Politika

Bečiću stižu čestitke povodom izbora za predsjednika Skupštine

Predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću i dalje stiže veliki broj čestitki povodom imenovanja za predsjednika crnogorskog parlamenta.

Iz Skupštine je saopšteno da je čestitku uputio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, iz regiona predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov, predsjednici političkih subjekata iz zemlje i regiona, prijestolonasljednik Aleksandar, kao i brojna udruženja.

Čestitku je uputio i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

“U pismima predsjedniku Bečiću, pored čestitki na izbornoj podršci građana i konstituisanju 27. saziva Skupštine Crne Gore, izražavaju se želje za dobrom saradnjom, u interesu sveukupnih odnosa parlamenata, drugih institiucija i država u čije ime su pisma upućena”, navodi se u saopštenju.

U svojim odgovorima, Bečić ističe da će demokratske vrijednosti dijaloga, poštovanja različitosti, tolerancije koje baštini u svom političkom djelovanju, nastaviti još posvećenije da promoviše kao predsjednik Skupštine Crne Gore, na šta ga dodatno obavezuje veliko povjerenje građana koji su na proteklim izborima pokazali spremnost za promjene i demokratizaciju Crne Gore.

“Parlamenti, kao institucije direktno izabranih predstavnika građana, imaju dodatnu odgovornost da kroz dijalog razmjenjuju ideje i kreiraju politike koje utiču na život svakog čovjeka. Uvjeren sam da saradnja na svim nivoima predstavlja cilj regiona Zapadnog Balkana koji dijeli zajedničko geografsko i kulturno nasljeđe, u čemu će Skupština Crne Gore dati svoj puni doprinos”, naglasio je Bečić.

Podsjećamo da su juče čestitke između ostalih uputili i stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori Danijela Gašparikova, kao i predsjednik Državnog zbora Republike Slovenije Igor Zorčič.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lovcenska
Gost
Lovcenska

Ni bolji ni gori od dosadasnjih !

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ajde mali dosta si skako treba nešto radit?

Dragutin
Gost
Dragutin

Stvarno je dosadio. Već čitavih dva dana je peśednik skupštine.

Igre prijestola
Gost
Igre prijestola

Prijestolonasljednik Aleksandar?

nepristrasan
Gost
nepristrasan

stizu samo cestitke iz srpskog sveta

Tile
Gost
Tile

Je li i jedan preśednik imao ovoliku promociju danima????
Čemu forsiranje?

Narcisoidni
Gost
Narcisoidni

Ada to sve on i njegova partijica svakodnevno poturaju u medije. Msnje vise, sve prostoske i proruske cestitke.

Send this to a friend