Politika

Bošković: Bar da bude baza i sjedište crnogorske Mornarice

Bošković u Baru

Bar treba da bude baza i sjedište Mornarice Vojske Crne Gore u punom kapacitetu, a da se kvalitetnom i otvorenom saradnjom vrijedne nepokretnosti u ovoj opštini mogu valorizovati na dugi rok i na obostranu korist, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković tokom današnje posjete baru gdje je razgovarao sa predsjednikom te opštine Dušanom Raičevićem.

On je posebno istakao da lokalitet Crni rt treba da se privede namjeni, uz pomoć Opštine u izgradnji pristupnog puta.

“Takođe, bilo je riječi o privođenju namjeni vojne ekonomije, koja će se valorizovati isključivo kroz stambenu izgradnju za potrebe rješavanja stambenih pitanja pripadnika Vojske Crne Gore. Bošković je posebno potencirao i značaj valorizacije prostora na kojem se nalazi kasarna “Pero Ćetković”, a koji površinom daleko prevazilazi potrebe Vojske”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Dogovoreno je da će Opština Bar i Ministarstvo zajedničkim snagama iskoristiti mogućnosti koje pruža prostor kasarne.

“Današnjim sastankom počelo je definisanje projekta valorizovanja Mornarice Vojske Crne Gore na način koji će garantovati mnogo veću efikasnost i bolje korišćenje resursa, kao i sredstava koje država opredjeljuje za njeno finansiranje, uz podizanje borbene gotovosti na mnogo viši nivo”, ističu iz Minsitarstva odbrane.

Raičević je izrazio spremnost Opštine da bude konstruktivan sagovornik po svim pitanjima koja se tiču zajedničkih interesa. On je kazao da je Mornarica Vojske Crne Gore veoma značajna za ovu primorsku opštinu, ali i da je Bar doprinio članstvu Crne Gore u NATO, jer je uvijek bio
odličan domaćin brojnim NATO brodovima koji su posjećivali Luku.

41 Komentara na "Bošković: Bar da bude baza i sjedište crnogorske Mornarice"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend