Politika

Besmislena peticija za poništenje nezavisnosti Kosova, galama kratkog daha

Crna Gora i Kosovo

Iako je sve izvjesnije i jasnije da će Srbija uskoro morati da prizna nezavisnost Kosova, Demokratski front, Socijalistička narodna partija i Srpski nacionalni savjet žele da Crna Gora opozove priznanje nezavisnosti ove susjedne države. U tome imaju svesrdnu podršku zvanične Srbije i tamošnjih medija koji “nemiolosrdno pumpaju ovu priču”. Njihova poruka je da treba organizivati referendum o ovom pitanju, i uvjereni su da bi građani Crne Gore glasali za ukidanje odluke o priznanju.

Sagovornici CdM-a iz Demokratske partije socijalista DPS i Liberalne partije kažu da je pitanje Kosova završena priča, te da ni Srbija ne odlučuje o Kosovu. Ovom pričom udaraju na temelje Crne Gore, ali, kako tvrde sagovornici CdM-a žele i da stvore vjerske i nacionalne podjele. Sa druge strane, iz SNP-a su saopštili da su potpisali peticiju da za raspisivanje referendum o poništenju odluke.

<<<DF pokreće peticiju za poništenje priznanja Kosova<<<

Lideri DF-a su pilikom nedavne posjete Kosovu poručili da će pokrenuti peticiju za poništenje odluke o priznanju Kosova. Kako su kazali, žele da predaju potpise 1. decembra, na obiljeležavanju stogodišnjice stvaranja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca.

I Srpski nacionalni savjet Crne Gore mjesecima vodi kampanju za poništenje odluke o priznanju Kosovu.

Prije nekoliko dana su saopštili da je Patrijarh srpski Irinej blagoslovio Inicijativu za poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznanju nezavisne države Kosovo, odnosno za raspisivanje državnog referenduma o tom pitanju. U saopštenju Savjeta se navodi da je prethodno na Cetinju dobijen blagoslov i od mitropolita crnogorsk primorskog Amfilohija.

Juče je priča dobila nastavak.

“Srpski nacionalni savjet je sa zadovoljstvom prihvatio podršku najvećeg broja parlamentarnih, vanparlamenarnih partija i nevladinih organizacija njegovoj inicijativi o poništenju priznanja tzv. države Kosovo, koja je promovisana prije nekoliko mjeseci. U dosadašnjim aktivnostima prikupljanja podrške sakupljeno je više od petnaest hiljada potpisa, koji će kad se ispuni kvota od deset posto ukupnog broja biračkog tijela biti jedan od Ustavom definisanih uslova za održavanje državnog referenduma po tom pitanju. Organizatori imaju namjeru da obezbijede i drugi uslov za održavanje državnog referenduma, odnosno da dobiju podršku najmanje dvadeset i pet poslanika aktuelnog sastava Skupštine Crne Gore”, kazao je predsjednik SNS-a Momčilo Vuksanović.

Premanjegovim riječima Srpski nacionalni savjet se takođe pisanim putem obratio predsjedniku države Crne Gore gospodinu Milu Đukanoviću da pruži podršku održavanju državnog referenduma o poništenju odluke Vlade Crne Gore o priznavanju “takozvane” države Kosovo, kako bi se provjerila izjava premijera Crne Gore gospodina Duška Markovića, izrečena u Prištini, o Sretenju ove godine, u prisustvu najviših funkcionera tzv. države Kosovo na čelu sa Ramušom Haradinajem, da je Vlada Crne Gore donijela odluku o priznavanju “takozvane” države Kosovo i pored toga što je 85 posto građana Crne Gore bilo protiv.

Za lidera Liberalne partije Andriju Popoviću je priča o poništenju odluke o priznanju Kosova potpuno besamislena.

“Inicijativa za poništenje Odluke o priznanju nezavisnosti Kosova, donesene u Skupštini Cene Gore prije 10 godina, je potpuno besmislena i služi kao pokušaj unutar opozicije za preraspodjelu “tvrdih” glasova, a biće kratkog daha. Naša građanska država za sada mudro pokušava zaustaviti još jedan instrumentalizovani pokušaj nacionalne i vjerske podjele društva, ali i udara na temelje Crne Gore, koji sihronizovano dolazi iznutra ali i spolja. Sposobnost rješavanja ovakvih pitanja u ozbiljnom društvu, kakvom težimo se nikada ne smije potcijeniti i zanemariti, ali se svim ovim učestalim provokacijama ne smije ni pridavati značaj koji ne zaslužuju”, istakao je Popović za CdM.

Funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj, za CdM kaže da je ova galama kratkog dana i ima za cilj pridobijanje sitnih političkih poena.

