Politika

Belada: Dok država ćuti, SPC otima, gradi i vrijeđa

U praksi građanske Crne Gore postaje normalno da se u izjavama crkvenih velikodostojnika SPC vrijeđa i nipodaštava crnogorski narod, proklinju oni koji ne dijele njihovo mišljenje o crnogorskom identitetu, poručuje im se da ih treba čekićem okovati za Vezirov most, kunu pojedinci koji nijesu kršteni i besprizorno i naočigled svih ugrožava Crnogorska pravoslavna crkva, koja je tradicionalna crkva u Crnoj Gori. Svaka civilizovana država i ukupna društvena javnost burno bi reagovala na ove pojave. Crna Gora ćuti. Ćuti država, ćuti crnogorski narod, ćuti stručna javnost, ćute organizacije za zaštitu ljudskih prava, kaže advokat i pravni zastupnik CPC Nikola Belada.

Belada ističe da kao advokat i kao građanin Crne Gore izjavu crkvenih velikodostojnika SPC od prije nekoliko dana (da je CPC “autofekalna crkva”), kao i druge izjave u kontinuitetu u posljednjih 30 godina, posebno od trenutka kad je država najavila donošenje Zakona o vjerskim slobodama, doživljava skandalozno. Naglašava da je poseban predmet njegovog interesovanja državno, crkveno i spomeničko pravo, međunarodno pravo i pravni standardi u oblasti vjerskih sloboda, te da je u ovom slučaju situacija jasna.

“Navedena izjava predstavlja grubo kršenje člana 9. Evropske konvencije o ljudskim pravima, suprotna je stavovima Komiteta Ujedinjenih nacija, Venecijanske komisije iz 2010. godine i dokumentima OEBSa, usvojenim na konferencijama u Beču, Budimpešti, Mastrihtu i Kijevu”, objašnjava Belada.

Belada ističe da SPC primat duhovnog nad svjetovnim ostvaruje mentalnom manipulacijom narodom i falsifikovanjem istorijskih činjenica.

“Ukupno djelovanje SPC, odnosno njihovih eparhija u Crnoj Gori, a posebno Mitropolije crnogorsko primorske usmjereno je na realizaciji četiri osnovna zadatka: -izvršiti prevagu duhovnog nad svjetovnim; -urušiti i izvrnuti ruglu državne institucije; -uništiti Crnogorsku pravoslavnu crkvu; -zatrijeti trag crnogorskog postojanja na ovim prostorima”, istakao je on.

Na pitanje kojim mehanizmima iz SPC namjeravaju “duhovnu pokoru” Belada ističe da u državama sa milionskim stanovništvom, poput Amerike, Njemačke, Francuske… SPC ima po jednu eparhiju, a u Crnoj Gori, sa 650.000 stanovnika, djeluju čak četiri eparhije Srpske pravoslavne crkve.

“Ostavljam javnosti da zaključi šta je u pitanju”, kaže Belada.

Dodaje da je Mitropolija Crnogorsko-primorska, prema važećim zakonima Crne Gore, pravno gledano, neidentifikovana strana sila u Crnoj Gori.

“Nije registrovana kod nadležnih organa u Crnoj Gori, nije pravno lice i nema pravni subjektivitet. Shodno međunarodnim standardima, registracija vjerske organizacije je dobrovoljna i nije suprotno međunarodnim standardima ako se ne registruje. Međutim, po tom istom međunarodnom pravu i standardima vjerska organizacija koja nije registrovana ne može učestvovati u pravnom prometu pravnom poretku jedne države. Bez svojstva pravnog lica i pravnog subjektiviteta ne može steći pravo svojine, ne može osnivati škole, ne može obavljati privrednu, medijsku djelatnost, ne može zaključivati ugovore”, pojašnjava Belada.

Ističe da SPC u Crnoj Gori zaključuje milionske ugovore, ostvaruje enormne prihode van kontrole nadležnih organa, koristi imovinu države Crne Gore za neosnovano bogaćenje.

“Danas je SPC jedna od najznačajnijih ekonomskih faktora u Crnoj Gori. Po čitavoj Crnoj Gori niču vjerski objekti, grade se konaci, hoteli, poslovne i stambene zgrade. Moja saznanja kroz posao kojim se bavim advokatura i dokazi do kojih sam došao, ukazuju na osnovanu sumnju da je došlo do nezakonitog upisa ogromne imovine države Crne Gore na Srpsku pravoslavnu crkvu. Upis je izvršen bez valjanog pravnog osnova, bez isprava podobnih za upis, bez provjere pravnog prethodnika te imovime. Da zaključim, vjerski objekti sa zemljištem su nasljeđa crnogorskih vladara i međunarodno priznate Crne Gore na Berlinskom kongresu 1878. godine i kao takvi su vlasništvo Crne Gore, pa svojinska prava ne mogu ostvarivati na tim objektima niti SPC niti CPC. Uostalom, dovoljno je vidjeti kako su evropske države riješile pitanje svojinskih prava na vjerskim objektima”, poručuje Belada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Asim
Gost
Asim

Grdove

Zoran
Gost
Zoran

Spc treba zabraniti u crnoj gori.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Belada, staro crnogorsko prezime

R. Srpska
Gost
R. Srpska

I mi u Bosni bi voljeli da postoji Bosanska pravoslavna crkva koja bi bila bliska sa nasom bratskom katolickom crkvom

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Jedna je SPC.

Jovo
Gost
Jovo

Istina,jedna i jedina po grijehovima

srb
Gost
srb

al je zato katolicka poznata po svojoj suzdrsanosti i nenametljivosti ako izuzmemo inkviziciju podrsku hitleru itd itd

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Samo Bog i CPC i niko vise…..Okupatori i srbopravoslavna Alkaida zele ponovo unistenje CG…Dukljanska zemlja ce opstati i neprijatelju pokazat zube…

Caka
Gost
Caka

Pomocnik Deda Mraza

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Velika muka je na vama petokolonasi.

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Ima li zive u vodu sa izvora Durmitora?

Beograd zoran
Gost
Beograd zoran

Kako nema, ne pitaj. O jadu nas je ovaj Bobo zabavio kad smo bili dolje.

Svetac i tropar
Gost
Svetac i tropar

Belada zna ko ga plaća i u skladu sa tom lojalnošću poslodavcu, stižu i ovakve izjave. Da mu je klijent bio Šinavatra, pričao bi da su u Crnoj Gori ugrožena prava budista.

Fcfpg
Gost
Fcfpg

Dukljani napustite CG. Ovo je drzava crnogoraca i srba a ne dukljana

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Dukljanska je zemlja ovo. I Crnogorska. Javi se ti golmanu Subasicu.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

“Dukljanska, i crnogorska” odajes se na sve nacine! Pa pa

Fcfpg
Gost
Fcfpg

Xaxaxaxac mozete vi bolje xaxaxax lose jevovo

Podgorica- J
Gost
Podgorica- J

Gospidin Nikica Belada je izvanredan advokat i nadasve dobar covjek. Tekst odlican. Samo hrabri kao Nikica saopstavaju istinu. Bravo, svaka cast.

Zgodna sam
Gost
Zgodna sam

Zasto CDM ne uvede registraciju korisnika za komentare. Ovako svaka dalabu koja ne voli Crnu Goru ili nekoga licno moze da vrijedja i iznosi insinuacije. Gospodin Belada nije Arbanas a i da jeste to su mnogo dobri ljudi. A sve sto je napisao je barem rekao javno a ne ka ovi anonimusi citavi zivot

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Nijesam ja rekao da je on los ili dobar covjek. Ali njegova ubijedjenja nijesu realna na ovim prostorima! On vuce ka svojim korjenima i svom genu, ali zaboravlja da je crna gora i bjelopavlici, zeta, sjever cg, i ……! Ne izmisljaj price!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Vala Mesaru, mislim da se neko gluplji od tebe odavno na ovom portalu nije pojavio. Toliko gluposti, nepoznavanja istorije i prazne priče… Bolje da malo uložiš u sebe, no što svakakve budalaštine pišeš. Čovjek je napisao konkretno što misli da je problem i u pravu je.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Ja za razliku od tebe imam dva fakulteta, ‘dif i ekonomiju. Dif sa zavrsio na drzavnom univerzitetu, a ekonomiju u baru jer se bavim racunovo….. A ti umjesto sto pricas o pismenosti i znanju, ti napisi nesto sto ima veze sa istinom i istorijom. Napisi kako god hoces, i koliko god pismeno, samo da ima nekog smisla i makar malo… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha, može bit časti mi. Ali što naš narod reče: Nema budale, do školovane budale. Kad si toliko pametan napiši nešto konkretno, nego samo mlatiš o tome da nas pravolavaca ima 75% u CG. I da ti je za sve kriv Vatikan. A bice da na fakultete nije bilo istorije i geografije jer kad god o tome pišeš imaš… Više »

