Politika

Bojović: Fašistički izlet Bogdanovića

Najava ministra kulture Aleksandra Bogdanovića, da će zabraniti obilježavanje stogodišnjice Podgoričke skupštine i ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom, predstavlja još jedan fašistički izlet ovog aparatčika u fraku, kazao je član predsjedništva DNP-a Vladislav Bojović.

<<<Bogdanović: Crna Gora slavi časne događaje, a Podgorička skupština nije jedan od njih<<<

“Inače, za njega niko ne bi ni u političkom ni ljudskom smislu znao, da ga na obje te funkcije nije preporučilo jedino što je zet Svetozara Marovića. A oni, bolje obaviješteni, znaju da ga za gradonačelnika Cetinja više nijesu htjeli ni DPS ni koalicioni SD, pa su ga u nemanju drugih funkcija gurnuli za ministra kulture, i time definitivno obesmislili i tu funkciju”, kazao je Bojović.

Prema njegovim riječima, izjava Bogdanovića u potpunosti je na fonu aktuelne politike crnogorskog režima, koja se sastoji u pokušaju institucionalne asimilacije srpskog naroda u Crnoj Gori, kojem se želi ukinuti pravo na kulturu i istorijsko nasljeđe.

“U svojoj polusumanutoj izjavi zet Marovića je posebno naglasio da Crna Gora: samo pamti i proslavlja časne datume i događaje iz prošlosti. Zato ga pitamo, ako je već tako, u koju konkretno kategoriju spada datum kad je njegov tast zajedno s njegovim šurom sklopio sporazum o priznanju krivice, jer je za nekoliko stotina miliona oštetio budžet opštine Budva.Takođe ga pitamo, u koju kategoriju spada datum kad se njegova supruga našla u istražnom zatvoru, optužena zbog koruptivnih radnji isto kao njen otac i njen brat. Ili možda treba proslavljati datum njihovog bjekstva u “okupatorski” Beograd, kako bi u krugu dvojke bili najbolji primjer da je i u Crnoj Gori ponekad pravda previše spora i nikad dostižna”, pita Bojović.

Osvrnuo se i na učešće Crne Gore na obilježavanje Oluje u Kninu.

“Ili treba proslavljati datum progona 250.000 srpskih civila iz Republike Srpske Krajine, kao što je to sramno uradio vojni ataše Crne Gore u Hrvatskoj, besramno stojeći ispod ustaških parola “Za dom spremni”. Ako su sve ovo datumi, po kojima Crna Gora treba da se ponosi, onda je bolje da je nema, nego da joj zet Svetozara Marovića određuje istorijske, kulturne i duhovne standarde, i predstavlja se kao njen spasitelj”, navodi Bojović.

DNP poručuje Bogdanoviću da niko u Crnoj Gori, bez obzira na pritiske državnog aparata, ne može zabraniti najmanje jednoj polovini Crne Gore da obilježava slavne datume iz naše istorije.

“Da želimo biti maliciozni, zetu Sveta Marovića bismo postavili pitanje bi li ovako reagovao i da se kojim slučajem na čelu Organizacionog odbora za proslavu navedenog datuma našao upravo njegov tast, nekadašnji predsjednik Državne zajednice SCG. Jer, ako ćemo pošteno, u ovom trenutku ovaj datum ponajviše obavezuje Svetozara Marovića. A, pritom, ako je išta od onih satelita, koje je prodao Izraelu, preostalo, može ih skinuti sa zgrade u Njegoševoj ulici u Beogradu, i poslati na dar svom starom prijatelju Milu Đukanoviću, da lakše nadzire Duška Markovića, jer po posljednjim informacijama Marković vodi u broju kontraobavještajnih satelitskih tanjira”, kazao je Bojović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

poslije susrrta na ćuvenom kanabeu u BG ovi potrčko i njegova družina se okuražili…

NBA
Gost
NBA

BOJOVICU,STA TI GOD RECEM,MALO SAM TI REKAO!SJEDI DJESI,A,IZA DJESI NIJESI?I,POKRIJ SE USIMA…..

Dukljanin
Gost
Dukljanin

TRAGEDIJA jedne nacije…Ovo Jedino Zakon moze sprijecit?Laz je Cudo..Svaki dan je ponavljaju..kad spavaju lazu..Ubijedili su sebe da je laz istina

A, nu, čoče
Gost
A, nu, čoče

Crbski paradox: “Fašistička zabrana fašisticke proslave fašistickoga događaja”. Zbilja, što smeta Crnogorcima da neko u sred Crne Gore slavi njezinu propast? Čudni neki ljudi.

Zeljko
Gost
Zeljko

Moj Bojovicu pogledaj zupske Bojovice dje su bili 18 godine .To su bile gromade ljudske tog vremena .Za svoju domovinu moj Bojovicu

Konj
Gost
Konj

Potpuno se slazem! Bojovici su nazalost puno propatili zbog iste te skupstine koju on slavi… I jos prica o izdaji… Kakva dijabola hahahahahahahahah

Vladar
Gost
Vladar

Da se ovako nesto slavi u Ameriku, Francusku, Rusiju, takvi izdajnici bi prosli po kratkom postupku, sve u ovu drzavu moze i sto je najgore takvi u skupstinu sjede, takvi bi drzavu da prestavljaju, a koliko je tek naroda u ovu nasu bijednu drzavu koji misle isto i podrzavaju ovakve! Hrvati su imali potpuno pravo sa onima sto su u… Više »

Kotorski
Gost
Kotorski

Tacno! Cisti fasizam i izliv mrznje. Sramota da tako govori jedan ministar. Sramota.

Vojo
Gost
Vojo

Bojovicu i kotorski vucate se prema vranju i kursumliji izdajnici Crne Gore

Wather
Gost
Wather

Eh ima odje i istine ali i lazi.. Bojovicu koji li si sad ti “aparatčik”.. i tebe su talasi izbacili iz okeana taman ka Bogdanovica.

toro
Gost
toro

zna se ko su fasisti u CG… neka vi to sad

Joo
Gost
Joo

Znaci slave okupaciju Crne Gore….eeeee a takvi bi vlast u toj istoj drzzavi……zapamtiti i za izbore stalno ponavljati….da se dobro upamti ko je pravi neprijatelj CG……

Send this to a friend