“Crna Gora priznanjem nezavisnosti Kosova uvažila političku realnost. I ne samo o Kosovu nego uvijek je država Crna Gora slijedila političku realnost, a ne iluzije. Znala je naša država da donosi odluke koje nijesu bile lake, ali je svaka pokazala ispravnom, kao što je priznanje nezavisnosti Kosova. Najlakše je dati neodmjerene izjave kao što čine pojedini naši opozicionari. Današnja Srbija ne odlučuje o Kosovu. Ona je nezavisna država koja ima definisanu teritoriju i institucije. Nije dobro živjeti u predrasudama i gajiti mitove i iluzije prošlosti,kao što čine oni subjekti koji traže poništenje nezavisnosti Kosova”, rekao je Gegaj za CdM.

Za razliku od Popovića i Gegaja, lider SNP-a Vladimir Joković za CdM je rekao da je potpisao peticiju o poništenju odluke o priznanju Kosova.

“SNP se uvijek protivio priznavanju Kosova”, kazao je kratko Joković za CdM.

I dok traje priča o Kosovu nakon posjete čelnika Fronta toj državi, funkcioneri Nove srpske demokratije bili su i do Republike Srpske da se požale na status Srba u Crnoj Gori. Čini se da je ovo smo nastavak dobro osmišljenog scenarija, nakon što su se predstavnici Srba u Crnoj Gori nedavno požalili rukovodstvu Srbije na položaj u Crnoj Gori nastavili su da putuju do RS da i tamo pričaju svoju priču o navodnoj ugroženosti.

<<<Bulajić i Aleksić u Banjaluci: Srbija i RS dužne da unaprijede položaj srpskog naroda<<<

Kažu da je položaj Srba veoma težak i delikatan. Poručili su da je neophodno uspostaviti saradnju na svim mogućim nivoima u cjelokupnom srpskom korpusu.

<<<Ruske službe ponovo spremaju udar na Crnu Goru, Amfilohije i Irinej sjeme razdora<<<

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
A, nu, čoče
Gost
A, nu, čoče

Nije crnogorski pljunut pa polizat. Kosovo je priznato kao država i ako držimo do sebe to pitanje je zatvoreno. A, ovi što bi udarili na crnogorski obraz ionako mrze svoje crnogorske korijene, pa ne treba ni očekivat obzirnost.

daka
Gost
daka

volio bih da se javi jedan Crnogorac koji bi priznao Metohiju i Kosovo Albanskim bez obzira na situaciju dobro je Premijer rekao 85 posto protiv dakle samo Albanci i manji deo Bosnjaka se slaze jer su i nad njima cinili zlocine

Zoran
Gost
Zoran

Peticija je pucanj u prazno velikosrba u crnoj
gori.

bodulski borej
Gost
bodulski borej

kosovo priznato ili nepriznato, vidio sam pola kosova na moru izmedju bara i ulcinja, a i dosta makedonskih albanaca.

Crnogorac ( ♡ )
Gost
Crnogorac ( ♡ )

Pa da . I ova prica kao i ostale sto poticu od DF je cista budalastina.

Rade Hn
Gost
Rade Hn

@Spuž
Pravda za Saru. Minimum 3 godine u Spuž za sudiju Stanisic!

Rade Hn
Gost
Rade Hn

@BG pašaluk

U CG treba pokrenuti peticiju za priznanje Boke.

Bole
Gost
Bole

Sta rade ovi ljudi… Srbija ce priznati Kosovo, a oni oce da pisu peticije u CG. Ovi su kao muve bez glave, bez ikakve ideje i bez ikakvog shvatanja stvarnosti i cinjenicnog stanja. Gubljenje vremena, umjesto da se bave pametnijim stvarima.

Gost
Gost
Gost

Besmisleno je bilo priznanje. Po recima premijera i predsednika 85% gradjana CG je protiv toga bilo. Onih 15% su uhlebljeni kao CDM botovi.

alil
Gost
alil

pazite se vi srbadijo da mi u uvropi ne bi ponistili priznanje crne gore kao samostalne drzave, a srbiju vratili u okvir velika albanije kako je to oduvjek i bilo

Kadare
Gost
Kadare

Sami naslov je besmislen i nepismen! Postojanje nezavisne države čudnog naziva Kosov je takođe besmisleno! Kosovo treba da je ili dio Srbije ili dio Albanije. Ne može i nema smisla da bude nezavisna držav i ne treba da ima bilo kakav vid autonomije Autonomija za kosovo je nastala zahvaljujući srpskim komunističkim poltronima a tzv. nezavisna država kosovo zahvaljujući nesposobnim i… Više »

Siromah 💃
Gost
Siromah 💃

Živim u naselje 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃👍staro barsko 😃😃😃😃😃😃😃😃👍

staropodgoricki
Gost
staropodgoricki

to sto pokusavaju celnici prosrpskih partija je njihovo pravo i nas gradjane ne kosta nista za razliku od patriotskog djelovanjaFranovica i ostalih patriota ali vi otome mudro cutite

Nenad
Gost
Nenad

Crnogorci pokazuju da su im blizi albanci nego crnogorci sa kosova..