Asim
Gost
Asim

Pa ajde se ti registruj stavi ime i prezime i ja ću ,belada radi po instrukcijama i nebitan je lik ?Ili je bitan tebi?Ko je ovo?Vidji ga?

Prc CG
Gost
Prc CG

A ma nemoj da pusti vas razjarene “Crnogorce “da pljujete po svemu u svačemu a da vam se ne može odgovoriti.Jesi li svjestan junače da u CG živi 30%onih koji ne misle ko ti i tebi sličnih,odnosno živi toliki procenat Srba,koji je do skoro bio mnogo veći ali pod pritiskom i ucjenama a neki iz ličnih interesa tu činjenicu ko… Više »

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

75% ptavoslavaca. Pa ih ti zovi kako hoces…

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Evo samo jos ovo da napisem i odoh do markeza na kafu! Nikad u zivotu nisam glasao ni df ni nijednu partiju te strukture. Prvi sam glasao za odvakanje od srbije. Kad se ratovalo po hrvatskoj bio sam bas mlad, ispod 20 god. i sjecam se da sam se nervirao i nekako mi je bilo zao hrvata, pa posle albanaca.… Više »

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Možeš da ga (na)pustiš samo kad shvatiš o kakvom se krivoslavlju radi, ne prije. Dotle je to stvar nacionalnih osjećanja, tradicije, fanatičnih motiva religizonosti, poistovjećivanja sa okruženjem, slijepog prihvatajnja etiketa koji su nam zalijepili po rođenju, i sl.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

To pricas o katolicima? Debeo ti obraz treba da napises ovako nesto. I ja svasta pricam, zna se da je to tanjevina kod tebe!

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Nabroj mi jedan genocid od strane pravoslavaca? Nema! A ja cu tebi napisati iza kakvih cuda stoji papa i katolicanstvo!

Ajde
Gost
Ajde

Da tačno, egnocid u Srebrenicu su uradili Turski potomci.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

I srebrnici nije bilo genocida od strane pravoslavaca, to su bili sve vojno sposobni muskarci. U srebrnici je bilo genocida ali prije tog cina o kome ti pricas. Nemoj da ti nabrajam ko i koliko djece i zena i … pusti tu pricu, znas ti to bolje.

ITV news
Gost
ITV news

A na koga si ti to pomislio da te ponizava??? Pa tebi su bliznji Hrvati I Albanci nego Srbi!! Jel???

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Polako, procitaj lijepo tekst. Odje se ne radi o srbima i hratima, odje se radi o vatikanu i interesima zapada! Boli nih uvo i za hrvate i za srbe!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Mesar mickey Nisi mogao glasati za odvajanje od Srbije jer CG nikad nije bila sastavni dio Srbije. Mogao si glasati samo za razdruživanje sa Srbijom. U svakom slučaju, u moje ime a i u ime Srba HVALA TI ! No, postoji jedan problem. Od Srbije se prije skoro 13 godina CG razdružila, ali od Srbije se nijesu razdružili Crnogorci.… Više »

Ajde
Gost
Ajde

A ko bi osta u Srbiju, samo vi-Turci.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

R.srpska@ odavno te nije bilo, i mogu ti reci da si mi falio! Sve sto si napisao je skoro pa potpuno tacno. Crna gora nije isto sto i r srpska, ‘cg je postojala i bila drzava, a ti znas od kad i koliko dugo. Ja i ti smo jedno te isto. A i moras da znas da srbijanska politika grijesi… Više »

Ajde
Gost
Ajde

Oba ti fakulteta nevaljaju kad ih ne završi u Srbiju.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Ajde@ sad ti procitah komentar ‘ ono za migija i koverat. Vjeruj da mi je sa tobom prica bzv, ti ne vrijedis pet para!!!

Serdar Janko
Gost
Serdar Janko

Nesrecnici eno vam Albanci prijete okorelim crnogorcima i kolovodjama nezavisnosti!!! Dali su vam novo ime NOVODUKLJANI!!! Sprdaju se sa vama u sred Cg,a ne smijete im zucnut no je lakse trovat i zavadjat ovo pravoslavnog sto je! Bijedni ste.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Sto cine posrbice…

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Ovo su se dogovorili ostaci raznih okupatora da blate svetinje pravoslavlja. Neka kad im je dozvoljeno od vrha cg. Ali mogu da vam kazem da je pravoslavlje u cg vjekovima pokusavano da se unisti, i znate kako su prosli ti osvajaci u pokusaju. Tuzno je samo sto ovi botovi ili tronovi sto blate i vrijedjaju najsvjetiju i najhriscanskiju religiju, oni… Više »

student
Gost
student

Mesar mickey, što miješaš pravoslavlje i srbovanje? Dobro znaš da se ne postavlja pitanje pravoslavlja no Crnogorske pravoslavne crkve koja je oduvijek bila legalna i jedina crkva u Crnoj Gori.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Drago mi je sto si student, i nadam se da si bistar da bi shvatio ovo sto cu ti sad napisati. Ja sam pravoslavni crnogorac i volim da udjem u svaku pravoslavnu crkvu, bez obzira kako se ona zvala. A naravno da postujem i sve druge vjere i religije sem katolika. Oni su odgovorni za svo zlo koje se dogodilo… Više »

Ajde
Gost
Ajde

Ja pročitah i viđeh da od Srba ne osta ni S, evo već 250 godina. U srbiju žive srbijanci, oliti skup 15ak susjednih naroda. U CG žie Crnogorci, oko 70% i ostalo susjedni narodi. Od 70% Crnogoraca se jedan dio odvoio ( tako im reče pop) isebe smatraju da su Srbi. Njih ima oko 13%. Oni su zbunjeni iliti oni… Više »

Asim
Gost
Asim

Kad oduvijek ?Mitropolija Crnogorska jedino oduvijek.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Student@Procitaj gore tekst sto je objavio tajnovidac@. Pa vidji da li se radi o pravoslavlju ili o spc?

Dukljanin
Gost
Dukljanin

bas obrnuto…cg pokusavaju pravoslavci tudje drzave da uniste..Crnogorski pravoslavci.katolici..muslimani je brane iz sve snage..kako je ruzno sto pisete primitivno..kako je ruzo lazi podmetat…kako je ruzno izdajnik svoje zemlje bit

Serdar Janko
Gost
Serdar Janko

Albanci i muslimani je brane??? Lol!

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Pošto su ovo teme koje prate popo-botovi imam dva pitanja :
1) Da li je tačno da Pahomije u prevodu znači Plećonja?
2) Može li visokopreosvećeno crkveno lice kao vladika da prelesti?

Ljuta
Gost
Ljuta

Strasan advokat…jos ne zna da teret dokazivanja svojine snosi tuzioc koji bi po njemu morala biti drzava….drzava zna da nema pravni osnov zato hoce ovakvim balvanima da stvara svadju….

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Sva prezimena na cetinju cije se prezime ne zavrsava na ic su bili sluge perjanika kralja nikole.

Donji kraj
Gost
Donji kraj

To ti je pola Cetinja!

Jovanka
Gost
Jovanka

Hvala na informaciji 😆. Eto zasto je cetinje dijelom nacisticko! Ali zato su okolna sela cetinja, to su jedni od najljucih crnogoraca.

Radule
Gost
Radule

Kakve ti gluposti prices kad pominjes Cetinje junacko ustani I pokloni se prvo

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Radule@ sta cetinje, a rasko? Zasto ne objasnis tu hrabrost prezimena u cetinju….A ja cu tebi napisati sve sto te zanima i od koga su cetinjani strijepili, i dan danas!

Jovo
Gost
Jovo

45 narodnih heroja je imalo Cetinje,dok su vasi preci cistili masne brade.

Babakaj
Gost
Babakaj

Ne lupaj glavonjo!

Niksic
Gost
Niksic

Cus ove vrane.

Asim
Gost
Asim

Mislim da je moguće ,da je istina ili nijesu Crnogorci već Vlasi Rumunski

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Što advokat NVOCPC ne objasni Mirašu da je lažno predstavljanje krivično kažnjivo?

Mesar Mickey
Gost
Mesar Mickey

Pobiše, popališe i pokradoše pola Balkana u zadnjih 100godina. Izazvaše I svjetski rat, gdje poginoše toliki milijuni ljudi!! Pa ovo je sitnica čista za njih!!

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Cijeli zivot ces da se krijes kao mis, i da pises iza tudjih imena. Sto ceti mesar, nadji nekog bojana ili tako nesto. A ko god je citao moje komentare zna da ja nijesam besmislen kao taj tekst…

Mesar Mickey
Gost
Mesar Mickey

Koji si pa ti!?? Sigurno neki Vatikanac!!??

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Kao sto uzimas ovaj nik i koristis ga za podlosti, tako ste iskoristili srbe, to sto valja u hrvatsku to je srpsko. Pocev od jezika, pa idi preko N Tesle do Serbedzije. Reci mi jedno poznato ime pravog hrvata katolika a da to nije tomson ili severina, ili neki papa…

Mesar Mickey
Gost
Mesar Mickey

Ja sam tvoj otac.

Jovo
Gost
Jovo

Da nijesi ti. Dzomic?

Jovanka
Gost
Jovanka

“Milijun”? Mesar mickey je za razliku od tebe, covjek! Bole vas njegove rijeci?

Asim
Gost
Asim

Cegovic si?

Samo jako
Gost
Samo jako

Otimačina i prisvajanje tuđeg je srbima u krvi!!! Eh da je samo to…….

Asim
Gost
Asim

SAmo mlako

Dado
Gost
Dado

Evo ih makaronaši opet na portalima. Duhovni nasljednici Petrovdanske profašističke skupštine na Cetinju i zločinca Sekule.

Špageti vestern
Gost
Špageti vestern

Poznati italijanski western film ZA ŠAKU MAKARONA: mjesto radnje Cetinje,godina 1941, tema: fašizacija Montenegra,stvaranje CPC, stvaranje lingua montenegrina,ukidanje ćirilice,pozdravni telegrami Dučeu i Fireru. Režija:Sekula Drljević, Scenario:Savić Štedimlija, Uloge:Pircio Biroli,grupa statista u ulozi poslanika oko kazana makarona.

Ljuta
Gost
Ljuta

Okle belada crnogorac kad su poreklom arbanasi?

Asim
Gost
Asim

Bela Da

Bokez
Gost
Bokez

A okle si ti šljega u Ljutu, verovatno iz šumske republike.

Aziz Keljmendi
Gost
Aziz Keljmendi

Kakav poltronizam…dok cijela drzava bruji o Stijepivicu…Knezevicu..mitu..korupciji…prvoj familiji i ko zna sta ce jos Knezevic poslat iz Londona jer ih je stari lisac sve snimio…ovaj portal nalazi raznorazne kvazi strucnjaje da nam pricaku o nekoj NVO…poslednji trzaj mrca na postelji…to je DPS…simbolicno juce je bio 11 januar..tacno 30 godina od kako su nam zaskocili na grbacu…i juce 11 januara je… Više »

Duka dizel
Gost
Duka dizel

Sta bi sa Dulom i Migom? Nema naslova,nema texta? 🤣 sendvica ne fali

Džo
Gost
Džo

Da, da…i sve to rade u dogovoru sa DPS-om

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Primiče se dan odluke. Svi Ristovi jurišnici su na portalima. Svi Vučićevi aduti su na stolu. Ili ih ima još. Dajte sve što imate protiv Crne Gore, pa da se riješi pitanje crkve, zbog kojeg je i sva ova muka.

Ćita banana
Gost
Ćita banana

Sva muka nije Crkva,nego to sto nemas sta da jedes,sto nemas da prosetas,sto nemas da se lijecis,sto nemas da kupis prosjecan evropski auto nego vozis kantu staru 20 godina,a i nju kad imas goriva,e to je problem prijatelju a ti se moli kome god hoces i to rijesi kad sve ostalo rijesis.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ćita, radi nešto pa ćeš imat, bar ka ovi što su ostali na Balkanu. Jedino ko živi normalno to je Slovenija i to zbog toga što se ne graniči sa Srbijom. I nju bi o jadu zabavili i vratili 30 godina unazad da mogu. A vi koji pljujete po Crnoj Gori, ste najveći razlog što je DPS još na vlasti,

tačno
Gost
tačno

DPS na vlasti drži spc sa četnicima i zaluđeni narod koji vjeruje popu.

Flojd
Gost
Flojd

Još jedan Vatikanac

Geslo
Gost
Geslo

Kako vatikanac? Je li to nesto uvredljivo?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Flojd odi u srbiju,ostavi nas na miru

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

A sto ti ne ppdjes malo dovistanbula

Samo jako
Gost
Samo jako

Da je barem!!

Leopold I
Gost
Leopold I

Ovaj djeluje zgranuto.

dagy
Gost
dagy

Deda,cije 100000 evra oni uzese?

Caki
Gost
Caki

Vakat je!

Ranko
Gost
Ranko

Naslov treba da glasi DRZAVA CJUTI DOK JE KOVERATA! 😂😂

Jovo
Gost
Jovo

Zelim vam da vas Kacavenda,Pahomije,Filaret i ostali dozovu pameti..Dolje okupatorska spc!

Ćita banana
Gost
Ćita banana

Jovo pusti se Kacevende,vidis sprda se vlast sa tobom jadan,nego otvori frižder,a vjerovatno nisi pravi vjernik a postis svaki dan!

Jovo
Gost
Jovo

Meni je pun frizider!

Ćita banana
Gost
Ćita banana

Dzaba vam ovi naslovi,Šojić je uzeo pare i o tome čitava Crna Gora priča,a ovo što sad pokušavate da skrenete temu ,,neće da može,,

DjuroVIVAX1918
Gost
DjuroVIVAX1918

Ovom niko jos nije dao kovertu sa konvertovanim dolarima ka Migu.

Jovo
Gost
Jovo

Da,ali zato popovi koferima, iznose pare iz CG

Ljuta
Gost
Ljuta

Nema gotovine u EU…rece knezevic milu i migu

đurica
Gost
đurica

Neka Avokado.Vidim da neznaš zašto ćuti Narod,zašto ćuti Država,zašto ćuti Vlast,pa bevanda po jarcu milome,znaju svi da je to što ti i Migailo napričaste velika laž.Pa narod kao narod,bolje prećutat nego reći,pogotovo kad neznaš što trebaš da rečeš.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Djurice, sreco, NE ZNAS se pise odvojeno😀 Sta je ovo, uce li vas ristove botove bar osnove gramatike? Izgleda da ne..

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Srbi okupatori,ja budala ih podrzavam

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Samo je tačno da si budala. Ka i ja.

Pirzio cpc
Gost
Pirzio cpc

Belada,ukrajinska cokolada. Belada,mama mia ,Italia e Zetinje.

Pečurice
Gost
Pečurice

Dosta više blee Bleeejada i praznih priča!

Ugi
Gost
Ugi

Aj odmori beladice blessva cokoladice

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Vidjećete vi kad Rista jedno jutro izađe iz manastira sa podignuta dva prsta i poviče:
Ja Srbenda nisam više
Na crkvi mi CPC piše.
A oduševljene narodne mase odgovaraju:
E viva Risto!
E viva Montenegro!

Bajice
Gost
Bajice

Teleovidac ti si pravi, u nevjeru uvukla te tuga. Ne znaš što da činiš od života svoga, napunio si se čemera i jada po vaz bijli dan u cb cetinje zbijaš šale sa Blejadom i Mirašom savijaš trave.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

MISLILI SU DA NAS NECE BITI 1918 ,SVE SE VRACA SVE SE PLACA ZIVJELO KOSOVO 2018
Nek je vijecna drzava C.G. i Cpc

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Posle 1916 uvijek dođe 1918

Oktagon
Gost
Oktagon

Vi ste NVO regisgtrovana u stanici policije Cetinje. Što se ne bunite kada proganjaju MANS i ostale NVO u Crnoj Gori?

Rumija+
Gost
Rumija+

Шта себи дозвољавају комунисти из такоз. неврадине организације цпц, не престају са лажима и обманама. Срамота шта све трпи наша Црна Гора од злосретнних секташа!

Asim
Gost
Asim

.Cpc se registrovala prije 20 g kao nevladina org.Skupili sa koca i konopca uglavnom raspope iz Italije i neke sektase iz CG i oni bi da budu hriscani i zvanična crkva???Okle si Belado?Pogledaj svoje porijeklo odakle vodi ?Kad si posao u crkvu?Kad si zapalio svijeću?Vi ste opasnost za zapadni kapitalizam jer još bastinite ekstremni komunizam.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

NECU VISE BITI SRBIN,SPC JE OKUPATOR U C.G.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Tvoja je pravo da ne budeš ono što su bili tvoji preci i niko ne treba da se miješa u tvoju odluku.

Ljuta
Gost
Ljuta

Ovde Ima djece koja vise vole komsiju od tate…majka ga uci…

tačno
Gost
tačno

Taki smo ti mi srbijanci, pošto nemamo ništa svoje, volimo tuđe pa zato i lažemo i krademo a po potrebi i ….

Blesa ojha
Gost
Blesa ojha

NIKAD NIJESI BIO SRBIN, VAZDA BLESA, A SAD TROL.

Imam platu 260e
Gost
Imam platu 260e

A dje ste ovog iskopali da nam objašnjava.

Batko
Gost
Batko

Nije istina da je mitropolit Amfilohije pozivao bilo koji narod da se prikiva za vezirov most a najmanje Crnogorce,nije Belada dovoljno inteligentan do tog nivoa koji ima mitropolit Amfilohije,da zakiva takve Crnogorce za vezirov most,ko je god bio tada pred crkvom sv. Djordja u pg cuo je da je rekao treba prikovati Mila Djukanovica uporedjujuci ga time sa samim Hristosom,Hristos… Više »

Novljanin
Gost
Novljanin

Kakav policijski žbir …

Kijoslav
Gost
Kijoslav

Zasto policijski zbir? Sve sto vam ne odgovara odmah uvreda.

Alfa
Gost
Alfa

….jes da je hladno, popi caj…

Ljuta
Gost
Ljuta

Ne nego sto je cetinski arbanas koji nema veze sa starom cg prije Djilasa

Rajan 4
Gost
Rajan 4

Opet o crkvi….12 dan zaredom…. no coment

Kijoslav
Gost
Kijoslav

U cemu je problem? Niko ne mora citati. Ima toliko cetnckih portala.

Alfa
Gost
Alfa

….ovo je portal u mojoj zemlji, zar ti licim na stranca….

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Slećela na Mjesec tri pripadnika Srpske crkve
Kad su izašli iz svemirskog broda jedan od njih izvadi pištolj i ubi jednog od njih
Onaj treći zaprepašten veli:
Šta uradi bre ?
A ovaj što je pucao veli njemu ;
Đe su srpski grobovi to je srpska zemlja !

Dlug iz vltica
Gost
Dlug iz vltica

Bao kile, os edan.

Njegos
Gost
Njegos

Ovo je i smijesno ali nazalost i istinito, i definitivno vazi za sadasnje Srbe.

Dlug iz vltica
Gost
Dlug iz vltica

Ti si stalija glupa, Negose.

Niksic
Gost
Niksic

Sad im je velja frka pa su ufatili da grade kudje stignu, kako bi proglasili Crnu Goru svojom ”Metohijom”, svetom srpskom zemljom, kako bi za 100 godina pricali da je ovo oduvjek bila srpska zemlja. Ali nece im uspjeti, ipak smo mi Crnogorci svoji na svome i necemo dozvoliti jednom ovom srpskom okupatoru da upravlja nasom imovinom, i ako je… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Nikšić, manastir Ostrog je blizu Nikšića, sledeći put kada pođeš da se pomoliš Svecu, pođi do crkve Časnog Krsta, koja se nalazi iznad crkve u kojoj se nalaze Svete Mošti i u njoj ćeš na centralnom mjestu vidjeti freske Svetog Save i Svetog Simeona Mirotočivog, pa se zapitaj, da li bi Sveti Vasilije Ostroški freskopisao, kako ti kazeš, okupatore.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Oprem, ne patišeš sa izmišljotinama. Freske Sv. Sava su rađene u prošlom vijeku i nemaju veze sa Sv. Vasilijem. Za Nemanjiće je Njegoš jasno napisao da su krvnici Crne Gore. Sami Nemanjići pišu da su “Popalih, poruših, da ne ostade kamen na kamen…” gradove Zete. Bojim se da će ti se brzo ukinut radno mjesto.

