Politika

Bojkot i dalje na snazi: SNP čeka Markovića, DF opoziciju

I Socijalistička narodna partija i Demokratski front nastavljaju sa bojkotom parlamenta. SNP traži da premijer Duško Marković pozove opoziciju na dijalog gdje bi se raspravljalo o vanrednim izborima. Demokratski front, pak, traži da opozicija do 1. oktobra odgovori na njihovu platformu koja podrazumijeva proteste i zajedničkog predsjedničkog kandidata.

To što više od deset mjeseci bojkotuju Skupštinu nije najbolje rješenje, ali je, kako su juče poručili iz Socijaldemokratske partije i Demokratske Crne Gore jedino moguće na koje su prinuđeni. Loptica je, kazali su lideri ove dvije stranke, u dvorištu DPS-a, od koga traže raspisivanje vanrednih izbora. Samo pod tim uslovima su spremni da se vrate u skupštinske klupe.

<<<Vanredni izbori, pa se SDP i Demokrate vraćaju u skupštinske klupe<<<

Pod istim uslovima i SNP je danas saopštio da je spreman da se vrati u parlament.

“SNP će ostati van parlament. Pravo bilo kog političkog subjekta je da se vrati u Skupštinu. SNP u tom pravcu neće žuriti. Bojkot je odluka koju je podržala cijela opozicije i ne vidim razlog zašto bi neka opoziciona partije to prekidala“, jasan je nakon sastanka sa ambasadorima država članica EU lider te stranke Vladimir Joković.

Stoga je, ističe, na premijeru Dušku Markoviću i Vladi da raspišu izbore i pozovu opoziciju da se dogovore oko fer i demokratskih uslova.

“Dijalog bi trebalo da počne ili odmah ili u oktobru”, naveo je Joković, a sve to iz razloga da bi izbori mogli biti održani na proljeće zajedno sa predsjedničkim i lokalnim u 13 opština.

Nije htio da odgovori na pitanje da li su predstavnici EU insistirali da se vrate u parlament.

A jedan od lidera DF Andrija Mandić poričio je da će ta politička grupacija čekati do 1. oktobra odgovor na ponuđenu platformu i da se prije toga neće izjašnjavati o povratku u parlament.

<<<DF spreman da prihvati i druge prijedloge <<<

“Da li su kolege iz opozicije spremne da zajedno izađemo na ulice Podgorice i Crne Gore i da protestom utvrdimo naše zajedništvo, da imamo jednog predsjedničkog kandidata koji bi bio nestranačka ličnost, da zajednički sa jednom odborničkom listom nastupimo na lokalnim izborima i da se protestima izborimo za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora koji bi bili istog dana kad i predsjednički, a da se na njima opozicija pojavi takođe sa jednom poslaničkom listom“, istakao je Mandić.

On je kazao da su im sagovornici iz EU rekli da oni ne podržavaju bojkot parlamenta.

TVCG javlja da će opozicija u čestvrtak i petak održati sastanke i u Ambasadi SAD-a.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Jotići, nastavljas tamo gdje što tvoj prethodnik,toga znaći džabe si kročio. Nastavljamo se propadanje.Što prije to shvatiš bole za tebe i druge.

studentMNE
Gost
studentMNE

KOLIKO ZNAM, IZBORI SU ZAVRŠENI I PRIZNATI

Bobija do Rvasa
Gost
Bobija do Rvasa

Zahvaljujuci ovim blorovima sto sebe nazivaju opozicijom gospodin Djukanovic ce vladat najmanje 1000 godina.

blondy
Gost
blondy

Zasto se ne primijeni Zakon o radu kad je u pitanju nedolazak na posao poslanika.5 dana ne dolaziti na posao svaki zaposleni u drugim firmama bi dobio otkaz

Piroska
Gost
Piroska

Na ovakvim izborima , koji nijesu demokratski , izadje 74% glasaca i pozicija ima pola a opozicija pola. Znaci , za poziciju glasa oko 33% ukupnog broja glasaca ( nijesu izasli svi , kuci su ostali oko 25% ,…..za manjine je potrebno mnogo manje glasaca za poslanicko mjesto ). Tako da DrPS hoce sa 1/3 glasaca da ima apsolutnu vlast!?… Više »

Realan
Gost
Realan

I kada bi doslo do izbora, Snp ne bi imala sta da izgubi, jer rejting partije ide uzlaznom putanjom.

i tata bi sine
Gost
i tata bi sine

Opozicija sjedi kuci, ne radi svoj posao i svi uredno primaju plate. Nek se bar odreknu plata dok bojkotuju. Nego je ljepse sjedjeti kuci i primati cetvorocifrenu platu..

