Politika

Bogdanović Makronu prenio pozdrave Đukanovića

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović, je kao  izaslanik predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića,  predvodio je crnogorsku delegaciju na 17. Samitu Frankofonije, koji se održao u Jerevanu 11. i 12. oktobra.

Bogdanović i Makron

Na marginama Samita Bogdanović se sastao sa predsjednikom Republike Francuke Emanuelom Makronom, kojem je prenio srdačne pozdrave Đukanovića i istakao da je Crna Gora zahvalna Francuskoj za pomoć i podršku u procesu EU integracija.

“Uvjereni smo da će se saradnja naše dvije države nastaviti i biti još sadržajnija, kako u oblasti ekonomije, tako i u oblastima kulture, turizma i obrazovanja, istakao je ministar Bogdanović.

Bogdanović u Jerevanu

Samit je održan pod temom “Živjeti zajedno u solidarnosti, razmjeni ljudskih vrijednosti i poštovanju različitosti”, što je u skladu sa prioritetima Međunarodne organizacije za frankofoniju, usmjerenim na mir i prosperitet za zemlje u kojima se govori ili koristi francuski

Iz Ministarstva kulture je saopšteno da je učešće na Samitu Frankofonije bila prilika da se još jednom potvrdi opredjeljenje Crne Gore da kroz multilateralne forume podstiče saradnju u kulturi i obrazovanju, ali i promoviše univerzalne vrijednosti ljudskih prava, mira i suživota, oko kojih su i okupljene članice Frankofonije.

Crna Gora ima, od 2010. godine, status posmatrača u Međunarodnoj organizaciji za Frankofoniju, koja okuplja 84 države, među kojima 54 punopravne članice.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ćotek
Gost
Ćotek

Još im je na slici falio Kurc za trio gušt 😻😻😽

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Prenio mu pozdrave po magarcu.

Mugabee
Gost
Mugabee

Da nije ovaj bijeli iz Star Wars-a?

EUpath
Gost
EUpath

Gospodin. Pravi predstavnik

dali
Gost
dali

Samo još ovo ,Izaslanik Mila Djukanovića i šura ……………

dali
Gost
dali

Podsjeća li vas Bogdanović malo na Pacolija ne nedaj bože fizičkim izgledom već ponašanjem ,hvatanjem za rukave po hodnicima za selfi a garantujem da Makron i nema pojma da ga pitate sa kim se slikao .Pazite samo ovo imamo status posmatrača kao kad dodješ na jezero i posmatraš ptice a ne možeš da im se približiš jedino ako neku uhvatiš… Više »

Strijelac
Gost
Strijelac

Niti je hvatao Bogdanović, ni Pacoli, po hodnicima bilo koga, teško da je to njihov manir, jer i jedan i drugi potiču od ponosnog naroda.Očigledno da si se zbunio, jer hvataju po hodnicima i mole, Vučić i Dačić, koji se time i ponose.

Crnogorac100%
Gost
Crnogorac100%

Bravo. E Viva Montenegro. E Viva Milo

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Kažu da je Makron gej? I još poneki!

Send this to a friend