Politika

Bogdanović: Neće nas zaustaviti oni koji pregovaraju o izdaji izborne volje

Boris Bogdanović

Niko nas ne može spriječiti u osavremenjivanju i unapređivanju parlamentarizma u Crnoj Gori, pa ni oni koji ovih dana sa nekoliko desetina miliona eura na pregovaračkom stolu pregovaraju o izdaji izborne volje građana, rekao je šef kluba poslanika “Mir je naša nacija” Boris Bogdanović. On je tokom skupštinske rasprave rekao da su o tim stvarima razgovarali u prethodnom periodu, vjerovatno će i u narednom periodu.

“Ovaj saziv je istorijski, preuzeo je vlast od bivše vlasti i učinio ih bivšima, a ovaj parlament i ovaj saziv za rekordno kratak rok od svega 15-ak mjeseci ostvarili su su tri velika cilja koji su postavili pred sobom – da se otvori parlament svima i učini se transparentni, da se ojača kontrolna i nadzorna uloga i da se osavremeni i modernizuje parlamentarni rad”, saopštio je Bogdanović tokom rasorave o izboru potpredsjednika Skupštine.

On je naveo da je sve to rijetko viđen pomak u istroiji parlamtarizma ovdje.

“Mi smo zaista ponosni na to, nastavljamo dalje i niko nas u tome ne može spriječiti, pa čak ni oni koji ovih dana sa nekoliko desetina miliona eura na pregovaračkm stolu pregovaraju o izdaji izborne volje građana. O tome smo razgovarali više u prethodnom periodu, vjerovatno ćemo i u narednom periodu., A oni neka ovaj posao dovedu do kraja, neka uzmu i daju pare ako im basta”, poručio je Bogdanović.

On je naveo da su institucije u Crnoj Gori ranije iskazivale nepoštovanje prema nacionalnim zajednicama koje živje u Crnoj Gori.

“Nekad su bile diskriminatorske prema Crnogorcima, nekad prema Srbima, nekad prema Bošnjacima, nekada Albancima, nekad prema Romima, kako kad. Da više ne bi bilo kako kad, mi ćemo da promijenimo stvari, i institucije sistema, Skupštinu Crne Gore, uvesti u 21.vijek. A u 21.vijeku zastupanje, predstvaljanje je osnovna stvar demokratije”, poručuje Bogdanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mikan
Gost
Mikan

Ko je ovaj?
Sta je ovo?

Nema tu vlade
Gost
Nema tu vlade

Za ovo, “nekoliko desetina miliona na stolu” bi morao malo do mupa i do tuzilastca da das neke izjave.. da vidimonsta to ti znas a oni ne..!?? Ups a vi ste svi u isto kolo!

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Prevara je kada crnogorske glasove prinosite ideologiji DFa!!

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

obavijesten si da ova vlada ide u zaborav i da crkva ne moze vladati drzavom …

Crni panter
Gost
Crni panter

Sve više politička scena Crne Gore liči na komšijsku tj scenu Srbije gdje vladajuci političari iznose toliko gluposti da su počeli i sami da vjeruju u svoje gluposti. Isti je slučaj sa našom vladajućom politickom elitom, koji toliko o jednim drugima loše pričaju, svadjaju, optužuju da su se zagubili u lažima i više im nema povratka. Njima i nemora biti… Više »

marius
Gost
marius

Blago ovome neznavenom narodu s vama politicarima. Vi svakodnevno raspirujete mrznju, i podjele, jer samo u takvoj situaciji vi opstajete. Ajde neka jedan od vas u Skupstini ustane ,i obrati se narodu, i saopsti da mu zena, kcerka ili sestra radi u neki supermarket. Neka ustane neka zena poslanica pa neka kaze, da joj muz, brat ,ili sin radi u… Više »

BRANO NIKŠIĆ
Gost
BRANO NIKŠIĆ

Đe ti je Bečić?

NK grad
Gost
NK grad

Ahgahahagahahahahagaha

Send this to a friend