Pantelija
Gost
Pantelija

U manastiru Morača su skoro docrtali slike Nemanjića. Jer 1292. kada je manastir sazidan bila je samo NVO Crnogorska crkva i nijesu smjeli da to rade! Nije ni bilo pomena o Srpskoj crkvi!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, crkva Časnog krsta je sagrađena 1665., a freske je radio freskopisac Radul 1667. godine po zahtjevu Svetog Vasilija Ostroškog.
Valjda znaš da je Svetog Vasilija Ostroškog u Pećkoj Patrijaršiji 1638.godine rukopoložio srpski Patrijarh Pajsije, za Mitropolita Zahumskog, a da je 1651. postao Mitropolit Zahumsko-hercegovački.
Tvoja tvrdnja da su freske rađene u prošlom vijeku nije tačna.

Ljuta
Gost
Ljuta

Njemu je tl rekao stevo vucinic a potvrdio miras..

MISLIŠ
Gost
MISLIŠ

Pope pošto si pop mi ti Crnogorci ne možemo vjerovati. Popovima samo srbijanci veruju, a znašli zašto, zato jer ste vi najpametniji.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

MISLIŠ, to što neko zna ,, Oče naš” i kad je rukopoložen Sveti Vasilije Ostroški, ne znači da je pop. Nekada su ljudi sa teritorije današnje Crne Gore vjerovali Svetom Petru Cetinjskom, Njegošu, Vladici Danilu, Svetom Vasiliju Ostroškom i ostalim duhovnim licima, ali došla neka druga vremena i neki drugi ,, Crnogorci”.

Marina
Gost
Marina

Sto svi popovi i monasi u manastirima u Crnoj Gori govore ekavicom odreda? Da nisu iz Crne Gore slucajno? Sve bosanski monasi koji za sebe misle da su Srbi ali su u zabludi. Cisti dokaz da nemate vi ljudi iz Crne Gore da popunite kadrove, zato sto su Crnogorci upravo vjerni svojoj drzavi i crkvi crnogorskoj, a inace cete vi… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Marina, to što govoriš nije tačno, preko 90% sveštenika i monaha su iz Crne Gore, a monaha i sveštenika koji su rođeni u Crnoj Gori ima u drugim Eparhijama SPC. Ako na pr. budeš išla u Dečane, upoznaćeš monahe rođene u Crnoj Gori. A što se tiče ostalih kvalifikacija tipa ,,okupatori” i sl., kao i nazovi nekih prijetnji o napuštanju… Više »

Marina
Gost
Marina

Kako ne ne lupaj kad ne znas. Podji u bilo koji udaljeni manastir i vidjeces istinu ako ti je stalo .

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Marina, na koji udaljeni manastir konkretno misliš?

MISLIŠ
Gost
MISLIŠ

A sveto Kosovo, a Krajina, a sada je na redu Vojvodona. Mislim da će te vi sami put pod noge pa pud Srbije, a pope. No se po malo pakuj, pope.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

MISLIŠ, kroz istoriju Crne Gore je uvijek bilo onih kojima je smetalo sveštenstvo i monaštvo, počev od Turaka, preko rimokatolika do ovih današnjih. Ali naravno, Mitropolija je uvijek bila jača od svih iskušenja.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

OKUPATORSKA MITROPOLIJA MISLIS LAZNI OPREM?

???
Gost
???

Opet neka srbijanska istina. Verovatno je ta freska starijai od crkve u koju se nalazi.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

??? Pođi da se pokloniš Svecu i u gornjoj crkvi vidjećeš freske.

VukMamdušić
Gost
VukMamdušić

Bože kako podmeće ovaj Blejada ….

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Mamdusicu rdjo nevaljala, sto vrijedjas, izadji na crtu junacino.

Nadležni
Gost
Nadležni

Okle izvukośe ovog gospodina?

Ja Ti
Gost
Ja Ti

Vidis da je iz ostike …Da bar nadjose vino

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Iz jame.

Send this to a friend