Politika

Bečić-Zaev: Sve što se usvaja i donosi na silu, a tiče se vjerskih pitanja, nije dobro

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić sastao se danas sa premijerom Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevim, a dva sagovornika su istakla da sve što se donosi i usvaja na silu nije dobro i nije poželjno, posebno u vezi da najosjetljivijim pitanjima kao što su vjerska.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Bečić je podsjetio Zaeva da dolazi iz zemlje u kojoj vlast nikada nije smijenjena na izborima, a u kojoj su svi izborni rezultati dovedeni u pitanje zbog lošeg izbornog zakonodavstva i nedemokratskog ambijenta u kom su izbori realizovani.

Istakao je da su makedonska iskustva radnim grupama Demokratske Crne Gore poslužila za kreiranje rješenja na koja niko nema odgovor, niti argument za odbijanje.

“Predlozi zakona Demokrata uspostavljeni na temeljima makedonskih reformskih rješenja koja su provjerena u praksi i podržana od strane najznačajnijih međunarodnih adresa, predstavljaju najbolji zakonodavni model za sprovođenje prvih fer, demokratskih i slobodnih izbora u Crnoj Gori”, dodao je Bečić.

Bečić je izrazio zabrinutost povodom najave vlasti da donese zakon koji će duboko podijeliti crnogorsko društvo i razoriti dobre odnose među ljudima koji se vjekovima grade na ovim prostorima.

Predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije komentarišući stanje u regionu istakao je da je nacionalizam najjači otrov koji je vještački kreiran, te da je budućnost Balkana u multietničkoj politici i strategiji, koja vodi ka pomirenju i prijateljskoj saradnji sa svima.

“Želim da vas ohrabrim da nastavite putem kojim ste krenuli, jer politika dobrosusjedskih odnosa i prevazilaženja podjela, nema alternativu”, istakao je Zaev.

Osvrnuši se na dostignuća reformske makedonske Vlade, Zaev je rekao da je Sjeverna Makedonija dokaz kako smjena  vlasti  može dovesti do napretka na svim nivoima i u svim oblastima, pogotovu ako vodite politiku pomirenja i traženja kompromisa o najosjetljivijim državnim pitanjima.

“Sve što se donosi i usvaja na silu nije dobro i nije poželjno, posebno u vezi da najosjetljivijim pitanjima kao što su vjerska”, zaključio je predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije.

Bečić se tokom ove godine, pored premijera Sjeverne Makedonije, sastao i sa premijerom Vlade Slovenije Marjanom Šarecom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Kad se boravi u inostranstvu interesantno je primijetiti da se Magistar ne odvaja od sekretara… Vele blo je veselo u hotelu… Malo se treslo ali možda je to bio zemljotres….

Haris
Gost
Haris

Plagistar plagira i Makedonske zakone, malo mu je magistarski no i zakone počeo aaaaaaaahahahahahaha

El patron
Gost
El patron

Plagistar na aparatima…..🚑🚑🚑🚑🚑🚑🏨🏨🏨🏨🏨🏨🏨🏨

marius
Gost
marius

Nije mi jasno kakvo misljenje imaju ovi politicari o Becicu ,kad se zna da je plagira svoj magistarski rad. Kolko ga uzimaju za ozbiljno, kolko mu zaista mogu vjerovat? Sem ciste kurtoazije, mislim da u ovim susretima nema nista vise.

Meho
Gost
Meho

Nije plagirano, ustavni sud je sve to poništio prije neki dan, samo tu vijest nećeš naći ovdje. I to obrazlozeno da se poništava jer je sve rađeno da se politički nasteti.

Traktorijada95
Gost
Traktorijada95

Možeš li nam napisati šta imaš od škole? Sud prijatelju nema softver niti naučno-akademske reference za analizu naučnog rada. Sud se izjašnjava o pravnim aspektima i zavrzlamama, tipa je li neki član komisije trebalo da bude u komisiji ili ne. Ali softver ne laže, isti softver koristi se na Harvardu, Kembridžu, Oksfordu. Svakome ko je visokoobrazovan u ovom slučaju softver… Više »

CiNick
Gost
CiNick

Ustavni sud ne može davat političke kvalifikacije i ne može gatat čime de vodio niži sud kad jr donosio presudu. Može samo provjrrit da li jr nešto protivno Ustavu

Rade
Gost
Rade

Znaci sad su prepisivali od makedonaca rjesenja…

Traktorijada95
Gost
Traktorijada95

Sigurno je to Zaev izjavio. Kvota na demant u narednih par sati 1.05. Ne laži više plagistre raste ti nos.

Bosko
Gost
Bosko

Zaev je bio u Crnu Goru prije par dana na kongres DPS-a

Velimir
Gost
Velimir

Bas Zaeva zanima misljenje jednoga plagijatora!

Send this to a friend