Politika

Bogdanović: Rezultati izbora pokazuju da raste trend podrške građanskim i proevropskim snagama

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović danas je izrazio zadovoljstvo rezultatima nedjeljnih lokalnih izbora, kako onih koji se tiču DPS, tako i svih ostalih građanskih snaga.

“Što se DPS tiče, ostvarili smo zacrtano – ostali smo ubjedljivo najjača partija u sve tri opštine i rezultat izbora vidimo kao dobru najavu onoga što nas čeka uskoro, a to je novi ciklus lokalnih izbora, a moguće i parlamentarnih”, rekao je Bogdanović.

On je istakao da je DPS u tri opštine osvojio ukupno 47,3 odsto mandata, te gotovo osam hiljada glasova, i kazao dodaju li tome rezultati ostalih prirodnih saveznika, jasno je da se može zaključiti kako postoji trend rasta podrške birača građanskim i proevropskim snagama.

“I to je ipak podatak od izuzetnog značaja kada naspram sebe imamo one koji mandate proslavljaju klicanjem Ratku Mladiću”, naglasio je Bogdanović.

Generalni sekretar je saopštio da je DPS jedina partija koja je na jučerašnjim izborima u svakoj opštini imala dvocifren broj osvojenih mandata, i podsjetio da je – ne računajući DPS – pojedinačno najbolji rezultat u nekoj opštini, sa osam mandata, opet imala građanska i evropska partija koja je u opoziciji na državnom nivou.

“Kada govorim o vladajućim strankama sa državnog nivoa, naročito je važno pomenuti da su one u sve tri opštine osvojile svega 27,3 odsto mandata, tako da u ovom slučaju brojke govore sasvim dovoljno o tome što građani misle o politici odlazeće Vlade. Građani su pritom vidjeli šta se dešava i u Budvi i u Beranama i u drugim gradovima gdje oni vrše vlast na lokalu, tako da je takav rezultat posljedica i tog faktora”, rekao je generalni sekretar DPS.

Bogdanović je saopštio da iako je DPS u Petnjici osvojio apsolutnu vlast, spremni su da pregovaraju sa svim građanskim i evropskim strukturama, kao i da očekuje da će se i na Cetinju formirati takva vlast, te da je to najbolja poruka o tome i u kojem se pravcu kreće Demokratska partija socijalista i kakav nivo saradnje se želi sa svima sa kojima se dijele ključne građanske vrijednosti.

“Oni koji se sada nadaju kako će na Cetinju sa nekoliko stotina glasova volšebno doći na vlast, najprije neka se zapitaju gdje su bili na Belvederu prije tri mjeseca i na kojoj su strani bili petog septembra. Ne može se u jednoj opštini najavljivati “sloboda“ sa onima koji slave Ratka Mladića, a u drugoj govoriti o posvećenosti Crnoj Gori. Već je Crna Gora iskusila politiku kameleona koji u Beranama žele nazivati ulice po ratnim zločincima, a na Cetinju braniti Crnu Goru” poručio je Bogdanović.

Na kraju on je konstatovao da je Demokratska partija socijalista na ovim je izborima, u jednom gradu srednje i dva relativno manje veličine, dobila mnogo novih lica, progresivnih ljudi mlađe i srednje generacije koji su prepoznati u svojim lokalnim sredinama – što je još jedan nemjerljiv rezultat.

“Zapravo – u tome i jeste ključ naše pobjede – jer u budućnost ulazimo sa uspješnim, stručnim i cijenjenim ljudima, iza kojih ovog puta stoje hiljade sugrađana”, zaključio je generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mladen
Gost
Mladen

Bogdanović kao i svi u dps-u misle da gradjani imaju amneziju pa da ne znaju šta ste sve poharali za 30. g. vlasti. Nece vise niko sa vama. Nikada vise dps na vlast.

Realnost
Gost
Realnost

Saopštenja i saopštenja i mislite ponovo saopštenja i tako zaradjivat platu .

Miso
Gost
Miso

Kad nema cokolade, moze i Belveder za desert. To je sumacija politicke ponude ovog kruga lokalnih izbora.

Izkorjena čupat
Gost
Izkorjena čupat

Slabo.

Danilo
Gost
Danilo

Da tacno ali ne i DPS-u

Levis
Gost
Levis

Izgubili ste Mojkovac,ali taj trend je bio prisutan već na prošlim izborima.U Cetinju i Petnjici opozicija je razbila.I poređenje sa rezultatima iz prošle godine govori da su vladajuće stranke pale i pored svih privilegija koje donosi vlast.

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Morate se ujediniti sve crnogorske snage da pošaljemo ove u proslost!

Lila
Gost
Lila

Suverenisticki blok formirajte, široku koaliciju, svi pod jedan slogan – za Crnu Goru! Dps to može da inicira i realizuje!

Lila
Gost
Lila

Tako je! 🇲🇪

Tatjana
Gost
Tatjana

Sjajno, Bogdanovicu! 🇲🇪

Rajka
Gost
Rajka

Da je vječna Crna Gora!

mali55
Gost
mali55

Tako je!

Marko
Gost
Marko

Pobijedice gradjanska CG!

Ružica
Gost
Ružica

Iza kojeg ovog puta stoje hiljade sugrađana! Takooo je! Svi za DPS!

Mia
Gost
Mia

Bravo, samo naprijed!

Sajko
Gost
Sajko

Podrška iz Ulcinja! Samo naprijed! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Nikola
Gost
Nikola

Bravooooo idemo naprijed
pobjeda je Crne Gore

Lidija
Gost
Lidija

Bravo, Aleksandre! Ne spustajte gard! Samo jako! 🇲🇪

Lutak
Gost
Lutak

Bravo, Saša! Gazite ih istinitim podacima!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Sibela
Gost
Sibela

Pobjednik izbora je onaj koji osvoji najviše mandata – prosta matematika, dakle DPS!

Julka iz Cuca
Gost
Julka iz Cuca

Građanske i evropske vrijednosti čuva DPS! Bravo!

Milan
Gost
Milan

Tako je, samo činjenicama, sekretare! Bravo! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Milena
Gost
Milena

Bravo DPS!

Jelena
Gost
Jelena

Nastavite s reformama u DPS-u i vratićete se brzo! ✊

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Tako je, Bogdanovicu! Pobijedila je građanska i evropska Crna Gora! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Čajo
Gost
Čajo

Bravo, Aleksandre! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Prc CG
Gost
Prc CG

Hahahahaha

Send this to a friend