Politika

Bogdanović: DPS odlučan da mijenja sve slabosti i vrati povjerenje birača

U Tuzima je održana Opštinska izborna konferencija Demokratske partije socijalista na kojoj su delegati i članovi dosadašnjeg Opštinskog odbora izabrali novi saziv. Prisutne je pozdravio generalni sekretar Aleksandar Bogdanović koji je poručio da je partija odlučila da mijenja sve slabosti koje je iskazala u prethodnom periodu. Početkom reformskih procesa, intenziviranih nakon Kongresa, trasiran je budući pravac političkog djelovanja.

Bogdanović je rekao da se samo na taj način može vratiti povjerenje birača i građana, koje je u jednom kratkom vremenskom periodu bilo izgubljeno a što su pokazali prethodni parlamentarni izbori 30. avgusta.

“Ne smijemo sjedjeti skrštenih ruku već moramo pokazati proaktivniji i agilniji pristup budućem partijskom djelovanju koji će biti zasnovan na zaštiti državnih interesa. Na taj način moramo i odlučivati, jer se sada nalazimo na raskrsnici između savremenog i tradicionalnog, građanskog i srednjovjekovnog ili teokratskog i sekularnog. Smatram da građanski koncept nema alternativu i samo zajedničkim timskim snagama možemo izdejstvovati ono što je cilj i DPS-a , a to je savremena, građanska evropska Crna Gora”, rekao je Bogdanović.

Potpredsjednik DPS Abaz Dizdarević je izrazio svoje zadovoljstvo što se Opštinskom izbornom konferencijom u Tuzima nastavlja sa reformskim aktivnostima na polju aktivne transformacije partije.

„Svako vrijeme traži ljude koji će nositi odgovornost za aktuelne probleme, a Crna Gora prolazi možda i najteže trenutke u svojoj novijoj istoriji. Znam da je građanska i multinacionalna Crna Gora uvijek čuvana upravo u Tuzima, a sa sigurnošću možemo reći da će uz naš zajednički, posvećen odnos, ta ideja biti i odbranjena u ovom” , saopštio je Dizdarević.

U svom obraćanju predsjednik Opštinskog odbora DPS Tuzi Mirza Pepić je istakao da je uprkos negativnim prognozama političkih oponenata, DPS u Tuzima i dalje najjači politički subjekt, te da će partijske reforme doprinijeti još većem jačanju partije.

“Bez obzira na sve, i dalje smo stub očuvanja građanskog društva, i glavni promoteri evropskih vrijednosti”, rekao je Pepić.

Na sjednici je zajednički konstatovano da DPS kao najodgovornija državnotvorna partija ima zadatak da danas sačuva sve vrijednosti koje su teško izgrađivane, a tiču se očuvanja najvećih civilizacijskih dometa – multikulturalizam, multireligijski, multinacionalni sklad i mir na ovim prostorima.

Kako je poručeno, narušavanje ovih dometa na svim nivoima je ono što je ovih godinu dana bio zadatak koji je sprovodila aktuelna vlast, sa druge strane DPS je izrazila svoju spremnost za aktivno suprotstavljanje idejama koje imaju rušilačke namjere.

Konferenciji su pored generalnog sekretara Bogdanovića, potpredsjednika Dizdarevića, predsjednika OO DPS Tuzi, Pepića, prisustvovali i članovi Predsjedništva Nermin Abdić i Leon Gjokaj, koordinatorka ispred Izvršnog odbora Nela Savković-Vukčević, članovi Glavnog odbora iz naše opštine, predstavnici političkih partija DUA, URA i SNP, kao i drugi gosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Acapulco
Gost
Acapulco

Bravo Sasa

Vaše ime
Gost
Vaše ime

znači Sale, ode ti…

CPC NATO MNE
Gost
CPC NATO MNE

Sto nam ne kazes sa kojih 5 poslanika Dusko Markovic ulazi u vladu!!??

Mrdalo
Gost
Mrdalo

Izbacite trule jabuke inace ce te ugasiti sami za 3 do 5 godina jer su oni rak rana .Gorak lijek na ljutu ranu nema druge

WildBeauty
Gost
WildBeauty

Bravo Aleksandre

Tarzan
Gost
Tarzan

Aha ha ha ha ha

Facko
Gost
Facko

O tome se na vrijeme razmislja

Bokelj
Gost
Bokelj

Da bi objedinili kompletni crnogorski blok, mislim da bi bilo dobro da sve partije koje su za Crnu Goru se dogovore da poslije izbora podijele poslaničke mandate na jednake djelove. Naravno tu ne spasaju partije kao što su …. što imaju sada po jednog ili dva poslanika. A na sljedećim izborima da je obaveza da sve te partije izađu samostalno,… Više »

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Ne bi mi ga niko vise u koalicije izlazio na izbore, no posebno svi pa da se vidi koliko ko ima glasaca. Da ne bi dosli opet i situaciju da je Marko Milačić poslanik, i slični.

Roro
Gost
Roro

Još samo da nekoga i ubedite.

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Nije te odavno bilo. Stigla plata pred izbore?

Faul
Gost
Faul

Tesko tesko vise,moj brale,pomirite sr da ste opizicija i to je to,al eto aj da vjerujemo u cuda

Mico
Gost
Mico

E moj Saša …nijeste se vi u dps još opametili (osim par izizetaka)…eto ti primjer CT i nekoliko ekipa u dps, a jedni druge na oči ne mogu vidjeti…a gradonačelnik pred izbore uljepšava nekoliko igrališta za djecu…providno….dje je bio ove četiri godine i što je napravio za Cetinje? NIŠTA !!!!

Oli
Gost
Oli

Jeste bili katastrofa ali ipak bolji od ovih trenutno. Mada, istorija je pokazala da su sva predizborna obećanja jedna velika laž – kod SVIH! To uključuje i vas. Da ne pričam o trenutnoj Vladi koja je obećavala brda i doline a napravila pustoš od zemlje!

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Na vrijeme ste se sjetili da mijenjate što ne valja! A i da ste spremni da mijenjate, nešto vam ne vjerujemo…

OrlovKrs
Gost
OrlovKrs

Idemo u nove izborne pobjede. Samo naprijed i sa gradjanima

Darko
Gost
Darko

Nemojte kao do sad.

svi smo doktori
Gost
svi smo doktori

izbacite iz stranke sve korumpirane ako zelite da se mijenjate.

Mirko
Gost
Mirko

Bravo… svaka na mjestu

Nina🇲🇪
Gost
Nina🇲🇪

Kakvi god da ste bolji ste od apostola i izdajnika nase crne gore !!

BellaCiao
Gost
BellaCiao

A da ovako misli vecina gradjana pokazace se i na izbore. 👏🏻 Lijepo bi bilo i da ispostuju sto obecavaju, tj.da gradjani osjete boljitak u svakom smislu. A gore od ovoga sad je jedino ratno stanje.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Nikad više.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sa tobom ga nikad vratiti nece

Send this to a friend