Politika

Bogdanović: Kad Vlada koja služi stranim interesima pokuša da obilježi Dan nezavisnosti, onda je fijasko očekivan

Tužno je bilo gledati šta je sve premijer Zdravko Krivokapić radio u protekla dva dana. Sve sumorniji, da li zbog Dana nezavisnosti ili toga što je kraj njegove Vlade sve bliži, pokušao je da se obrati građanima, a onda i da organizuje nekakav događaj na Trgu nezavisnosti. I dok obraćanje nije umio valjano ni pročitati, događaj je tek bio poseban fijasko, što je, uostalom, bilo i sasvim očekivano, poručio je generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

Prema njegovim riječima tokom nespretnog pokušaja da se obrati na prijemu, Krivokapić je ličio na sve osim na državnika.

“Tužno je bilo slušati ga kako se trudi da pročita napisane, kako premijer kaže, ‘proskule’, koje su vrvjele od najjeftinijeg politikantstva i populizma, a čime je najveću uslugu još jednom napravio – građanskoj opoziciji. Jer, sve što Krivokapić izusti, samo dodatno zbližava narod Crne Gore koji je na strani razumne, građanske ideje, a koji iz dana u dan sve glasnije poručuje šta misli o njegovoj parodiji od Vlade”, kazao je Bogdanović.

Kako dodaje, još je tužnije bilo vidjeti broj okupljenih na trgu u Podgorici.

“Dok je proslava na Lovćenu i Ivanovim koritima okupila brojku kakvu Crna Gora ne pamti, na Trgu nezavisnosti više građana zatekne se i tokom najsilovitijih udara podgoričkog sjevera. A i zbog koga bi oni, uopšte, juče i bili tamo?”, istakao je Bogdanović.

Od juče, kako kaže, nema dileme da ova Vlada više nema nikakav faktički legitimitet, onaj formalni izgubili su još krajem marta.

“A kada je riječ o svim, Krivokapiću inače svojstvenim, uvredama i klevetanjima koja je izrekao tokom prijema na račun onih koji su, za razliku od njega, bili za nezavisnu Crnu Goru samo ih treba prezrijeti. Da su došle od kakve ozbiljnije ličnosti, možda bi bile i zabrinjavajuće, a ovako doživjećemo to kao izraz očajanja jednog čovjeka koji više ne zna ni šta govori, ni šta radi”, naglasio je generalni sekretar DPS-a.

Prema njegovim riječima tek je i njemu, kao i čitavoj Crnoj Gori, jasno da su mu dani na funkciji, koju sada uzurpira bez ikakvog legitimiteta, odbrojani.

“Krivokapić je svojim i djelovanjem njegove Vlade snažno doprinio zajedništvu građanske i antifašističke Crne Gore, protiv koje nije pomoglo ni gaženje službenim kolima, ni pisanje prijava, ni njegove prijetnje i omalovažavanja”, kazao je Bogdanović.

Tvrdi da je to zajedništvo najbolje mogao da vidi juče i na Lovćenu i na Cetinju

“I zato, neće biti da se nekome, kako Krivokapić poruči, ‘pričinjava proljeće’. Jer, ono je uveliko počelo, a Krivokapić ga samo podstiče incidentnim ponašanjem, poput nedopustivog i populističkog obraćanja, kojeg nije mogao da se suzdrži ni tokom okrnjene proslave Dana nezavisnosti koju je organizovao”, rekao je Bogdanović.

Kako dodaje, svojim je obraćanjem sa prijema otjerao i poslanike, što sasvim dovoljno govori o “pomirenju” koje pominje u svojim ispraznim izlivima patetike.

“O zlosretnoj Vladi, međutim, ništa bolje nije reklo od onih pedesetak prisutnih na događaju kojim su navodno željeli obilježiti Dan nezavisnosti na podgoričkom trgu. Ne može se do juče raditi protiv Crne Gore i služiti tuđim interesima, a od danas se predstavljati pomiriteljem i afirmatorom građanske Crne Gore. Jer, ko god tako misli, samo potcjenjuje građane ove države. A građani Crne Gore naročito ne praštaju kada neko želi da ih potcijeni, i to su vladajućoj većini jasno poručili i juče”, zaključio je Bogdanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hogar
Gost
Hogar

Bravo,odličan Bogdanović 👍 ovako treba,oštro i otvoreno,bez kompleksa.
#izdajnicima se obraćajte sa pozicije moralne i svake druge superiornosti,imate sve uslove za to.O vašim greškama ćemo drugi put,sad je najvažnije jedinstvo suverenista i antifašista.

Rade
Gost
Rade

Znamo mi kako treba štititi crnu goru i njene ugled i kako razvijati privredu.to ne znaju ili neće da znaju političari bivše i sadašnje vlasti.ocigledan je sukob i borba oko vlasti i pozicija.mi građani imamo snage da čuvamo i odbranimo crnu goru ali nećemo braniti dps niti bilo koju stranku ili političara zbog njihovih ličnih interesa.nas zanima opšti društveni interes… Više »

Zvicer
Gost
Zvicer

Zasto nije bilo Mandica i Knezevica? A Medo je bio na Lovcen kao ex Crnogorac?

Vjera
Gost
Vjera

Tacno tako

Kotor 5
Gost
Kotor 5

Sasa, bas dobar osvrt.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

očekivali ste 100 000 ljudi na CT juče, a bilo ih je 5-6 000. Ovo ostalo su sve oblande danas

LeonaMNE
Gost
LeonaMNE

Fenomenalna izjava. Odavno nesto bolje nisam procitala, direktno

BeautY
Gost
BeautY

Odlicna izjava. Ne moze se danas ovako, sjutra onako. Bravo Aleksandre. Puna podrska vasem radu i partiji

M sssve casno
Gost
M sssve casno

Ovo je postena vlada koja voli svoj narod i drzavu

Kilimandzaro
Gost
Kilimandzaro

Koji je njen narod? Ne lupaj

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Sa vašom pojavom na sceni smo postali strancima sluge i to sa vašim potpisom i ovjereno pečatom.

Send this to a friend