Politika

Bojkotašima više od 24 hiljade eura

Crnogorskim poslanicima isplaćeno je 133 hiljade eura za neto zarade za decembar, od čega je za 18 opozicionih poslanika koji i dalje bojkotuju rad parlamenta isplaćeno 24.103 eura, pokazuju podaci objavljeni na sajtu Skupštine.

Demokratski front i poslanici Aleksandar Damjanović i Goran Danilović vratili su se u Skupštinu, a bojkot su nastavili poslanici Socijaldemokratske partije, Građanskog pokreta URA, Demosa i Demokrata. Decembarske zarade pojedinim poslanicima bile su veće nego novembarske.

Najveću poslaničku platu za posljednji mjesec, protekle godine, primila je poslanica Demokratske partije socijalista Marija Ćatović i to 2.386 eura. Njena novembarska plata iznosila je 1.762 eura. Slijedi predsjednik Skupštine Ivan Brajović sa zaradom od 2.287 eura. Nakon njega najviše je zaradio poslanik DPS Branko Čavor, koji je za decembar imao platu 2.212 eura, te poslanik iste partije Miodrag Vuković koji je zaradio 2.172 eura.

Od opozicionih poslanika najveću decembarsku platu imao je poslanik Demokratskog fronta Branko Radulović koji je primio 1.811 eura, a zatim lider Demosa Miodrag Lekić, čija je decembarska zarada 1.732 eura.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević je za prošli mjesec primio 1.601 euro, predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić 1.588 eura, a prvi čovjek Demokratske narodne partije Milan Knežević 1.433 eura. Ranko Krivokapić, predsjednik SDP, zaradio je 1.680 eura, a lider URA-e Dritan Abazović 1.394 eura.

Većini bivših poslanika isteklo je pravo na naknadu s obzirom jer je proteklo godinu od prestanka funkcije, pa sada njih šestoro prima nadoknadu na osnovu prestanka radnog odnosa. Punu naknadu za prošli mjesec primili su Radojica Zivković 1.796 eura, Vuk Roćen 1.744, Velizar Kaluđerović i Veljko Zarubica po 1.731, kao i Husnija Šabović i Maida Bešlić po 1.691 euro.

Plata generalnog sekretara Aleksandra Jovićevića za decembar iznosi 1.966 eura, njegovog zamjenika Mersudina Gredića 1.647, dok je druga zamjenica generalnog sekretara Marija Mirjačić za prošli mjesec dobila 1.635 eura.

Dva pomoćnika generalnog sekretara Jelena Radonjić i Nataša Komnenić zaradile su 1.437, odnosno 1.430 eura. J.ĐURIŠIĆ

Za zarade savjetnicima 12.825 eura

Za zarade savjetnika predsjednika parlamenta za decembar je izdvojeno 12.825 eura, a najbolje plaćena je Tatjana Krivokapić, koja je zaradila 1.695 eura.

Četiri savjetnika potpredsjednika parlamenta koštali su državu 5.456 eura.

Bivšim savjetnicima predsjednika i potpredsjednika Skupštine koji ostvaruju pravo na naknadu na osnovu prestanka funkcije isplaćeno je 1.189 eura za period od 1. do 5. decembra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milan
Gost
Milan

Kakvu su sve vam je jasno kad bojkotuju sjednice, namjerno ne dolaze ali zato svaki cent im se mora isplatiti !

Jovan
Gost
Jovan

Ovi nasi opozicionari vole da uredno primaju platu, da koriste sve benefite koje mogu da dobiju od skupstine a onda im ista ne valja a sve ostalo valja !

doktor profesor
Gost
doktor profesor

Koga je Brajović častio 13. platom a koga bonusima, zašto ne pišete o tome?

Sorela
Gost
Sorela

Zasto se niste odrekli plata bojkotasi i tako potvrdili vasu pricu o moralu i postenju !

rejna
Gost
rejna

svi pricaju o nekakvom moralu, o karakteru, dostojanstvu i casti, a svi zele da se voze sluzbenim autima, koriste sve moguce beneficije koje im daje poslanicko mjesto !

montenegrina
Gost
montenegrina

Kako su jadni. Oni isti koji pricaju o losem odnosu Vlade prem gradjanima, a uzimaju novac koji nijesu zaradili. tako reci kradu

marko
Gost
marko

Nisu razmisljali o tome da bojkotuju plate hm

joka
Gost
joka

e kakva nam je opozicija, pljuju a pare uzimaju pih

Dana
Gost
Dana

Sram ih bilo. Uzimaju i plate nezaradjene i voze se sluzbenim kolima. Kompletna opozicija nam je totalni raspad i bruka!

Patkica 🇲🇪
Gost
Patkica 🇲🇪

Sto ne bojkotuju i plate ili kad ih makar nisu zaradili sto ih ne daju u dobrotvorne svrhe?

xyz
Gost
xyz

Što ne nadješ nekog patka da se malo zanimaš?

Send this to a friend