Politika

Bečić: Užasava učestalost napada na religijske objekte i vjernike

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić danas je u ime te partije i svoje izrazio saučešće porodicama žrtava krvoprolića u Šri Lanki.

<<<Najnoviji bilans uskršnjeg masakra: U Šri Lanki 290 poginulih, 500 povrijeđenih<<<

“Učestalost bezumnih napada na religijske objekte i na vjernike i to, da napadi budu još monstruozniji, tokom vršenja religijskih činova, nešto je što nas sve užasava, jer šalje upozoravajuće signale o karakteru svijeta u kojem živimo i sveukupne civilizacije čiji smo svi mi dio”, naveo je Bečić.

Kako je istakao, skorašnji zločin na Novom Zelandu i niz napada u Šri Lanki govore da je riječ o sistemskim pojavama ektremizma i terorizma i to je ono što smo svi dužni da primimo k znanju i u skladu sa tim da se sa tom pošasti suočimo.

“Svu tragičnost ovog masakra gotovo da je i nemoguće u potpunosti sagledati, ali dovoljno govori podatak da je dan kada vjernici treba da se raduju najznačajnijem hrišćanskom prazniku i moralnim vrijednostima koje sa njim vaskrsavaju, pretvoren u dan nespokoja, bola, nevjerice, bezizlaznosti iz jednog posve sumanutog stanja u kojem su se tog dana našli gradovi na Šri Lanki”, poručio je lider Demokrata.

Prema njegovim riječima, ta sumanutost neće proći sve dok oni koji je generišu budu prolazili nekažnjeno.

“Kažnjavanje počinilaca djela protiv ljudskih prava i sloboda, kao što su pravo i sloboda vjeroispovijesti najmanje je što se, u ovakvim okolnostima, očekuje, kao satisfakcija, kako za porodice žrtava, tako i za cijelo čovječanstvo”, zaključio je Bečić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

A UZURPACIJA VJERSKIH OBJEKATA CPC ?

Dejan
Gost
Dejan

Kazes li sto mislis?

Bićerin
Gost
Bićerin

Kako te ne užasava bespravna gradnja SPC-a? Kako te ne užasava proklinjanje i vrijeđanje Crnogoraca i Crne Gore? Previše si jadan i maliciozan da bi bio bitan. Tebe samo sluša Momo Koprivica.

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Ajde Bićerin ne mlati majke ti.

Sused
Gost
Sused

ovoje cisto foliranje sto hocu rec vidjela zaba djese konji potkivaju pa i ona digla nogu

Jež
Gost
Jež

Ova vijest biće emitovana u svi važnim svjetskim glasilima, a Bečića, svijet će upoznati, kao jednog od važnijih aktera svjetske političke scene.

ekipa iz kraja
Gost
ekipa iz kraja

Predsednik ničega u upranom odelcetu veoma važan akter svetske političke scene !
Joooojbre.

markos
Gost
markos

Hahhahahahahhahahahahahhahahahahah …. e ove sprdnje

Send this to a friend