Politika

Blažić: Potpredsjednik Vlade ili zamjenik premijera stvar termina, nezakonito smanjenje broja ministarstava

Blažić

Potpredsjednik Vlade ili zamjenik premijera? Ovo pitanje je otvoreno nakon što je mandatar Zdravko Krivokapić izjavio da će u njegovoj Vladi, ukoliko je sastavi, potpredsjednik odnosno njegov zamjenik biti lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović. Ustav Crne Gore članom 102 propisuje: “Vladu čine predsjednik, jedan ili više potpredsjednika i ministri”. Profesor Đorđije Blažić za CdM objašnjava ovu pravnu nedoumicu i kaže da Krivokapić može da ima potpredsjednika ili zamjenika, jer ne postoji zakon o Vladi kojim bi to pitanje bilo jasno regulisano. Za Blažića je zabrinjavajuće to što je mandatar smanjio broja ministarstva, i kategorično tvrdi da to ne može biti urađeno bez donošenja zakona o ministarstvima, te da bi zbog toga nova Vlada bila nelegitimna.

“Zamjenik ili potpredsjednik Vlade je stvar termina, ali je u suštini ista stvar. To pitanje nije uređeno, jer mi nemamo ni zakon o Vladi. 1991. godine smo imali Zakon o Vladi i Zakon o ministarstvima i Zakon o državnoj upravi po kojima su osnivana ministarstva i organi državne uprave. Danas nemamo zakon o Skupštini, Vladi, zakon o organizovanju ministarstava. Vlada je postala samoregulatorno tijelo, sama sebe uređuje. Imamo Uredbu o Vladi. Ali Uredba je akt kojom se izvršava zakon. A koji zakon izvršavate vi?”, naglašava on.

Profesor Blažić napominje da pitanje potpredsjednika ili zamjenika treba da riješi zakon o Vladi ili zakon o državnoj upravi. Zakon o državnoj upravi uređuje ministarstva. Zakon o Vladi treba da uredi pitanje potpredsjednika. A potpredsjednik ili zamjenik, zavisi kako ćete ga zvati.

“U principu, tu se radi o nečem drugom. Zamjenik, po vokaciji, zamjenjuje predsjednika Vlade, dok je potpredsjednik neko ko je tu, koji nema izričitu vokaciju, makar ne jezičku da ga zamjenjuje, ali po ovlašćenju ili zakonu može da ga zamjenjuje. Kada je počela priča da mandatar nema potpredsjednika, reagovao sam javno rekavši da mora da ga ima. A što će biti ako se mandatar razboli? Hoće li Vlada da stane? Ustav ne reguliše ovo pitanje. Ovo su stvari koje moraju da se regulišu zakonima, a mi nemamo zakone”, upozorava Blažić.

Nema pravnog osnova za smanjenje broja ministarstava

Govoreći o spajanju ministarstava, Blažić kaže da nema logike spojiti Ministarstvo finansija sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja.

Nejasno mu i spajanje prosvjete, nauke, kulture i sporta.

“Prosvjetu i nauku i nekako spojiti. Ali, tu dodati resor kulture, to nema smisla”, ističe on.

Napominje da je ovo nastavak priče koja je i dosada bila.

“Formiraju se nelegitimne i nelegalne institucije i dalje. Ako su to promjene, onda to neka pričaju nekome drugome. Nemate zakonskog osnova da se ovako formiraju ministarstva. Ja sam već rekao nakon izbora, ako hoćete da je formirate možete, ali samo po postojećoj Uredbi sa 18 ministarstava. Drugačije, ne možete, nemate pravni osnov za formiranje. Ako hoćete 12 ministarstava, onda promijenite Uredbu. Ali, Uredbu ne mogu da promijene nikako jer stara vlast to neće da radi. Ako oni to neće, mora se ići u Skupštinu. Zakon o ministarstvima i organima uprave, definišite ministarstva i onda na Skupštini predložite ministre. Na ovaj sadašnji način ne može biti formirana Vlada jer ne postoji pravni osnov”, kaže on.

Dakle, da biste nešto odlučili morate imati ovlašćenja da to odlučite.

“Uredbu donosi Vlada. Na osnovu čega mandatar predlaže ove ministre. Nema pravnog osnova za to. Dakle, da bi se smanjio broj resora mora se donijeti zakon o ministarstvima i organima uprave”, jasan je Blažić.

Mandatar Zdravko Krivokapić ni dva i po mjeseca nakon pobjede trojne koalicije na parlamentarnim izborima, iako je najavljivao da će to učiniti najkasnije do polovine novembra, nije uspio da sastavi vladu. Jedino što sada sa sigurnošću zna je da će ukoliko formira vladu njen potpredsjednik, odnosno njegov zamjenik biti lider GP URA Dritan Abazović.

Sjednica Skupštine na kojoj će se glasati o novoj vladi zakazana je za 2. decembar. Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić zadužio je mandatara da najkasnije tri dana prije zasijedanja Skupštine na kojoj će se raspravljati o sastavu nove vlade dostavi predlog kandidata za ministre, kao i program rada buduće vlade.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dr. Pg
Gost
Dr. Pg

Sve po pravu i zakonu…sve ostalo je nezakonito…

Harmljng 🇲🇪
Gost
Harmljng 🇲🇪

Nemojte tako, jedva je ovih 12 sastavio.
Nema više kumova i zetova no to što je predložio…

Cuca
Gost
Cuca

Ovo Nijesu Ministri ovo su Apostoli i ApoSTOLICE.njih ima Samo koliko rukoljub kaze..

Šejks
Gost
Šejks

Izvanjac

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Skupstina nije i nema vecinu da poništi staru uredbu ministarstva broja i raspodele resora. Bez ponistenja nemoze formirati vladu sa 12ministara.Sve je jasno

Mi smo
Gost
Mi smo

Uredbe donosi vlada.

Pott
Gost
Pott

Dovoljno je da neko podnese tuzbu pred Upravnim sudom i pocinje haos.

Velizar
Gost
Velizar

A ima dosta onih koji će jedva dočekati da podnesu tužbu, zato “oslobodioci” navalite sa apostolskom Vladom.

reka
Gost
reka

A sto je nezakonito. 20 ministara na ovu malu drzavu. Dosta smo ih drzali na nasu grbaču. I sad ostali bez funkcija i narednu godinu treba da ih izdrzavamo. A znas li Blažiću kad mi ostanemo bez posla direktno na birou ili na ulicu. Tako prestanite da kukate za ministarstvima

Miki
Gost
Miki

Ne smanjuje se administracija u ministarstvima, nego broj ministarstava. Racionalizacija ne znaci funkcionalnost. Plus ova promjena je protivustavna. Mozda zato Djukanovic i cuti.

amo
Gost
amo

Ne znaju sto ih je snaslo,mislili su da je upravljat drzavom isto sto i sjedat u parlamentu i izigravat opoziciju i primat platu za nerad.

Ivam
Gost
Ivam

Ako biram između Rukoljuba i Bratićke na jednoj strani i Pipuna, Vojvode, Milačića i Jojovića na drugoj strani, nikoga ne bih izabrao.

Vule
Gost
Vule

Nije stvar termina. Jedno je potpredsjednik, a drugo zamjenik.

garden
Gost
garden

Profesor a ne shvata razliku ?

KOTOR
Gost
KOTOR

DPS pomozi.HITNO

Rade pare
Gost
Rade pare

Oce oce nemaju kad od kafica u Pg

DPS bot
Gost
DPS bot

Naravno da nećemo. Kao što reče, ljepše nam je da pijemo kafu po kafićima, dostavljamo tužbe, dok nesposobna gomila pokušava da preuzme vlast. Tražili ste – gledajte.