Crnogorac ( ♡ )
Gost
Crnogorac ( ♡ )

Crnogorce sa kosova mozete prenrojati na prste . Ostali su podanici Srbije.

ZEKS
Gost
ZEKS

Veoma pristrasan i neprofesijonalan naslov!

ZEKS
Gost
ZEKS

A Metohija?

Istina
Gost
Istina

Vucic moze da vrati KOSOVO za sedam dana.
Dovoljno je da se odrekne Evropske politike i krene u iskreni savez sa Vladimirom.
Po medjunarodnom pravu to je autonomija u okviru Srbije.Medjutim , on to ne zeli iz veoma racionalnih razloga.Njemu je cilj da dobije garancije od SAD-a za Srbe na Kosovu.
To je to.

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Srbija je de facto priznala Kosovo. Vucic javno govori o razmjeni teritorija.

Durmitorac
Gost
Durmitorac

Sačekajte da se, još i Niš, Kosovu pripoji, jer pokupovaše pola niškog okruga.Ko je kriv kad vi je g. preča od obraza.

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

I za Nis ce im biti kriva Crna Gora.

Džaka i Šaćiri
Gost
Džaka i Šaćiri

Naćeraćemo ve Srbi na autogol, a ti ćeš ga Vuksanoviću zabiti Kneževiću, koji će stajati na golu.

ima ko zna
Gost
ima ko zna

pa, viđećemo ko će vam izaći na taj “referendum”…Ne sprdajte se ljudi, Kosovo je fakat! Imala je Srbija kad da misli o tome dok su kosovski Srbi prodavali imanja Albancima…Uostalom, sve to se ne ti če Države Crne Gore. Crna Gora ima pravo da prizna svog susjeda!

Najbolji odnosi
Gost
Najbolji odnosi

Susjeda sa kojim dijeli Tuzi, ne zaboravimo!

Crnogorac ( ♡ )
Gost
Crnogorac ( ♡ )

Potpuno si u pravu. Pa kada su prodali , imali subprocubda su izbaceni bez ista a u dzepove po milionce eura od tih mrskih siptara. Uh

Lukas
Gost
Lukas

Kad tad!

Rale
Gost
Rale

U svim diktatorskim drzavama nakon pada totalitarnog rezima obicno dodje do revizija svih odluka koje je diktatura donijela. Mudri se ne trose u uzaludnoj borbi, vec strpljivo cekaju. Diktature planu i uguse se, poput sibice, a demokratske vrijednosti vladaju svijetom.

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Slazem se za pouku o demokatiji. E sad nam reci ko su diktatori a ko demokrate u objema zemljama!

Hasan
Gost
Hasan

Znači da to očekujemo i u MNE uskoro. Čim padne Milica diktatura.

Betoven
Gost
Betoven

Isti ti nas ubjedjuju da se nemogu poništavati “dogadjaji” iu prošlosti kao što je Podgorička skupština. Sada bi oni da poništavaju priznanje Kosova. Moja teza je da su naše posrbice veći Srbi od Srba iz Srbije, koji će uskoro priznati Kosovo. Mjera njihove gluposti je količina “srpstva” koje isijavaju.

Glas razuma
Gost
Glas razuma

Dobili naređenje od Papue Dačića, da bi zamaglili neminovno priznanje Kosova.Ovi naši abnormalni plitičari, sve prihvataju što im se kaže, iako se to kosi sa zdravim razumom.
Što bi, moj pok. đed rekao-loptaju se s njima-!

Patriota
Gost
Patriota

Batalite se više rušenja ove države već više od 1.000 god. je rušiše mnogo veće i jače sile pa ona i dalje bitise i ponosno postoni i postojace VJEČNO a andrija, risto, pipun, vuksanovoć i ini su samo ljige koje nedaju dase ova slavna država digne u red bogatoh i jos jačih i većih država !!! ,,Tvrd je orah voćka… Više »

BG pašaluk
Gost
BG pašaluk

U CG treba pokrenuti peticiju za priznanje Vojvodine i Sandžaka.

MMM
Gost
MMM

Nikad se ne treba inatiti sa drzavom Srbijom zbog nasih posrbica. Treba gradi dobrosusjedske da ne kazem bratske odnose. Dugo smo bili zajedno da bi jedni drugima zlo mislili.

jovana
Gost
jovana

Tacno tako ne razunijem ljude koji pljuju srbiju I druge drzave u okruzenju, kad vecina vas ima nekog tamo da zivi. To je kao da pljujete svoju rodbinu.

Durmitor
Gost
Durmitor

Odose aerodromi,institut igalo,mamula,lustica,kraljicina plaza,milocerski park,solana,zeljezara,kap,elektroprivreda,limenka,gornji ibar,radoje dakic,vunko,celuloza berane,titex.. do zore ovako,najlakse je dijeliti i nastaviti ovako

Spuž
Gost
Spuž

Pravda za Saru. Minimum 3 godine u Spuž!

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Srbi su ugrozeniji u Srbiji nego u Crnoj Gori , toliko o njihovoj ugrozenosti.

ima ko zna
Gost
ima ko zna

CRNOGORAC…ako su uopšte igdje ugroženi. Oni zaista nijesu ugroženi kad mogu zabranjivati himnu države koja ih trpi, kad mogu bespravno koristiti iskonske crnogorske bogomolje i pljuvati po državotvornoj etničkoj supstanci Crne Gore…. Ko podržava srpske laži? Čiji je to interes? Uglavnom se zna, ali Crnogorci neka drže do sebe, i ova će sramota proći, kao i sve sramote učinjene ovoj… Više »

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Zabraniti cetnicke pokrete u cg!

Savo
Gost
Savo

Kosovo je Srbija,Metohija Crna Gora, ja sam srcem za to iako je prodano odavno, al peticija je pokrenuta od profitera I neiskrenih profi Srba ,kojima ne preostaje nista sem da uz ovakve trzaje pokusaju vratit clanstvo sto im ode kod becica I milacica.,I izborit cenzus na sledece izbore I zato ste u pravu da je besmislena

ima ko zna
Gost
ima ko zna

Savo, Metohija NIJE Crna Gora. Metohija je samo kratko bila “crnogorska” kao osvojena teritorija. Migracije stanovnika su drugo pitanje…

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Петиција није бесмислена али ови који је иницирају јесу.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Nebi bila besmislena da ima ikakvu tezinu.sa kim razgovara srbija o RAZGRANICENJU I SJEVERNOM DIJELU KOSOVA to je uslov za priznanje srbije.ni oni vise ne dovode u pitanje nezavisnost kosova.razgovaraju sa predsjednikom drzave kosovo,srbi sa kosova imaju pasose drzave kosovo.ozgubljeno i kraj al samo kod nas treba narod pomutiti

Srbin
Gost
Srbin

Postujem Crnu Goru, volim nasu bracu Crnogorce, i svaki put kad procitam ovakav tekst iznerviram se jer se vidi da je za potpaljivanje sire narodne mase. Priznali ste Kosovo, ok to je vas nacionalni interes i svaka drzava gleda da ga zastiti. Meni jedino smeta sto se narod preko komentara vredja, to dokazuje da nam je kultura govora i komunikacije… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Znam dosta srba, iz Srbije, Crne Gore, Bosne… Velika većina kaže da ne postoji crnogorska Nacija, Jezik, crkva. Malo vas kaže da “imamo pravo” na Naciju, Jezik, Crkvu…Ko nam daje to pravo? Vi? Zamisli da je obratno pa da Crnogorci kažu vama srbima da “imate pravo” na sve to. Kako bi reagovao?

Srbin
Gost
Srbin

@Crnogorac – Da znam za to, vecina ima takav stav zato sto dozivljavaju Crnogorce delom Srpske krvi. Mnogima smeta, i ne mogu da prebole odlazak Crne Gore. Ali evo odlaskom tj nezavisnoscu Crne Gore obistinile su se mnoge stvari, a to je da ko god se otcepi od Srbije generalno mnogo brzo napreduje. To pravo vam iskljucivo daje sama cinjenica… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

@Srbin – Eto opet si slučajno ili namjerno izgovorio još jednu vašu veliku zabludu?!? Nije se Crna Gora “otcepila” od Srbije jer, prosto, niste vi naša matrica. Crna Gora postoji kao Država 1000 godina i mi smo se samo razdvojili od vas (na našu i vašu sreću) i povratili Državnu samostalnost poslije 100 godina lutanja. Ovim činom i vi ste… Više »

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Svaka cast.o tome i pricam da niko ne realan pa ni u srbiji nedovodi u pitanju nezavisnost kosova vec samo razgranicenje dal ce uspjeti srbija da zadrzi sjevrni dio kosova.do tada ga nece priznati zvanicno ali je vec fakticki priznato a sad mi u cg treba oci da vadimo jedni drugima oko toga sto je vec izgubljeno

sarma
Gost
sarma

Ovo kao da je lično Vučić napiso komentar.

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

I onda mi nek9 kaze da ovi jadovi ne rade za vlast.. cus kakvu ce glupost da rade oni.. vi potpisujte i raspravljajte o kosovu dok aerodromi odose.. sto ne rekoste da napravimo peticiju za aerodrome..

Visnja K.
Gost
Visnja K.

A da pokrenete inicijativu Za ponistenje sfrj
..doktori.ko da vam dps pise predloge.

dijana
Gost
dijana

Još da se oće ovi ”srbi” pridružit braći u Srbiji-za vazda. I dalje se glupostima skreće pažnja sa glavnih problema,i kakva je to onda opozicija???

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Priznanje Kosmeta i glasanje da Pećka Patrijaršija, Dečani, Bogorodica Ljeviška, Arhangeli …budu dio albanskog kulturnog nasleđa je mogao uraditi samo Montenegro, istinska Crna Gora to nikada ne bi uradila.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Crna Gora i Montenegro ti je isto.

ima ko zna
Gost
ima ko zna

Oprem dobro, TO JE PROBLEM SRBIJE A NE CRNE GORE, MI IMAMO SVOJ INTERES I TOGA TREBA KAO DRŽAVA DA SE DRŽIMO. SVE JE JASNO.

MMM
Gost
MMM

Ostavimo po strani Crnu Goru, montenegrinsku ili tu tvoju istinsku. Kako ce se zvati Srbija koja ce priznati Kosovo? Sumnjam da ne vidis da je to gotova stvar iako se volis izrazavati u nekim mitomanskim frazama. Jesi li ti veci Srbin od Srba u Srbiji? Ili od Srba koji zive na Kosovu a svi podrzavaju Vucica koji pregovara o razmjeni… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ne pada na pamet da budem viši Srbin od Srba koji žive na Kosmetu, njima mogu da odam svako priznanje kako uspijevaju da se održe na Kosmetu, a koliko podržavaju Vučića govori podatak da ih je manje od trećine izašlo na izbore. A kakva je Vučićeva politika na Kosmetu, najbolje je definisao Vladika raško-prizrenski Teodosije. A srpska vlast koja bi… Više »

H.Novi
Gost
H.Novi

Stvarno lijepa slika, jedna pored druge dvije nezavisne Države, Crna Gora i Srbija!

H.Novi
Gost
H.Novi

…pardon, Crna Gora i Kosovo!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Не зна се која је зависнија. Питамо се ко пијан с гаћама и ми и они.

Razocaran
Gost
Razocaran

Mozda.Mozda SI Mirasu ,( Dedeicu ) u pravu. Drzavamora ,koja NeMA svoj SISTEM svojstvenim UREDJENIM Drzavamora,upravo SE desava Ono STO T I zelis. A TO je,da NAzrOD nema pravo na odlucivanje.. I’ma takvih primjera u Svijetu,Ali vrlo malo,GDJE se SEzizcI u EMIRATIMA,GAZDE I nad NARODOzm I had prirodnim resursima. Medjutim,Mirase,Postoje Drzave ,nama bliske ,u Evropi ,gdje se Djeci Vrtic,SOKAK,Naziv ulice… Više »

poluteška
Gost
poluteška

Nisi ti samo razočaran, ti si i nepismen.

Окле
Gost
Окле

Народ Црне Горе никада неби признао Косово и то је тако, само може да нам се врати ко бумеранг ефекат.

H.Novi
Gost
H.Novi

Narod CG bi velikom većinom priznao Kosovo na referendumu. Nego, ‘oćete li tražiti povlačenje priznanja, ako ga Srbija prizna?

Vukasin D.
Gost
Vukasin D.

Bi oni i tada; ako odgovara vlasti i za pare.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Što je jutros ova muka ljudi? Oće li Srbija priznati Kosovo, veliki posa’. To je samo njihova stvar i kako gođ oće. Mi smo ga priznali, a brzo će i oni. Taman smo nekako 10 godina ispred njih.

Fifi
Gost
Fifi

Kako nas muslese preveslavaju. Facijalni osmeh od uva do uva i prica da vise vole nas nego sebe same. Ali nikad da se javno ograde od zelene trensferzale, ISILa. Vole drzavu da bi osvojili rukovodeca mjesta u njoj. A kad idu u trgovinu i kad treba da ostave svoj novac negdje, vodi se strogo racuna da to ne bude u… Više »

dali
Gost
dali

Prije nego se pokrene ova inicijativa treba da se podnese krivična prijava protiv potpisnika koji su predstavljali narod ove Crne Gore a bez znanja čime su prevarili 85% gradjana i da državni tužilac uzme da se bavi malo i ovim slučajem .Nije prevaren samo narod Srbije već i Crne Gore jer dostina je u Crnu Goru došlo pod pritiscima sa… Više »

MMM
Gost
MMM

Crna Gora je priznala Kosovo u skladu sa nasim ustavom. Srbija ce priznati Kosovo tako sto ce prehodno promijeniti ustav.

POKLON
Gost
POKLON

E moj Dali…Plači jado i kukaj jer ti drugo niti ne preostaje…

Fk Fundina
Gost
Fk Fundina

Miras Dusevic,novinar, je orijentisan kako je orijentisan,i skoro svi njegovi clanci su takvi kakvi su,uglavnom protiv Srba. Vlada Crne Gore je priznala Kosovo,medjutim,ova i ovakva Vlada ne predstavlja svoje gradjane odavno, vec gledaju interes evrope i/ili amerike. Ne mogu da kazem kako je naredjeno da priznaju Kosovo,ali mogu da kazem kako su trebali da se suprostave svakom pritisku sa strane… Više »

HR do Zemuna
Gost
HR do Zemuna

Nije Miras protiv Srba no je citav normalni svijet protiv tih i takvih tvojih Srba.

Fk Fundina
Gost
Fk Fundina

Kao prvo ti moji Srbi su svima zulj,trn u oku,mrzite nas,to je sve i jedino sto vam preostaje. A ti sanjaj Vosu,Zemun,Jadran,Prevlaku i ostale SRPSKE I CRNOGORSKE ljepote,samo ti to i preostaje.

Savo
Gost
Savo

Imamo javno priznanje sa vrha, da je Kosovo priznato sa 15% podrske za priznanje. To dovoljno govori o stepenu demokratije na ovim prostorima.

aoooh
Gost
aoooh

Savo, pa, što ne objaviš to “javno priznanje” no opet koristiš NEISTINE?

Nenad
Gost
Nenad

Kako lice cg i kosovo na mapi, a i narod lici..

Vukasin D.
Gost
Vukasin D.

Samo da tebi ne liče.

Niksic
Gost
Niksic

Uvijeka Sam bio I bicu za drzavu. Crnu goru Ali da je bio referendum Za Kosovo I nato nikad nee bih glasao za…

nikša
Gost
nikša

Glasaj kući…

Niksic
Gost
Niksic

Sta to znaci?nema potrebe da glasam kuci nijesam see nikad krio,moj stav I misljenje je takvo.mislim da je moja drzava pogrijesila u ove dvije stvari.zabi se ti misino u kucu.

nikša
Gost
nikša

nebitan si…

z d
Gost
z d

Mi smo sa Srbijom i R.Kosovom napravili razgraničenje tako da ni sa jednom od ove dvije države nemamo sporova. A što se tiče priznanja Kosova, Sbija će ga uskoro priznati i to je fakat.

Mare
Gost
Mare

Priznat i pitati mozemo li i Vojvodinu da priznamo.

crnogorac
Gost
crnogorac

Boli me uvo za Srbiju, ali bez obzira o kome se radi na planeti ne bih podržao nasilno cijepanje utvrđenih granica, ako već ne postoji demokratski i legitiman način za to.

Pomorac
Gost
Pomorac

Srbija ne mora da prizna nista i nema toga ko je moze nacerati ako sami to nece. Druga stvar je to sto je zapad zapeo da se prizna iz njihovih razloga. To Kosovo je prvi pokazatelj nesloge u EU pa im odogovara da ga Srbija prizna a Amerima odgovara da trajno ostanu na Kosovu i da imaju jednu muslimansku zemlju… Više »

z d
Gost
z d

Priznaće, priznaće kako im se neće.

Joo
Gost
Joo

Priznace cim im se sve slavine zavrnu……

Boli ....ac
Gost
Boli ....ac

Kosovo je Kosovskih Albanaca a ne Muslimana a ti si još jedan bolesni srBin ništa drugo.

Окле
Gost
Окле

Тачно тако.

MMM
Gost
MMM

Ti plovis pa nijesi informisan. Sta ce biti kad ga Srbija prizna? To je pravo pitanje.

Makarido
Gost
Makarido

“Iako je sve izvjesnije i jasnije da će Srbija uskoro morati da prizna nezavisnost Kosova” Pitanje za novinara: Odakle ovakva ideja? Ne, zaista, odakle? Jos uvijek vecina svijeta nije priznala Kosovo, ukljucujuci drzave koje to nikada i nece uraditi poput Kine, Rusije, Indije i Brazila. Nekoliko drzava je preinacilo svoju odluku i povukli su priznanje proteklih mjeseci. To je jedini… Više »

Joo
Gost
Joo

Ako je irelevantno…sta onda hocete…..

Boli ....ac
Gost
Boli ....ac

Makarido ti si tipičan srBin koji preokreće realnost.Većina nije priznala Kosovo?Da li misliš stvarno da Kosovo interesuje hoće li ga Sibir Priznati ili Indija.Koje to Balkanske zemlje su Indijom na primjer imaju veliki trgovonsku biznis?Nijedna Brazil ? isto nijedna.To šta su neke povukle priznanje je jedna notorična laž koju prosipa Šegrt od Sloba zvani Dačić koji istovremene pjeva Hasanaginicu da… Više »

Makarido
Gost
Makarido

Odlicno druze, ti se sladi time sto su male balkanske i nebitne drzave priznale, a ja cu time sto najvece drzave na svijetu to nisu uradile. Biznis? Mislis kokain koji dolazi sa Kosova i prolazi kroz Crnu Goru? Jak vam je biznis. Isisace vam Amerika krv za dekadu dvije i napustiti vas kao i sve koloije koje su imali kroz… Više »

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

@Makaraido, druze moj, kako zivite u iracionalnom svijetu. Zar ti nije jasno da Srbija priprema priznanje Kosova, iako to ti ne zoves tako. I ti se junacis da Kosovo nije priznao Brazil, ili se sladis kako sam kazes.

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Makarido, LAKO JE I RUSIJI I KINI DA NEŠTO PRIZNAJU I NEPRIZNAJU KAD IM TO NIJE KOMŠILUK. NAMA SU ALBANCI KOMŠIJE I HOĆEMO MIR! KOME SE TO NE SVIĐA – NJEGOV PROBLEM!

Pracka
Gost
Pracka

Ja cu svakako potpisati peticiju a vi kao mediji mozete da spinujete koliko hocete.

Olujko
Gost
Olujko

Manit se potpisivao

Sraćka
Gost
Sraćka

Ja svakako neću.

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Ne znam sto se ku6ce. Za 8 godina izgubili 4 rata i izgleda im nije dosta. Oni su slucaj za Srbijatriju.

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Mirašu..sto mi brišeš komentar???

Jokan
Gost
Jokan

Ne znam da li se radi o glupim ili “prodanim” političarima.

Leleku
Gost
Leleku

Nece Srbija nista morati ne izmisljajte!

z d
Gost
z d

Hoće, hoće

Leleku
Gost
Leleku

Ne lupaj.

z d
Gost
z d

Leleku, hoće, hoće

Leleku
Gost
Leleku

Ne kazem da ga nece priznati, ali NE MORA!!!!!

Jadran
Gost
Jadran

Ima li nakaradnije opozicije igdje na kugli zemaljskoj

MNE
Gost
MNE

Kako je lijepa ova slika jedna pored druge dvije nezavisne Države, Crna Gora i Srbija!

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

A dje je drzave pa da rascera to i procera. Pa neka na kosovo slave okupaciju a ne su samo na trpezu najjaci. No kako kad je ista vlast bila s njima i djelila njihovo nazadno razmisljanje 90tih

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A đe su vam balvani ???

Nenad
Gost
Nenad

Jedan je u tvojoj glavi…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha. Nenade, mi možda jesmo naivni ali nijesmo glupi. Proša vam je Mojkovac. Prošla vam je i 1988 godima. Ali po jednom i nikad više. A đe god su Srbe branili Bećkovići i Srpska crkva, svuđe im ga je đavo izio.

O\'stoja
Gost
O\'stoja

Kakva sramotna opservacija!

Maninnas
Gost
Maninnas

Podrška za DF!

Čioda
Gost
Čioda

Sve u svoje vrijeme

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Kakav pretenciozan tekst. Srbija uopste nece morati da prizna Kosovo. Kosovo moze da prizna Spanija npr, ili Kipar i eto ih u UN. Ali Srbija ih nikad priznat nece. Osim ukoliko ne razmijene teritorije, e tad je moguce…Ali ovako bez icega, nema ni teoretske sanse…

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Upravo to. Najverovatnije da ce se zavrsiti nesto slicno modelu dve Neamcke gde ce Srbi na Kosovu dobiti visoku autonmiju na severu a Srbija zvanicni nece priznati Kosovo ali ce ga pustiti u UN. Mislim da ovo oko podele teritorija nece proci jer Nemci ne zele. Inace ovo sto DF radi je u dogovoru SPC koja je ionako totalno van… Više »

Katunjanin
Gost
Katunjanin

@Novosadjanjin – Znas kako prijatelju, Njemacka se odavno ne pita nista kad je u pitanju geopoliticka/geostrateska igra oko Evrope/Evroazije. Tu konac drzi Big Brother USA, i Rusija. Ukoliko SAD pristanu na recimo povlacenje novih granicnih linija, to ce i Albanci i Srbi morat da urade bez obzira na eventualne posledice. U principu bice kako Amerikanci i Rusi se dogovore. EU… Više »

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Suvise je kapitala tu da se EU ukine. Nece se to desiti za naseg zivota. Evropi treba stabilnost i to njen problem. Srbi vise nisu ono sto su bili i sada su kljucan igrac na tom terenu, I za EU i za US. Ja verujem da se sada vratimo u 99 oni ne bi bombardovali Srbiju niti dozvolili secesiju Kosova.… Više »

Goof
Gost
Goof

A šta je loše u tome da Crna Gora povuče priznanje terorističke ,,države” Kosovo? Makar bi malo sprali sramotu sa lica CG i naših predaka.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Ostace CG bez ulcinja i ….. tako da ne znam ko svjesno radi protiv svog naroda. Mene boli uvo, ja vidim dje ovo ide i ne pridajem znacaja.

Joo
Gost
Joo

Kad CG ostane bez Ulcinja….to ce biti taman kad Srbistan ostane bez Vojvodine, Sandzaka, i Zemuna……

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Uf mnogo ce pre CG ostati bez Ulcinja nego Srbija bez |Vojvodine. Samo se prostaj Ulcinjom i tim delom CG i Vojvodinom, vise CG zastava imas u Vrbasu nego u Ulcinju i okolini.

CG volim💗
Gost
CG volim💗

Ima li kraja zapomaganju Srba u Crnoj Gori?? Treba opravdati eVre silne koje za to dobijaju!

Drška
Gost
Drška

Voljeces ti i pola CG,ovo sto ti preostane

Mojsije
Gost
Mojsije

Posljednji pokušaji nemoćnih gubitnika.Uloga bezsramnik podanika necastivih

Adlan
Gost
Adlan

Podanik si ti i ova vlast koja je pljunula na pretke, i priznala lažnu državu Kosovo kako bi se dodvorila onima koji su nas ubijali 1999.

Trol
Gost
Trol

@Adlan – za razliku od JNA koja je na Kosovu sirila ljubav, sadila cvijece i pravila dobrotvorne akcije odrzavanja imanja i oranica, eto koliko da vojska ostane u formi… to je ko kad ljudi proglase Hrvate zlocincima jer su imali Oluju, nastalu ko kontranapad na 3 godine teske ofanzive…

Nenad
Gost
Nenad

Sa cim je sendvic danas? Hrvatski pršut umesto albanske tunjevine?

Joo
Gost
Joo

Na pretke pljujes ti “adlane”….mi smo nase osvetili kad smo oslobodili ono sto okupator uze 1918-e godine……e viva Montenegro 🇲🇪

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Auu šta rade iskompleksirsni četnički zlotvori.

Dagistas
Gost
Dagistas

E sram te bilo, robe.

Odstomaka
Gost
Odstomaka

A čiji si ti? Tensilenko.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

@Odstomaka Ti si očigledno teški konzumet. Jedva nađoh šta je to avetinjo.

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Ajde albatros ne kuni.

Raro
Gost
Raro

Poništiće se prije ili kasnije, vremena se mijenjaju i odnos snaga u svijetu.

Joo
Gost
Joo

Odnos snaga nikada nije bio i nikada nece biti na strani Srbistana…..najvise zbog gluposti srbijanaca….koja ih je i odvela da se iz svakog konflikta upisu kao gubitnici…..

srbijanci
Gost
srbijanci

se u Crnu Goru ponovo prebrojavaju, da vide koliko ih ima . Žalosno, jer vide da ih je sve manje. Ovo su im poslednji trzaji.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Srbi, muro? Ravoslavci!!!

POKLON
Gost
POKLON

To je istina da veća ne more biti…trzaju na manje i kraće…

samo kažem...
Gost
samo kažem...

Bolje da Pipun sačeka dok i Srbija ne prizna Kosovo, da peticija bude za Crnu Goru i Srbiju… o jednom trošku…

Nagual
Gost
Nagual

Tek ćemo da krojimo granice… Peć, Dečane, Prizren su Crna Gora

markos
Gost
markos

Snila baba što joj milo bilo…

Olujko
Gost
Olujko

Šta je ovo ljudi ova država nikad neće naprijed dok ovakav četnički teg ima oko vrata???

Joxim
Gost
Joxim

Sad je jasno da na ovom portalu dominiraju Muslimani i Albanci. Pa zar nije premijer rekao da se 85% građana protivi priznanju Kosova. Prema ovom portalu je situacija obrnuta. Reklo bi se da je samo neznatan broj ljudi usklađen sa izjavom premijera!

Željko
Gost
Željko

@Joxim Što vas Srbe mi “manjine”(Albanci, Bošnjaci i Hrvati) “žuljaju” jer mi smo tas na vagi koji uvijek presuđuje u korist DRŽAVE Crne Gore i Crnogorci to cijene i izbori se ne trebaju organizovati u Crnoj Gori jer procrnogorske stranke imaju unaprijed naših cca. 30 % glasova na kontu i NIKADA Crna Gora neće biti srpska kolonija!

Joxim
Gost
Joxim

Ne presuđujete vi u korist države,jer je niste ni stvarali,već vi presuđujete u korist srpske štete.Dakle,bili ste u turskoj vojnoj mašineriji u borbi protiv pravoslavlja,a istom stroju ste i danas.

poluteška
Gost
poluteška

U najvećoj bitki između hrišćanske vojske i Turaka koja se desila kod Nikopolja, Srbi su se borili na turskoj strani. Toliko o vama.

POKLON
Gost
POKLON

Borili su se i protiv katoličke lige na Mohaču ..pa jopet za Osmanlije..pravili im državu jadni ne bili… a sada se busaju…

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Ne radujte se mnogo, može mečka lako zaigrati na vaša vrata..izdaja nikom nije donijela dobra!

POKLON
Gost
POKLON

Živjela Crna Gora!

Send this to a friend