Politika

Zatvorena birališta u Beranama: Do 18 časova izašlo 71 odsto birača

Berane

Glasanje na pet biračkih mjesta u Beranama završeno je u 20 sati.  Pravo glasa imalo je 1.799 birača.

Državna izborna komisija prihvatila je prošle sedmice prigovore koalicije Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD) i Bošnjačke stranke (BS), i odlučila da izbori budu ponovljeni na pet biračkih mjesta.

19.25

Do 18 sati, na ponovljenimm izborima u Beranama glasalo je 71 odsto birača. Kako tvrde u OIK-u, izlaznostz je na nivou izbora održanih 4. februara.

16.30

Do 16 časova, na ponovljenim izborima na pet biračkih mjesta u Beranama, svoje biračko pravo iskoristilo je 62 odsto birača, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije.

OIK je istakao da izborni proces protiče bez neregularnosti.

14.35

Do 14 časova na ponovljenim lokalnim izborima na pet biračkih mjesta u Beranama glasalo je 53,36 odsto upisanih građana, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije OIK.

12.25

Na ponovljenim lokalnim izborima na pet biračkih mjesta u Beranama do 12 sati glasalo je 40,8 odsto upisanih građana, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije (OIK).

Predsjednik Opštinske izborne komisije Vladimir Obradović kazao je agenciji MINA da do sada nijesu zabilježene nikakve nepravilnosti.

11:00

Biračka mjesta otvorena su u sedam, a biće zatvorena u 20 sati. Do 10 sati glasalo je 21 odsto birača.

Na izborima u Beranama 4. februara koalicija DPS-SD-BS osvojila je 17, koalicija Zdravo Berane 14, a Demokratska Crna Gora četiri mandata.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Vladimir Obradović kazao je agenciji MINA da je izborni materijal raspoređen, i da je sve spremno za otvaranje biračkih mjesta.

“U biračke spiskove na tih pet biračkih mjesta upisano je 1.799 birača“, kazao je Obradović.

Podsjetimo, u Beranama su koalicija Zdravo Berane i Demokrate vodile pregovore o formiranju vlasti.

Međutim, Državna izborna komisija prihvatila je prošle sedmice prigovore koalicije Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke, i odlučila da izbori budu ponovljeni na ovih pet biračkih mjesta.

Nakon toga OIK je zakazala ponavljanje izbora za 6. mart. Ponovljeni izbori su važni za sve političke subjekte u Beranama jer će odlučiti apsolutnog podjednika u Beranama. Razlika na lokalnim izborima održanim 4. februara bila je mala, pa je svaki glas na ovih pet biračkih mjesta bitan – ili će koalicija Zdravo Berane i Demokrate osvojiti onoliko mandata koliko su imali, ili će koalicija DPS, BS i SD osvojiti još jedan mandat, što bi im omogućilo apsolutnu vlast.

Za to im je potrebno da osvoje novih 77 glasova, a da Demokrate ostanu na istom nivou ili im se smanji podrška. Na izborima održanim 4. februara, DPS je na tih pet biračkih mjesta osvojio 547 glasova, koalicija Zdravo Berane 535, a Demokrate 132.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lero
Gost
Lero

Kompleks dado scekic.sto puta ce dobit dps

milan
Gost
milan

Berane Crnoj Gori od veceras

Realno
Gost
Realno

Hahahahahajah

ivan
Gost
ivan

Da bog pogleda Berane i Crnu Goru i da Scekiceva tiranija ode u istoriju

Enigma
Gost
Enigma

Vuku Golubovića za Gradonačelnika, da oćera one što su njega poćerali ….

Lalaland
Gost
Lalaland

Jos samo par sati Scekiceve tiranije i Beciceva 4 mandata

Bojan
Gost
Bojan

Zatvorise se biralista, i Dado zaplaka u svojim odajama, jer znaju sta ga ceka danas, narod vise ne nasijeda na njegove manipulacije i prijetnje !

PTICA
Gost
PTICA

Aleksa, izadji, necemo ti nista. Ni prvi ni poslednji poraz

kinez
Gost
kinez

Ne znam zasto ne objavljujete komentare ?

Nemanja
Gost
Nemanja

Ajmo da vratimo Berane Crnoj Gori, nasim gradjanima. Dosta je bilo tiranije od strane trulasa.

Olivere
Gost
Olivere

Drago mi je da su se ponovili izbori i da se narod sam uvjerio u to kakvi su iz Zdravo Berana, i da su se osvijestili i da su pokazali da ih se ne boje i da nijesu nasjeli na njihove provokacije i na novac koji su im nudili !

Rosa
Gost
Rosa

Spavas li mirno Becicu, Scekicu i ostale posrbice???

imela
Gost
imela

Zatvorena biralista. a nadam se i uskoro i proglasenju pobjede DPS-SD-BS… jer su zasluzili, posle onakvog licemjernog pomirenja Demagoga i trulih.

marijana
Gost
marijana

Dosta je Dado krao i svoje zaposljavao, ode u istoriju i na optuzenicku klupu. A SAD ADIO

Anka
Gost
Anka

Zavrsili se glasanje danas, nadam se da su pametno glasali Beranci i da ce nocas da slavi parvi pobjednici, i da ce ovi izbori reci zbogom Dadu i ekipi !

lana
Gost
lana

Aj ako bog da vise da se spasimo od propalica koji vladaju ovim gradom ! ja sam glasala proslog puta ! Berane pobjedjuje

Send this to a friend