Politika

Bingulac pozvan u MVP na razgovor: Teške optužbe na račun predsjednika neprihvatljive

Zoran Bingulac

Ambasador Srbije Zoran Bingulac pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zbog kontinuiranih, negativnih izjava srbijanskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima naše države, koje su kulminirale izjavom člana Vlade Republike Srbije, ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića.

<<<Još jedna skandalozna izjava iz Srbije: Đukanović je najveći kriminalac u Evropi<<<

Nakon uvredljivih i skandaloznih izjava iz Srbije na račun Crne Gore zbog najave da je država odlučna da usvoji zakon o slobodi vjeroispovijesti juče je od Popovića stigla još jedna takva poruka. Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije, rekao je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najveći kriminalac u Evropi.

Tom prilikom, državni sekretar ambasador Zoran Janković ocijenio je zabrinjavajućim i neprimjerenim izjave ministra u Vladi Republike Srbije, te prenio očekivanje da će se zvanični Beograd ograditi od pomenutih izjava.

“Teške kvalifikacije iznesene na račun predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića neprihvatljive su, nijesu na liniji dobrosusjedskih odnosa i ne doprinose ukupnoj saradnji dvije države”, saopšio je on.

Takođe, ambasador Janković je ocijenio neprimjerenom intenzivnu i negativnu kampanju koja se neopravdano i bez argumenata vodi u Srbiji, povodom nacrta Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica Crne Gore.

S druge strane iz Nove srpske demokratije je poručuju Bingulcu da treba da zatraži od MVP-a objašnjenja zbog objava na Facebooku Mirne Nikčević i glumca Zorana Vujovića.

Pozivaju ambasadora Srbije u Crnoj Gori da pred Ministarstvom spoljnih poslova, gdje je pozvan na razgovor zbog izjave ministra u Vladi Srbije Nenada Popovića, nastavi da bude na fonu odbrane srpskog naroda od antisrpske politike koju sprovodi Milo Đukanović u Crnoj Gori.

“Ne može se očekivati da se neko u ime Srbije odriče svih onih istinitih stavova koje su ovih dana izrekli najviši zvaničnici države Srbije a koji se tiču diskriminacije nad pravoslavnim vjernicima i srpskim narodom u Crnoj Gori. Zbog toga je ovaj potez Ministarstva spoljnih poslova u stvari u svrhu odbrane šovinizma i predstavlja klasičnu zamjenu teza gdje se oni koji progone srpski narod i rade godinama protiv interesa Srbije i podržavaju separatističke vlasti u Prištini nalaze uvrijeđeni kada im neko kaže istinu o onome što rade. Kada su već uputili ovakav poziv ambasador Bingulac bi mogao da iskoristi priliku i traži objašnjenja kako su iz državnog i kulturnog aparata režima nastali ustašoidi poput Mirne Nikčević i Zorana Vujovića”, saopšteno je iz NOVA-e.

61

avatar
1000
26
35
0
 
48
mojsilovićKalamburatorDelbojJunačinoLOLCINA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kalamburator
Gost
Kalamburator

Jesu li se izvinili jesu i kraj kad,ljudski je prastat !

Delboj
Gost
Delboj

Jeste li ga šklepili makar dva puta

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Nije mi jasno zasto Srbi imaju ambasadora u klasicnoj srpskoj drzavi?

Ljuta
Gost
Ljuta

Pozovi se na Djilasa pa ce shvatiti … …ne škodi.. … U vreme svog disidenstva i boravka u inostranstvu, Đilas je svoje stavove znatno revidirao. On je u intervjuu pariskom „Le Monde” 30. decembra 1971 godine, u kojemu govori o nacionalnom pitanju u Jugoslaviji, pored ostalog, rekao: „Crnogorci čine sastavni deo srpske nacije“. Dalje Đilas kaže da je Crna Gora,… Više »

mojsilović
Gost
mojsilović

Šteta što je Đilas još uvijek nepoznat autor na ovim prostorima. Većina njegovih djela nije ni prevedena na srpski.

Globovanje
Gost
Globovanje

Samo ćeraj , boli njih uvo za narod , pate za izlazom na more i dalje …

Goran
Gost
Goran

Globalistickog pomesnika inace veoma boli.

Fileopg
Gost
Fileopg

taxu na uvoz svih srpskih proizvoda…za početak….

Nikola
Gost
Nikola

I rampu na granici za turiste iz Srbije. Ukinuti avionsku liniju sa Beogradom i Nišom. Ovaj autoput što se pravi preusmeriti prema Albaniji, tamo je perspektiva, to je zapad.

Nikoleta
Gost
Nikoleta

Da smo imali srece da se umjesto sa te dvije drzave granicimo npr sa Belgijom i Holandijom.

Miško CG
Gost
Miško CG

Srbi su takvi to nema zbora, sada je malo jasnije šta misle i kako se odnose prema Crnoj Gori.

Bel
Gost
Bel

Pročitajte vi tog ambasadora i uvesti taksu na sve sto je srpsko kao Kosovo i bicemo mirni !

Serdar
Gost
Serdar

Pamet ti ne smeta .

tst
Gost
tst

tst

Roro
Gost
Roro

Ima li vjernika CPC da se skupe za jedan basket?Tri na tri!Po Srpski

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Tesko, mozda jedan na jedan

ironik ii
Gost
ironik ii

Sad će Dačić da objavi na Twiteru obradu pjesme :Snijeg pade na behar na voće,kao kontraudar Đukanoviću.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

ako vlast zbog nekih licnih interesa TOLERISE neke stvari, napade, izjave, itd iz srbije narod vise nece i ne moze.. dosta je bilo 100 godina!! ??! no se smirite ili spremajte traktore!

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Tako je srpski kralju

Nikola
Gost
Nikola

Evo se uplašismo tebe junačine.

Junačino
Gost
Junačino

Važi, ali da ti prvi kreneš da proteruješ ljude.

Haris
Gost
Haris

A da Milo donese dokaze da do 2018. nije bilo tako nego državno?

nindža pipun
Gost
nindža pipun

nikad vishe 18ta

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Nikad vise 2006

Delboj
Gost
Delboj

Naravno Trt Milojka. To sto je bilo 2016 je zacementirano i nece biti nikakvih promjena po tom pitanju vise. A kome se ne svidja pravac juzna pruga.

Sram i goveda
Gost
Sram i goveda

izađi mala izađi mala 🎼🎶

Send this to a friend