaviti da podržava Sjevernu Makedoniju

Crna Gora će nastaviti da pruža podršku Sjevernoj Makedoniji u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na današnjem sastanku sa ambasadorom Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Mihajlom Trpkoskim.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika skupštine, zahvalivši na čestitkama predsjednika Skupštine Sjeverne Makedonije povodom izbora za predsjednika Skupštine, Bečić je razgovarao sa Trpkoskim o regionalnoj saradnji, kao i o evropskoj perspektivi dvije susjedne i prijateljske zemlje.

“Ambasador je izrazio zadovoljstvo činjenicom da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja i naglasio da bogata bilateralna saradnja predstavlja primjer dobrosusjedskih odnosa, uz uvjerenje da će takva saradnja rezultirati sa još boljim efektima na ekonomskom planu”, navode u Bečićevom kabinetu.

Dodaju da je na sastanku naročito istaknut značaj parlamentarne diplomatije, uz obostrano očekivanje da će dva parlamenta doprinijeti produbljivanju dosadašnje kvalitetne saradnje, u čemu će važnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva sa Skupštinom Sjeverne Makedonije.

“Bečić je upoznao ambasadora sa ključnim prioritetima novog saziva i iskazao uvjerenje da će svi politički subjekti pokazati privrženost evropskim vrijednostima”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend