Politika

Blagonaklonost Stankovića osokolila Frontovce

Prema informacijama Dnevnih novina iz Demokratskog fronta, lideri ovog političkog saveza pokušaće na sve načine da od suđenja Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj terorizma naprave predstavu za javnost i izazovu incidentne situacije po matirici koju su već demonstrirali u crnogorskom parlamentu.

Izvor DN iz Fronta kaže da je strategija napravljena, a da iza nje navodno stoje poslanik Predrag Bulatović i advokat Goran Rodić koji je čitavo vrijeme iz pozadine bio saveznik liderima Fronta, a kojem sada odgovara medijska halabuka, obzirom da se našao u središtu korupcionaške afere od koje pokušava da se odbrani politizacijom ovog slučaja.

Dnevne novine su imale uvid u izvještaj Specijalnog državnog tužilaštva iz kojeg se, tvrde oni, jasno vidi uključenost Rodića u korupciju, kao i povezanost sa liderima fronta, što ovaj podgorički advokat vješto pokušava da sakrije dovođenjem u sumnju kvaliteta dokaza, navodno samo iz ugla pravnika.

 

DN pišu da se u izvještaju SDT jasno navodi da je utvrđeno da je ovaj advokat zajedno sa Medojevićem, Mandićem i Kneževićem učestvovao i vodio kampanju protiv specijalnog i drugih tužilaca koji su radili i rade na tim predmetima.

Rodić na čelu kampanje

Upravo je Rodić je, prema izvorima u DF-u, glavni strateg za medijsku kampanju koja će biti usmjerena na dalje izazivanje nepovjerenja u institucije, u dokaze, u tužioce i sudije. Treba, dakle, dići što veću galamu kako bi se u takvoj atmosferi i on ugradio kao “žrtva” režima, koristeći isprobani recept Mandića i Kneževića.

Prvo što se planira, prema našim izvorima, jeste pokušaj odgađanja suđenja, a nakon toga će uslijediti zahtjev za izuzeće sudije.

Činjenica je da stranke u postupku imaju na to pravo, ali im neće biti dozvoljeno da strategiju koju su isprobali u parlamentu, sprovedu i u sudnici.

Prema informacijama Dnevnih novina, svi će morati da se ponašaju u skladu sa procesnim pravilima koje je propisao zakon, inače će prema njima biti preduzete odgovarajuće mjere.

“Svi se moraju pridržavati pravila koja određuje zakon, a ne stranke, i tu nema pogađanja”, rečeno je Dnevnim novinama u Vrhovnom sudu Crne Gore, čija je predsjednica Vesna Medenica odlučila da omogući praćenje suđenja na televizijskim ektranima uživo, posredstvom Radio difuznog centra.

Građani će moći da se upoznaju sa dokazima, da ponovo čuju što se sve pripremalo 16. oktobra 2015. godine.

Dakle, sve će biti transparentno, zato će Front i Rodić pokušati da diskredituju sudije, po istoj matrici po kojoj se mjesecima pokušava na najprimitivniji način diskreditovati i poniziti specijalni državni tužilac Milivoje Katnić.

Tužilaštvo ćuti o incidentu u parlamentu

Nažalost, odluke vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića kojima je spriječio privođenje Mandića, Kneževića, kao i Nebojše Medojevića, koje je Katnić tražio, bile su direktno u službi političkih interesa Demokratskog fronta, i zahvaljujući tim odlukama, njegovi lideri se i danas osjećaju vrlo sigurno.

Prema izvorima Dnevnih novina u Demokratskom frontu, Stanković je, navodno, učinio još jednu uslugu ovom političkom savezu. Riječ je o incidentu u Skupštini Crne Gore, kada su poslanici Fronta napali poslanike vladajuće koalicije zbog skidanja imuniteta Mandiću i Kneževiću.

Podsjetimo, tada je takođe došlo do incidenta, čak i fizičkog nasrtaja na poslanicu DPS Martu Šćepanović koju je udarila Marina Jočić.

Taj slučaj povjeren je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koje je, prema nezvaničnim informacijama DN, svoj posao završilo, ali se čeka izjašnjenje Stankovića.

Izvor DN kaže da je sa Stankovićem upravo oko ovog slučaja razgovarao Predrag Bulatović, a da je komunikacija omogućena preko zajedničkog prijatelja.

Dnevne novine su pozvale Bulatovića, zatim proslijedile poruku u kojem su tražili da potvrdi ili demantuje da je komunicirao sa Vrhovnim državnim tužioce, ali odgovora nije bilo.

No i da je ova informacija na nivou spekulacije, činjenica je da ni nakon tri mjeseca od incidenta u parlamentu, još nema odluke tužilaštva. Od te odluke zavisi i da li će biti skinut imunitet poslanici DF Marini Jočić zbog napada na Šćepanović ili će i u ovom slučaju stići neko obavezujuće uputstvo.

I Stanković će biti meta DF

DN se pitaju iz kog se razloga Stanković tako blagonaklono odnosi prema funkcionerima DF, koji su optuženi za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj terorizma.

“Da li Stanković ima informaciju da će upravo oni koje je zaštitio, na čelu sa advokatom Rodićem inicirati i njegovu smjenu i promovisati Rodića kao nasljednika”, pitaju se DN.

Da takav plan postoji pokazuje i komunikacija advokata Rodića sa Milanom Petrovićem iz Niša, advokatom Bratislava Dikića, koji je svog kolegu iz Podgorice redovno obavještavao o postupciima SDT u slučaju pokušaja terorizma.

U izvještaju Specijalnog tužilaštva se navodi da se Rodiću omogućava gostovanje u TV emisijama, kako bi se medijski eksponiraio i vremenom se našao na mjestu vrhovnog državnog tužioca, o čemu, kako se navodi u izvještaju SDT, je postojao dogovor i sa nekim nepoznatim licima.

Dakle, i sam Stanković će biti meta iste ekipe koja sada pokušava da diskredituje Katnića. A to nije bilo kakva ekipa, nego društvo koje je optuženo za izdaju države.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Piroska
Gost
Piroska

Medojevic ce jednoga dana biti Premijer i nadam se da ce Crnoj Gori napokon krenuti na bolje!!

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Sud treba da poštuje zakon i po njemu da radi , a sve ostale naćerati da zakon da institucije poštuju a ne im dozvoliti da se sa njima rugaju. Advokati su povlašteni sloj društva plaćaju paušalno porez a imaju ogrovne tarife i zarade. Ja znam veliki broj advokata koji imaju veliku imovinu koja se vodi na srodnike i tako prikrivaju… Više »

Virus
Gost
Virus

Ne mlati. Može biti da ima takvih advokata, ali se na prste jedne ruke mogu prebrojati

lignjoslav
Gost
lignjoslav

unistili su drzavu i narod i to im je proslo.pa naravno da sad mogu da rade sta oce i prave cirkus i jos vise guraju u propast.jednostavno se sprdaju i kreiraju stvarnost kako oce.odje naroda nema jer je dio podmicen a dio ucijenjen.promjena vlasti je jedini lijek za ovu bolesnu zemlju.

Sigurica
Gost
Sigurica

Svi tvrde, da rade po zakonu,… DN sve znaju a opet se „pitaju”,… jedni su završili „posao”, drugi ćute, neko vodi kampanju, za Nekoga, neko to radi tajno- preko „prijatelja”, … NEMOJTE „ovo” puštati na tv,.. sve se vidi, sve se na,… Radite po zakonu . ps. Nemamo više para za stentove i aparate).

Stipe
Gost
Stipe

Ovaj CDM I dnevne novine gori od infobiroa 1948.Nije mi jasno zasto ste se stavili na jednu stranu i tako diskvalifikujete sebe kao objektivan i profesionalan medij.Toliko napada,neumjesnih kritika na jedan politicki subjekt jos nijesam vidio.Stice se utisak kao da radite za DPS i ANB a to je vjerujte jako lose jer ce doci vrijeme promjena,kad tad, a onda ce… Više »

crnogorac
Gost
crnogorac

dobar ti je utisak, ovaj medij pripada ANB-u, a pošto znamo prioritete ANB-a znači da su u stvari produžena ruka DPS-a

slavko
Gost
slavko

A šta treba da pišu ,,nezavisno” kao vijesti.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Teroristi DF.moraju u Apsu!

amo
Gost
amo

Dokle cete ovoga pipuna i ovu gladnu us iz zagorica drzat za glavnu vijest,a meda prasca posebno.

Makica
Gost
Makica

Tekst je čisto izvrtanje činjenica. Po principu Gebelsa. Jevreji su zapalili Rajstag, Hrišćani su zapalili Rim, DF je htio državni udar u CG. Kad tad će istina izaći na vidjelo.

Ljuta
Gost
Ljuta

koje spekulacije..po advokatkom kodeksu asvokat u cg mora da da svoja strucna misljenja advokatu iz inozemstva ako ga ovaj nesto pita
rodic se ukljucio tek 2p okt 2016 g ..pametnome dosta

z. d.
Gost
z. d.

Da ja nešto nezakonito uradim odmah bi bio sproveden kao mladu sa dva đevera u Spuž. A da sam pipun ili vojvoda nebi me bilo strah ni od čega jer bi me štitio Stanković koga su oni zajedno sa SDP-om postavili na to mjesto. U Pivi postoji pjesma koja glasi “Oj da mi je međed biti, jer međeda zakon štiti”.

Ćotek
Gost
Ćotek

Cilj organizacije DF je puna podrška DPS, bila i biće. To su Milovi puleni i omladinci. S njima DPS nema što da brine, vlast će im na svakim izborima biti zagarantovana. A gospoda Stanković i Katnić se prosto rečeno sprdaju sa onima koji imaju imalo svijesti i razuma.

crnogorac
Gost
crnogorac

moram se složiti sa ovim komentarom iako nikad na taj način nijesam razmišljao, činjenica je da i jedni i druge vode destruktivnu državnu politiku

Send this to a friend