Politika

Biografija gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića

Vuković i Stijepović

Podgorica je danas i zvanično dobila gradonačelnika, a tu funkciju naredih četiri godine obavljaće Ivan Vuković.

<<<Ivan Vuković i zvanično novi gradonačelnik Podgorice<<<

Ivan Vuković je rođen 17.09.1984. godine u Podgorici, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju.

Osnovne i specijalističke studije završio je, kao jedan od najboljih studenata (prosječna ocjena 9,7), na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore (studijski program: Međunarodni odnosi i diplomatija). Tokom studija, uoči referenduma 2006. godine, bio je jedan od studentskih predstavnika u Pokretu za nezavisnost Crne Gore.

Nakon završenih specijalističkih studija, radio je kao pripravnik u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore. Poslijediplomske studije završio je 2008. godine na Univerzitetu Lajden u Holandiji.

Po povratku u Crnu Goru, zapošljava se kao saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore. U junu 2014. godine odbranio je s pohvalama („cum laude“) doktorsku disertaciju na Centralno-evropskom univerzitetu u Budimpešti.

Od septembra do novembra 2013. godine, sproveo je istraživanje za potrebe izrade doktorske teze na Univezitetu Harvard.

U novembru 2015. godine, biran je u zvanje docenta na Fakultetu političkih nauka. Od tada do danas, angažovan je kao prodekan za međunarodne odnose na istoimenom fakultetu. Akademsku 2016-2017. godinu proveo je na Univezitetu Džordž Vašington, kao prvi Fulbrajtov stipendista za post-doktorske studije iz Crne Gore.

Tokom boravka u Americi, predavao je na pomenutom univerzitetu. Autor je većeg broja naučnih članaka u referentnim mađunarodnim časopisima.

18 Komentara na "Biografija gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend