Politika

Bogdanović: Čitavo društvo mora da se suprotstavi prijetnjama novinarima i obračunu vlasti sa medijima

Najoštrije osuđujemo posljednja dešavanja kojima se pokušava osujetiti medijska i novinarska sloboda i zato želim poslati poruku da u Crnoj Gori ne smije biti prijetnji novinarima – bilo smrću, kao u slučaju novinara Darka Šukovića i Dragana Bursaća, ili prisluškivanjem i satanizovanjem zbog privatnih stavova, kako je to u slučaju Tamare Nikčević, poručio je generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

Prema njegovim riječima Bursać je neko ko već duže na izuzetan način identifikuje anomalije u državama regije i za taj je rad dobijao brojna značajna priznanja.

“Danas, suočen sa zastrašujućim prijetnjama iz naše države, zaslužuje nepodijeljenu podršku, a ovo je i prilika da naglasim da je on u svako doba dobrodošao u Crnu Goru. Neće u ovoj državi nikoga čekati metak, to su samo pusti snovi razbuđenih ekstremista”, istakao je Bogdanović.

Kako dodaje,Šuković i “Antena M” valjda bi trebalo da prestanu da objavljuju Bursaćeve i tekstove sličnih autora i onda bi, vjerovatno, bili skinuti sa tog spiska kojim im prijete.

“Ali, to se neće dogoditi, uprkos spiskovima, slobodni mediji moraju nastaviti da doprinose jačanju građanske svijesti i Demokratska partija socijalista pruža im punu podršku u tome. Za razliku od ekstremista sa interneta, slučaj Tamare Nikčević govori nam na šta je sve spremna sama vlast kako bi ućutkala novinare i obračunavala se sa njima”, kazao je Bogdanović.

Napominje da kako je krivični postupak u toku, neće detaljnije komentarisati sam slučaj, ali želi poručiti da ni prisluškivanja privatnih razgovora ni prijetnje novinarima da postoje snimci o njima, ne smiju da ih zastraše.

“Jedini strah koji vidimo iz tih postupaka jeste onaj koji osjeća vlast, od slobodnih pojedinaca, od onih koji su okrenuti građanskoj Crnoj Gori. Uz to, ova se vlast okrenula praksi podnošenja krivičnih prijava protiv novinara zbog privatnog mišljenja. Na prostoru bivše Jugoslavije, do danas je takav slučaj zabilježen samo jednom devedesetih godina, kada je Vojislav Šešelj tužio novinara ‘Vremena’. I to dovoljno govori o svemu”, rekao je Bogdanović.

Prema njegovim riječima sve što se dešava, je poruka čemu će biti izložen nacionalni javni servis pošto ga preuzme aktuelna vlast.

“Zato ovakve vrste obračuna sa novinarima, su samo pokušaj da vlast obezbijedi argumentaciju za političke smjene koje želi da izvrši u javnom servisu. Borba protiv svih ovih pojava, ne tiče se samo nas kao pojedinaca, niti u nju ulazimo kao predstavnici političkih partija,  ona se tiče čitavog društva”, zaključio je generalni sekretar DPS-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NatashaNK
Gost
NatashaNK

Bravo majstore!!!

Zeković
Gost
Zeković

Jeste Bogdanović tako je i nikako drugacije

Send this to a friend