Onogost
Gost
Onogost

Mislili da ce vjecno vladati, pa nisu ni donosili zakone.

Realan
Gost
Realan

Najbolji komentar!

Velizar
Gost
Velizar

Pa ajte vi onda – vladajte, hahahahaha.

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Znači, ništa od nove Vlade hahahaha… Blažić je u ovom tekstu sasvim JASNO objasnio UVELIKO već NEZAKONITI RAD NOVOGA MANDATARA… ” Na ovaj sadašnji način ne može biti formirana Vlada jer ne postoji pravni osnov”.

Preciznije
Gost
Preciznije

Rekao je “Formiraju se nelegitimne i nelegalne institucije I DALJE.” Dakle nova vlada nastavlja ustaljenu praksu ranijih vlada. Sve ranije vlade su postupale na ovaj način, tako da je licemjerno govoriti o nezakonitom radu novog mandatara

Sova
Gost
Sova

Nije licemjerno. Narod je glasao za njih očekujući promjene, a oni ne prave promjene, već zamjene.

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

“Preciznije”, da ti ja objasnim NAJPRECIZNIJE: Ni prošla Vlada ni ova sad boba ne valja! Crnoj Gori trebaju ljudi koji će časno i stručno raditi i rukovoditi zemljom, misleći pri tom PRIJE SVEGA NA DOBROBIT DRŽAVE a ne ličnu, dok svi rade obratno! A osim toga, treba nam vojničko ustrojstvo jer nijesmo za drukči oblik “emancipacije”, još uvijek. Balkan je… Više »

Konobar
Gost
Konobar

E što nam naśekira Drugu familiju za vikend profesore. Eto ih od jada slikaju krijući ljude po Podvorici što piju po kafanama jutros, mjere koliko su razmaknute stolice.

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Dosad se mijenjao broj ministarstava kad god je DPS palo na pamet, ali sad odjednom ne moze 🙂

Ma nemoj…

Ico
Gost
Ico

Neće da može, Rukoljubac.

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Jes, vecina ce bas tebe da pita 🙂

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Evo izgleda da NOVA VLADA PRVO GRADI NELEGITIMNOST! Laku noć nova Vlado! Stvar stoji ovako: stara Vlada je bila odlučila da bude “samoregulatorno tijelo” što u prevodu znači da ne mora imati Zakon o Vladi, Zakon o ministarstvima i Zakon o državoj upravi. Kad je neko objasnio narodu koji ne poznaje pravne termine, što to zapravo znači? Nikad. Otprilike da… Više »

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Dakle, stara Vlada je bila odlučila da bude “samoregulatorno tijelo” što u prevodu znači da ne mora imati Zakon o Vladi, Zakon o ministarstvima i Zakon o državoj upravi. Kad je neko objasnio narodu koji ne poznaje pravne termine, što to zapravo znači? Nikad. Otprilike da su mislili da nijesu smjenjivi i s tim napravili haos, koji nova Vlada samo… Više »

Marko
Gost
Marko

Ne bi bilo prvi put da se u ovoj drzavi ne postuje zakon ili uredba. Svak odgovara za svoja djela i postupke.

UnikreDitsocial
Gost
UnikreDitsocial

Blaži je potpuno u pravu.

Sandra
Gost
Sandra

E moj Rukoljube…🤭🤭🤭

Misko
Gost
Misko

Sta sad ovo znaci? Vlada nece biti legitimna i ako se izabere? Bore se za ministarstva a ne poznaju zakone. Toliko o novoj opoziciji.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Tacno Savo. Postoji ustavni i upravni sud.

Boro
Gost
Boro

Vijesti ni slova od ovoga. Mrak.

Mane
Gost
Mane

Nece namjerno, da ih puste da padnu. Rakocevic, Perovic, Djuakanovic rade zajedno.

Mane
Gost
Mane

Ma moze Krivokapic sve, cak i planine da pomjera.

Tivat
Gost
Tivat

Smjeniti Dps, povući zakon, poslati Mila u šumu… je pomeranje planina za nas

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Mandatar ne zna kako se zove a ne da sastavlja vladu! Sprdnja!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Tacno Gen dukljanin. Sve po propisu.

Đak
Gost
Đak

Neka profesore, zabrinu nam na zoru apostole.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Tacno tako

Slacki
Gost
Slacki

Glavno pitanje je zasto se tokom prethodnih godina nije donio zakon o vladi? Ko je vrsio opstrukciju donosenja toga zakona???

Jovo
Gost
Jovo

Glavno je pitanje ocemo li imati legalnu i legitimnu Vladu. Odgovor je nećemo, ako se kojim čudom formira ova apostolska.

Sova
Gost
Sova

Priča je bila da se ostavimo prošlosti, a da gledamo budućnost. Sad ti je glavno pitanje prošlost. Da nijesi nešto pobrkao?

Daki
Gost
Daki

Nije škola pojata, Dritane.

Vojka
Gost
Vojka

Profesore, a zar ne moze to po nekom crkvenom kanonu da se Vlada postavlja? Ovo ne apostolska, nije ti ovo prava Vlada. Šta će nam Ustav, zakoni i Uredbe? Mandatar vjeruje i gotovo.

Savo
Gost
Savo

U ovoj državi postoje i Ustavni i Upravni sud. Bujrum “oslobodioci”.

Miki
Gost
Miki

Koliko će ovakvih iznenađenja da bude za “oslobodice”, cccc. Oni da vrše vlast, da smjenjuju, a kako ne.

Mladen
Gost
Mladen

A ovi mislili da će formirati Vladu, ajoj.

Sara
Gost
Sara

Zaključak – nema Vlade.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Oni prvi su makar donijeli Uredbu kojom su regulisani ministarstva, njihov broj i podjela. Ove neznalice ne znaju čak ni to. Morali bi, dakle, prvo formirati vladu po staroj uredbi, pa tek onda donijeti SVOJU uredbu kojom bi redukovali vladu sa 18 na 12 ministarstava… Nije žvaka za seljaka. Šta zna Rukoljub šta su zakoni, uredbe itd! On misli da… Više »

Lomi
Gost
Lomi

Da, bas kao sto je to ranije radio DPS, zar ne?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Tacno tako. Svaka cast

Boki
Gost
Boki

Kakva cenzura na portalu Vijesti, nema niđe ovoga.

Frida
Gost
Frida

Srećko Crnogorac vam je bio savjetnik 2018. u kampanji za predjsednika kad ste odustali u korist Mladena Bojanića. Srećko je bio savjetnik u pokušaju i Nebojši Medojeviću ali to nešto nije štimalo. Vi ste svi tako isprepletani, špageti družina, ništa mi nije jasno. Svaku izjavu bilo koga uzimam sa rezervom, pa i ako je stručno mišljenje u pitanju.

Mane
Gost
Mane

Izgleda Srecko nikom ne donosi srecu!

Looka Petrow
Gost
Looka Petrow

Srećko nije bio savjetnik Blažiću, nego šef kampanje i to odličan. To što je opozicija odlučila da podrži Bojanića, a ne Blažića, druga je stvar. Medojeviću nije nikad ništa radio, a mislim da ne bi ni lud. Bogami je Krivom donio dosta sreće, nije malo srušiti Mila!

Lomi
Gost
Lomi

Vlada se bira na osnovu Ustava, organizacija utvrdjuje na osnovu Zakona o drzavnoj upravi. Sta je ovdje tacno nezakonito neka veliki strucnjak Blazic objasni..Bice da je malo zavidan sto je zaobidjen.

Profesorica
Gost
Profesorica

On je objasnio sve, ko umije da čita. I u pravu je 100%.

Mane
Gost
Mane

Vrlo je prosto. Ne moze Krivokapic samovoljno da promjeni broj ministarstava. Mora da predlozi smanjenje broja ministarstava u Skupstini, a prije nego sto se to desi ministarsta moraju biti formulisana – to je proces koji dugo traje. Ako nova ministarsta budu dobiju vecinu u skupstini onda se odluka objavljaje u Sluzbenom listu. Krivokapica trenutna ponuda je u suprotnosti sa zakon.… Više »

Peja
Gost
Peja

Zasto nema zakona o Vladi pitajte DPS, jer ga nije donio 30 godina. Nije kogao Krivokapic sa Masinskog fakulteta da donosi zakone..Zato ne znam cemu u komentarima napadi na Krivokapica, ovakav sistem nije stvorio on nego DPS i on ga ne moze mijenjati dom ne preuzme vlast.

Jovan
Gost
Jovan

Ne može ga on svakako mijenjati, niti će. Vi ste nesposobna družina.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

priča vam se svodi na:
,,dps je korumpiran i nesposoban”.
samo što ima jedan problem … sad je df vlast, pa zašto ne donesu taj zakon?
a da, nijesu sposobni ni skupštinu da održe, a ne zakon da donesu.👎🏻

Informator
Gost
Informator

Peja zamijenio si tezu. Rukoljubac nije pisao zakone ali vazece propise mora da postuje.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

I ako se formira vlada ona je nelegitimna. Propisi su propisi i zakon je zakon. Sta onda? Status kvo. Tehnicka vlada do izbora.

MAX
Gost
MAX

Na prvoj sjednici Vlade ce se promijeniti Uredba i to je to…tako ce biti do donosenja zakona o Vladi.

Pravnik
Gost
Pravnik

Stvarno još ne kapiraš? Ne može biti nikakve śednice apostolske Vlade. Ona je nezakonita. To je napisao. Tačka.

Frida
Gost
Frida

Ti mora da si ekspert SPC, drugog logičnog objašnejenja nema za taj mozak.

Anon
Gost
Anon

Ne citas…Vlada se ne moze,ovako zamisljena,ni izabrati.Moze,ali po starom principu.A oslobodioci bi da vrse vlast,a ni zakone ove zemlje ne poznaju.A dok oni sad skupe 18 ministara,pa po dubini….novi izbori.A budzeta nema,vec je moguce samo mjesec dana finansiranja…nema sanse da se zakonito mogu izvuci.

Neno
Gost
Neno

Oni sad ne smiju raspisati izbore. URA i DF bi se prosuli, SNP i PZP ne bi cenzus prosli. Jedino Demokratama odgovaraju izbori.

Marko
Gost
Marko

Ovaj je cas opozicija, cas pozicija, javljao se cini mi se yzivo u emisiju TV Herceg Novi kada je Krivokapic gostovao. Bas nedefinisan lik i neke cudne ideje…

Student
Gost
Student

Zato što ima svoje misljenje, koje bazira na struci. To što ono nekad ne odgovara poziciji a nekad opoziciji, irelevantno je.

Frida
Gost
Frida

Hvala, već se zabrinuh za sebe da nisam pukla. Slažem se 100%.

Mi smo
Gost
Mi smo

Donese vlada novu uredbu i to je to.

PG_man
Gost
PG_man

A koja Vlada prijatelju? Kako moze donijeti novu Uredbu Vlada koja nije sastavljena u skladu sa Uredbom. Ako se sastavi apostolska Vlada ona je nezakonita, jer je prethodno trebalo donijeti Uredbu o apostolskoj Vladi. Ako si pismen, pročitaj što je napisao.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Prvo se mora formirati vlada po važećoj uredbi- sa 18 ministarstava, dakle. Svaka druga vlada je nelegalna iz upravo navedenog razloga: jer nije formirana u skladu sa važećom uredbom. Kapiraš? Poslije možete mijenjati Uredbu do mile volje i kako hoćete, ali početak vam mora biti ovakav da bi bio legalan.

Turimvamga
Gost
Turimvamga

Uredba je uredba, donijet ce se nova ! Za trideset godina vladavine dps nije donio zakon o vladi ! Insce ovsj je devedesetih bio pulen dps…

PG_man
Gost
PG_man

Uredbu može jedino da donese DPS Vlada, ako hocete zakonitu Vladu, ahahaha. Sve nepismeno, ne umiju ljudi čitati. Kako vas raznosi DPS.

SaLovćenaVila
Gost
SaLovćenaVila

E moj Profesore,za njih ne važe ovozemaljski zakoni i propisi.Oni imaju svoje,nebeske.To su više puta ponovili.

expert123
Gost
expert123

Blazic je potpuno u pravu. Ovo je jos jedna zavrzlama i galimatijas od strane novih oslobodioca . Uvode se uslovno i crkveni termini sa 12 ministarstava kao biblijskih 12 apostola. Trebalo bi poslusati profesora i donijeti odgovarajuce zakone , pa onda osniovati ministarstva.

Luj Viton
Gost
Luj Viton

Blažić je čini se malo ljubomoran?

Dajo
Gost
Dajo

Blažic je malo učen za razliku od tebe i ovih što misle da će formirati Vladu.

gangrena
Gost
gangrena

ako je korektnost i dosljednost svome pozivu ljubomora,onda ovaj jeste ljubomoran. ljubomorno stiti zakon kakav god da je od ovih sto ga krse jer su duduci u tome. sada ce poceti skupstina i sudske odluke da donosi a ti ces aplaudirati tome jer ce ti neko objasniti da je takav besmisleni i necovjecni cin dio ,,razmontiranja trulog rezima,,. onda ce… Više »

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Vidiš li,Blažiću,da je sa Vladom Trojnog pakta haos,a još nijesu počeli. Apostol Zdravko zvani mountain mover,je sastavio “eksperte”, a ono sve njegovi prijatelji.

Cheese
Gost
Cheese

Mozda nije legalna po ustavu, a kako se cini nije ni legitimna. Ne reformise se Vlada tek tako uskracivanjem ministarstava, ali dobro…To je sto je, i valjda mandatar ima viziju kako to treba da izgleda. U principu vidjecemo kakve ce reformske procese pokrenuti ta nova vlada.

Igor pravnik
Gost
Igor pravnik

Ta Vlada će biti nezakonita i nikakve odluke njene neće biti zakonite.

Betoven
Gost
Betoven

Mandatar je obicna smijurija. To ti je kada neuki i zatucani ljudi iz crkve pocnu da se bave stvarima o kojima ne znaju nista.

Komandos
Gost
Komandos

Sto profesor ne aktuelizira ovo pitanje prije 4, 8, 12 godina ? Sad je nelegitimno smanjivati broj ministarstava a bilo je legitimno povecavati ih ?

Dajo
Gost
Dajo

Zato što se prvo donese Uredba, neka i sad to urade i biće zakonito. Ali je sad DPS Vlada i ne mogu donijeti Uredbu. Dakle svaka Vlada osim Vlade sa sadasnjih 18 ministarstava je nezakonita. I to vam čovjek kaze. Mora da se formira takva Vlada, pa ako hoce drugacjju da se donese Uredba da se smanji na 12.

ESAD OD DUKLJE
Gost
ESAD OD DUKLJE

Mandatar, nemoze danadje 12 ministara, a kamoli danadje 18 ministara. Uglavnom pisi PROPALO.

Podgoričanka
Gost
Podgoričanka

Njih ocigledno ne interesuju zakoni 😒
Moze li se neko pozabaviti sa ovim?

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Ima Rukoljub vjere, šta će mu zakoni.

Mila K
Gost
Mila K

Uvećavanje broja ministarstava Uredbom je bilo zakonito, i to uvećanje do beskonačnosti. A predlog za smanjenje je nezakonit, i to baš sad kad je u najavi zakon o Vladi i Skupštini. Nedosljedno, što ne pripada prof Blažiću ako stvarno želi da bude koristan. I ako je trag javne administracije u realnosti CG sistema ovako loš kao što jeste, šta to… Više »

Milena
Gost
Milena

Očigledno si u školi sve učio na pamet, bez razumijevanja. Da malo pročitaš pazljivije sta je rekao, shvatio bi da je 100% u pravu. Sad što tebi to ne odgovara, druga je stvar. Vlada apostolska je nezakonita i neustavna. Ćao.

Nena
Gost
Nena

Ti se i u pravo razumijes? Svaka ti čast.

Drugarica
Gost
Drugarica

Poznato nam je kakav si ti ekspert, opšte prakse.

Mina
Gost
Mina

Bilo je zakonito sto se pratila pravna procedura. Ministarstva su se definisala i izglasavala u Skupstini po zakonu. Posle toga se objavljuju u Sluzbenom listu. Ovdje je problem sto nista od toga nije uradjeno a vise ni vremena nemaju.

zabjelo
Gost
zabjelo

Ko je ovaj

Anja
Gost
Anja

A ko si ti? On univerzitetski profesor.

Crni
Gost
Crni

Ovo je ovdje Balkan i tu se sve moze

Tinotoreto
Gost
Tinotoreto

Kada je Aleksandar Pejovic obavljao funkciju vodeci dva ministarstva , svi redom su se tome protivili, i politicari, mediji , nvo itd. Koliko smo napredovali i koliko cemo tek napredovati vidi se sad kad istim tim ljudima ne smeta sto cetiri ministarstva vodi jedna osoba …

Motaj
Gost
Motaj

Milov predsjednicki kandidat.

Nenad
Gost
Nenad

Pazi kad milo promijeni program partije odustane od cpc malo promijeni katadar i opet uzme vlast..nje.u nije strano da kaze ok pogrrrijesili smo u prrocjeni cg drustvo jos nije sazrelo za cpc ipak smo mi srbi…nista me ne bi zacudilo vise..samo se bojim da i dalje niko ne prica o ekonomiji..

Ana
Gost
Ana

Eto tako.. oslobodioci oslobodise Vladu CG od Crnogoraca, oslobodise nas od prava i logike..

Tajfun
Gost
Tajfun

Crna ce to biti Vlada,dje je Rukoljub Premijer a Braticka pokriva cetiri veoma bitna resora.Mislio sam da se poslije ovih izbora Crna gora vratila trideset godima u nazad,sad sam se uvjerio (za mnoge stvari)da je to stotinu godina u nazad.TESKO NAMA SA VAMA!!

Top
Gost
Top

A Krivopic ko Krivokapic , cetnik pa cetnik.

haos
Gost
haos

vrijeme samo leti, ljudi ostaju bez plata i poslova sto je najvaznije a vi jos o formiranju…jednostavno receno neozbiljno ste preuzeli vlast!

Naroz
Gost
Naroz

Ovo i nisu bili demokratski izbori, nego nešto slično islamskoj revoluciji u Iranu 1979 godine. Crkvena revolucija potpomognuta medijskom, finansijskom i obavještajnom podrškom iz Srbije…
Tako da je ovdje govoriti o pravu, poštovanju Ustava, zakona i uredbe apsolutno bespredmetno, ovo su revolucionarne vlasti.

Radius
Gost
Radius

Ovog, “Tigra Evrope” .. znaju da ne na “T” (ali će prije biti Tvor no Tigar, jer svi bježe od nas) može da vode četiri ministra, a ovo ovako kao do sad što je vođeno, sa ovakvim rezultatima može i jedan

Send this to a friend