Aha
Gost
Aha

Nije nego bi bilo ljepse praviti sporazume o priznanju krivice kao Marovic….uzeo meleone I uziva u depresiji

Budo
Gost
Budo

Vama je Skupstina,radno mjesto,jer za rad u njoj dobijate novcanu nadoknadu,a vi ste obavezni da radite.Medjutim bojkot prestaje jedino kada se isplacuje vas”rad”.Zamislite koliko bi vasih glasaca prihvatilo,sistem bojkota radnog mjesta,za deseti dio vasih primanja.Nije posteno!

Nikolina
Gost
Nikolina

SNP moze ostati slobodno da ni ne ulazi jer ionako su jedan obicni politicki inventar u parlamentu koji rade samo kako im drugi narede !

Jovana
Gost
Jovana

Nastavljajte vi slobodno da bojkotujete, jer i kad ste bili u skupstini vasa rijec nije imala nikavu snagu ni moc, sto bi sad imala ??

Butko
Gost
Butko

Pa zato se i bojkotuje 🙂

Zarija
Gost
Zarija

SNP partija koja se raspala koja se jedva drzi, ciji su bivsi clanovi presli u Demokrata, i sta mislite da vi iz SNP mozete nesto da uradite konkretno ??

Saska
Gost
Saska

Meni ovo lici na jedan bezupsjesan pokusaj opozicije i misle sad da ce nesto promijeniti ako na glas pricaju o bojkotu, o on je vec nekoliko mjeseci , ne vidim da ikome fale !

Obrad
Gost
Obrad

Snp nema razloga za brigu i mogu u bilo kom trenutku na izbore.

Kosta
Gost
Kosta

Sta mislite da postignete sa tim bojkotom ?? Isto stanje isto rastojanje sa vama !

Bas tako
Gost
Bas tako

Najbolje rjesenje za izlazak iz krize je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora..

Wolf
Gost
Wolf

Jokovic spreman da izadje na crtu, neki se izgleda plase izbora..

Mojsije
Gost
Mojsije

Jo količine je pokazao da je zalutao u politici i partiji koja je izgubljena.

n.v
Gost
n.v

Sto bi bili izbori prije vremena, mislim da apsolutno nema potrebe za tim.

nadja
Gost
nadja

Sad odjednom oce u Parlament. Boga mi plate nijesu bojkotovali.

kikica
Gost
kikica

A ko je ovo???

Lena
Gost
Lena

A mogu samo zamisliti sta ste im vi to prezentovali, sram vas bilo.

IvanPg
Gost
IvanPg

Snp je ponudio saradnju i opoziciji i vlasti u raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora..Ne plase se izbora..Samo naprijed..

katarina
Gost
katarina

Ajde vise ne pricajte gluposti da vas zamolim.

imela
Gost
imela

Jokicu neka vam bojkota, svakako nista ne radite, bar sjedite u Skupstini..

imegle
Gost
imegle

Ne sumnjam da necete biti uskraceni za odgovor.. Reci ce vam kako stoje stvari,aa bojkotujte koliko hocete, samo ste trebali i novac bojkotovati..

lola
Gost
lola

Mislite da postavljate uslove premijeru.. Dace vam on adekvatan odgovor !

krinka
Gost
krinka

mogu misliti kako ste ”pametne” ideje prezentovali… To se od vas i ocekivalo..

Milorad
Gost
Milorad

cus a ko si ti . ovaj leti bisoko postavlja uslove a mi neznamo ni ko si .

Send this to a friend