Politika Demokrate poručile

Bojkot izbora ako se ne realizuje Briselski plan, DPS zapao u pasivnu poziciju

Za Demokrate je neprihvatljiva bilo koja Vlada na čijem čelu bi bio DPS, saopšteno je iz partije Alekse Bečića. Ukoliko se ne realizuje Briselski plan i ne formira tehnička Vlada na čijem čelu neće biti DPS, Demokrate će, poručuju, pozvati građane na bojkot izbora.

Demokratska Crna Gora organizovala je sastanak rukovodstva partije sa predsjednicima mjesnih odbora Demokrata u opštini Berane. Sastanku su prisustvovali predsjednik, Aleksa Bečić, potpredsjednici Zdenka Popović, Momo Koprivica, Vladimir Martinović, generalni sekretar, Boris Bogdanović i odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada, Mitar Vuković

Na sastanku je potvrđena puna podrška Briselskom planu i zahtjevu da se Vlada formira na način predviđen Sporazumom za budućnost, u kom bi jednu trećinu činila opozicija, jednu trećinu civilni sektor i jednu trećinu vlast, a u kojoj premijer ne bi bio iz reda vladajućih partija.

“Za Demokrate je neprihvatljiva bilo koja Vlada na čijem čelu bi bio DPS. Za razliku od jasnog stava Demokrata, oni koji zagovaraju tehničku Vladu i dalje se nisu izjasnili da li bi pristali na istu ukoliko bi je predvodio DPS”, ističu Demokate.

Na sastanku je, dodaju, konstatovano da je nakon usvajanja Briselskog plana DPS zapao u pasivnu poziciju, a da Demokrate diktiraju tempo.

“Na žalost, dio opozicije pokušava da zaustavi i ispriječi se na putu promjena usled ličnih dogovora i kalkulacija sračunatih zajedno sa Đukanovićem, što je više nego očigledno”, tvrde Demokrate.

Takođe, učesnici sastanka su saglasni da je “izuzetno vidljivo da je DPS prilično nevoljno i ne zato što hoće, već zato što mora glasao za Odbor predviđen Briselskom planom, kao i nove članove odbora”.

“U pitanju je klasična politička kapitulacija, a njen intenzitet je vidljiv kada se uporedi sa ranijim slučajem. DPS je prethodno dobrovoljno i objeručke prihvatajući glasao za poslanike DF-a kao članove Odbora po mjeri Đukanovića”, navode oni.

Ovaj sastanak je, poručuju, jedan od pripremnih za sprovođenje terenske kampanje u okviru koje će se građani pozivati na bojkot izbora ukoliko se ne realizuje Briselski plan i ne formira tehnička Vlada na čijem čelu neće biti DPS.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Trla baba da joj prodje dan .Prepoznatljivo ponasanje Demokrata.

1389
Gost
1389

Citiram: “Za Demokrate je neprihvatljiva bilo koja Vlada na čijem čelu bi bio DPS, saopšteno je iz partije Alekse Bečića.”- znaci samo prihvataju svoju vladu! Pa osnujte je na facebook tu ste najjaci

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Nema mi komentara..Blokirate svako drugačije mišljenje..Doćiće te i vi iz CDMa na red…polakote

Cale
Gost
Cale

E nek se sad izjasni DF na ovu temu.

Bojkot
Gost
Bojkot

BOJKOT

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Vi ste svakako UGASENI!

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Tesko se odrec poslanickih plata tako da je to malo realna opcija.

Fileopg
Gost
Fileopg

mora da je Mr Aleksa slikan u drugom redu čim se ne vidi na slici…

Mika
Gost
Mika

Ovi ne znaju vise sta hoce, a i ako izadju na izbore doživjeće krah, jer su izgubili podršku građana.

Lola
Gost
Lola

Naravno da će bojkovati izbore jer su previše slabi da se suoče sa voljom naroda!!!!

Jovan
Gost
Jovan

Price za malu djecu

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Kakav Coctel partia..demokrati svi..svi otimaju.Svi u svađi..krađji..Užas kako izgleda cg..sirotinja najveća EVROPE…Tragedija jedne nacija..

Svjefol
Gost
Svjefol

Ko su ovi?

perozlatičanin
Gost
perozlatičanin

Sto je ovo brate?😂😂😂😂
Na katunu nedje? 😂😂😂

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Samo da dps vise ode.to su ljudi koji su izvitoperili citavu drzavu i narod.odvratni su.

Sony
Gost
Sony

Ogoljeni ste pred cijelom Crnom Gorom. Racun ce vam stici na prvim parlamentarniđ izborima, kada cete se prepoloviti. Dosta je vsran ovaj narod! Ne treba mu jos jedna Pozitivna!

Sprdnja
Gost
Sprdnja

Al mu treba DF s malogradjanskim i primitivnim saopstenjima, evo 30 godina sve isto. Da bas..

Send this to a friend