Politika

Bogdanović i Abazović najpopularniji crnogorski političari na Instagramu

Mnogi naši političari otvorili su profile na društvenim mrežama svjesni da su one veoma važne u sferi političkog marketinga. Pored Fejsbuka, u tom prednjači i Instagram, a ministar kulture Aleksandar Bogdanović i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović definitivno su “pokupili” najveći broj pratilaca na ovoj mreži.

Bogdanović Instagram profil ima već četiri godine, pa i ne čudi što ga prati čak 25.000 ljudi.

Abazović će teško moći da ga prestigne, jer trenutno ima samo 4.786 pratilaca, a evidentno je da je on jedan od najaktivnijih opozicionara na društvenim mrežama.

Na trećem mjestu je lider Prave Crne Gore i bivši kandidat za predsjednika Crne Gore Marko Milačić kojeg prati 3.216 ljudi.

Veliku pažnju javnosti tokom preizborne kampanje na predsjedničkim izborima privukao je i zvanični Fejsbuk i Instagram profil predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića. On za sad ima 2. 567 pratilaca.

Ukoliko listate zvanične Instagram profile naših političara, ono što se da zaključiti jeste da ga koriste uglavnom kako bi promovisali svoje političke ciljeve. Nerijetko se mogu vidjeti fotografije sa brojnih sastanaka, foruma i seminara, a manje iz privatnog života pa se čini da naši političari ne žele toliko da se predstavljaju kao ljudi iz naroda.

Ipak, ima izuzetaka kao što su ministar prosvjete Damir Šehović koji često na svom zvaničnom profilu postavlja fotografije sa suprugom i djecom, a lider Liberalne partije Andrija Popović često objavljuje fotografije vezane za kulturne manifestacije Kotora i Boke Kotorske.

Šehović sa suprugom i ćerkom (Foto: Instagram)

Porodične fotografije su i na profilu funkcionera Demokratskog fronta Slavena Radunovića i Nebojše Medojevića. 

Impozantni broj pratilaca ima i poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić, nosilac liste u Podgorici Prave Crne Gore Vladislav Dajković, ministar odbrane Predrag Bošković, kao i gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić.

Što se tiče ljepšeg pola, zvanični Instagram profil ima bivša kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore i poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović, koja se na društvenim mrežama aktivirala za vrijeme predsjedničke kampanje. Na profilu su uglavnom fotografije sa konvencija i posjeta crnogorskim gradovima.

Po uzoru na koleginicu, to je uradila i Tina Raičević, kandidatkinja za odbornicu Građanskog saveza za promjene, a na Instagramu su aktivne i bivša ministarka nauke Sanja Vlahović, članica predsjedništa DPS-a Daliborka Pejović i Azra Jasavić iz Pozitivne Crne Gore.

Ono što se da primijetiti jeste da lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić nema još uvijek svoj zvaničan profil na ovoj društvenoj mreži. Objave vezane za njegov politički angažman objavljuje zvaničan profil njegove partije, a isti slučaj je i sa liderom Socijaldemokratske partije (SDP) Rankom Krivokapićem. 

Aleksandra Saška Bošković

22 Komentara na "Bogdanović i Abazović najpopularniji crnogorski političari na Instagramu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend