Politika

Bogdanović: Pobjeda Đukanovića značiće da naši susjedi u Crnoj Gori imaju prijatelja

Aleksandar Bogdanović

Nemam dileme da će građani Crne Gore ponovo izabrati predsjednika koji je zemlju uveo u NATO, koji je započeo njen put ka članstvu u EU i koji je na svim međunarodnim adresama prepoznat kao beskompromisni borac za približavanje Crne Gore zapadu. Ovo je za “Avaz” kazao generalni sekretar Demokratske partije socijalista, Aleksandar Bogdanović.

Izbori u nedjelju

“Informacije kojima raspolažemo govore da smo veoma blizu tom scenariju, a to bi za crnogorsku građansku opoziciju predstavljalo izuzetno velik podstrek uoči parlamentarnih izbora koji nas čekaju već za nekoliko mjesec”, dodaje Bogdanović.

Ko će biti predsjednik Crne Gore odlučit će građani ove zemlje na izborima u nedjelju, a Bogdanović ističe da odavno predsjednički izbori nisu bili važni kao ovi.

Unazađivanje države u svim segmentima

“Tome su svakako doprinijela sva politička dešavanja iz minule dvije godine. Jer, iako je riječ o funkciji predsjednika, Crna Gora ovog puta možda donosi odluku i o tome koji će put definitivno izabrati – da li onaj koji vodi ka EU, na kojem smo bili do 2020. godine, ili nešto što je sa svih adresa okarakterisano kao unazađivanje države u svim segmentima i kao nepovratno potčinjavanje destruktivnim snagama. Iz tog razloga, razumijem što se događaji u Crnoj Gori s pažnjom opet prate i u regiji. Implikacija izbora po naše susjedstvo će naravno biti. Pobjeda predsjednika Đukanovića značiće da naši susjedi u Crnoj Gori i dalje imaju prijatelja i partnera koji je spreman da ih podrži i pomogne. U svakom suprotnom slučaju to bi bio signal regiji da je Crna Gora potpuno potonula i da više ne može pomoći ni sebi, a kamoli onima oko sebe. Ta se varijanta neće dogoditi”, ističe Bogdanović.

Send this to a friend