Politika Potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka

Bolje smijeniti Carevića u jeku turističke, nego građevinske sezone

Miodrag Čučka

Veći je problem smijeniti Marka Carevića u jeku građevinske, nego turističke sezone. Građevinarstvo je njegova struka, a ne turizam. Ako budvanski turizam i grad zavisi od njega, onda nije dobro ni za turizam ni za Budvi, ni za sve, kazao je za Dnevne novine potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka, komentarišući izjavu Carevića da nije dobro da se o njegovoj smjeni raspravlja u jeku sezone.

Carević je za TV Vijesti rekao da bi mu lično, predlog o njegovom razrješenju i odgovarao, ali da, gledajući politički, inicijativa Crnogorske nije u redu, jer je “turistička sezona u jeku”, te da imaju preča posla od političkih prepucavanja.

“Meni je prioritet turistička sezona i da ona bude što uspješnija. Mislim da bi realno bilo da se to ostavi za kraj sezone. Otvoreni smo za sve opcije, pa i za tu”, rekao je Carević.

Takođe je naglasio da je “Crnogorska ušla u koaliciju na njegov zahtjev i zahtjev Demokratskog fronta.

“Stoprocentne njihove pozicije smo im mi lično odobrili i dali. Mislim da su to trebali malo više da poštuju. Što se tiče toga da ja sam donosim odluke na posao se mora dolaziti i raditi. Kada bi neko bio tu, ja bih sa njim sarađivao. Ja trčati po gradu i po lokalima da ih nađem da rade to mi ne pada na pamet”, poručio je Carević.

Potpredsjednik Crnogorske Čučka je i ovo prokomentarisao za Dnevne novine, navodeći da sve zavisi od toga ko što smatra da je rad.

“Ja bih volio jedan njegov posao da navedem koji je započeo u mandatu sa svojim ljudima i zaokružio”, kazao je Čučka.

On je naveo da će ovih dana na organima partije biti raspravljano o inicijativi o podršci, odnosno smjeni Carevića.

“Kao što smo radili i do sada, odluku o tome donijeće Opštinski odbor Crnogorske u Budvi u saradnji sa Predsjedništvom partije. Na to pitanje ćemo odgovoriti narednih dana”, rekao je Čučka.

Na pitanje da li je ova partija zvanično obavijestila koalicione partnere da izlaze iz vlasti u Budvi,rekao je da još nijesu, ali da će to uraditi za dan, dva. Čučka naglašava da napuštanje vladajuće koalicije nije nova ideja, već da su o tome razmišljali i ranije.

Posljednji događaji su im, kako ističe, potvrdili da ne pripadaju aktuelnoj koalicionoj vlasti u Budvi. Posebno ne mogu da prihvate se gradom vlada bez pitanja i konsultacija, te da to neće da dozvole.

Za izvršnog direktora Građanske alijanse Borisa Raonića dešavanja u Budvi više predstavljaju “zauzimanje pozicija za izbore koji su za godinu dana, nego što su izraz principa u političkom djelovanju”.

Budvanski parla ment, podsjetimo čine 33 odbornika, od čega 12 mandata pripada DPS-u, sedam Demokratama, šest Demokratskom frontu, tri Crnogorskoj, dva mjesta u lokalnom parlamentu pokrivaju dva nezavisna odbornika, kao i po jedan iz SNP-a, SD-a, GP URA.

Inicijativa za smjenu je legitimna ukoliko je potpiše trećina odbornika što je u ovom slučaju 11 odbornika.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nera
Gost
Nera

Ovaj iz vlasti ne izlazi po cijenu bilo čega!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

DPS je gori nego Četnici…Ako normalno i Pametno..sagledaš stvari..to je 100 %..istina..I sto mi da ocekujemo..namještena ubistva…namještena krađa…namjestena Politika..Odrstamo u siromastvu..kriminalu i laži

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ne postoji na Svijet..Kvarni i zli Politicari i ljudi..Nego sto ima CG..Zamisli da familija Djukanovic ima Banke..Limenke i milione..To je tragedia jedne zemlje..zamisli marovic i sin..zamisli oni da uzmu na desetine miliona..Stvorili smo zlo..prokletu zemlju..u kojoj niko nije siguran..

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Teško u Romskoj drzavi..ista uradit…

Tuga
Gost
Tuga

Kako bi nas samo o jadu zabavili, da uzmu državnu vlast. Neka stoje ovi koji su (mislio sam da ovo nikad neću ni pomisliti)…

Koliko vidim
Gost
Koliko vidim

Ovaj je udarna pesnica Bečića, kao onaj nesrećni Vulin za Gospodara Vučića.

Kotor66
Gost
Kotor66

Crnogorska hahahahaha…tu partiju treba prekontrolisati dal jos uvijek imaju dovoljan br. ljudi koji glasaju za njih.

LSCG
Gost
LSCG

Čučka ti trebas da dodjes sa predsjednika Opstine pa da se istalis na svaki projekat 50% kao sto si se istalio na Tehnicki koji je Sava pravila !!!

(18)➕
Gost
(18)➕

Bravo Careviću.
Odlično si posao za Dps odradio.
Može li se znati koji građevinski posao su ti obećali?
Možda da budeš prvi podizvođač na bzlevari Jaz-Tivat?

Bu2
Gost
Bu2

Mali grad previše interesnih grupa. Političkih, poslovnih, kriminalnih, nacionalističkih. A sve je toliko isprepletano, ti odnosi. Ko živi u BD par godina, sve mu je jasno.

Jutro
Gost
Jutro

Biće ti to završeno, Čučki. Imaš možda i neku muzičku želju?

Svjefol
Gost
Svjefol

Ko su ovi?

Toges
Gost
Toges

Budva: DF -Carević 35 odsto, DPS 34, Demokrate 8, SD 5, SNP 4, Ura 3, Crnogorska 3, SDP 2…

Mixeta
Gost
Mixeta

BOTU OLADI MALO!!

Rivijera
Gost
Rivijera

DF 9%, Carević 9%

Fileopg
Gost
Fileopg

Da li je moguće da ovako revnosno služe prohtjevima MR Aljekse Bečića, pa ne biste toliko ga slušali ni da ste u jednoj partiji a ne toboš jedan u srpskoj a drugi u crnogorskoj partiji…

Send this to a friend