Politika

Bjelopoljci proizveli oklopnog MAŠANA

Foto: Ministarsvo odbrane Crne Gore

Danas je u kasarni Masline u Podgorici prezentovano oklopno vozilo MAŠAN, koje je proizvela bjelopoljska fabrika “Montenegro Armour Group” u Bijelom Polju.

Foto: Ministarsvo odbrane Crne Gore

“Koncept oklopnog vozila MAŠAN prvi put je prezentovan prije godinu, nakon čega su pripadnici Vojske Crne Gore i Uprave policije dali sugestije za njegovo poboljšanje i unapređenje performansi u cilju adekvatnijeg odgovora zadacima i misijama tih resora.’Montenegro Armour Group’ je ustupila probno vozilo Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova, tako da će pripadnici Čete vojne policije i Uprave policije izvršiti ispitativanje tehničkih karakteristika”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Prezentaciji su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Dakić i državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović sa saradnicima.

Foto: Ministarsvo odbrane Crne Gore

Filipović se zahvalio predstavnicima kompanije na posvećenosti i uvažavanju sugestija prilikom izrade modela.

On je napomenuo da je pokretanje vojne industrije u Crnoj Gori ozbiljan državni projekat koji će značajno unaprijediti sektor odbrane.

Foto: Ministarsvo odbrane Crne Gore

MAŠAN je projektovan kao ekonomično rješenje. Vozilo posjeduje kompletno zavareni čelični trup koji je montiran na ram na četiri elastična oslonca radi najboljeg mogućeg balističkog i konstruktivnog integriteta i udobnosti.

90 Komentara na "Bjelopoljci proizveli oklopnog MAŠANA"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend