Politika

Bošković: Bezbjednost i stabilnost regiona ne smiju biti dovedeni u pitanje

Ministar odbrane Predrag Bošković danas je Briselu kazao da NATO ostaje ključni promoter mira u svijetu, te da bezbjednost i stabilnost regiona ne smiju biti dovedeni u pitanje.

“Od sastanka ministara odbrane NATO zaemalja očekujem da potvrdi još jače jedinstvo i odlučnost svih 29 država članica da NATO ostaje da bude ključni promoter mira u svijetu”, istakao je Bošković.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je usvojila dugororočni plan investiranja u odbranu, ali i najavio da će se nastaviti modernizacija oružanih snaga.

Ministar Bošković je kazao da Crna Gora podržava evroatlanske aspiracije Makedonije, te da je optimista da će Makedonija biti sledećea članica NATO.

“Smatram da bezbjednost i stabilnost Zapadnog Balkana leži u integraciji u NATO“, jasan je Bošković.

On je istakao da su svi u regionu dovoljno sazreli da trezveni razmišljaju o veoma teškim odlukama, koje su nekada bile pred Crnom Gorom, a sada pred Makedonijom. Ministar je naglasio da, šta god da se dogodi, bezbjednost i stabilnost regiona ne smiju biti dovedeni u pitanje. Ministar vjeruje da je ova generacija političara u regionu naučila greške iz prošlosti i da neće dozvoliti da ova ili bilo koja druga odluka doprinese nestabilnosti na Balkanu.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
R. Srpska
Gost
R. Srpska

Uvaženi Ministre Boškoviću, narod Republike Srpske nikada neće zaboraviti tvoju herojsku borbu u kojoj nijesi žalio žrtvovati ni svoj život za njenu slobodu. Ako si sve zaboravio šta se događalo i šta si radio prije 2000- te godine, to je zbog amnezije koju si doživjeo u ratnim strahotama i mi te u potpunosti razumijemo. Ali tu smo mi, borci VRS-a,… Više »

bodulski borej
Gost
bodulski borej

NATO nikada nije ni zamisljen da bude promicatelj nekakovoga mira ili demokracije u svijetu. osnovna svrha anglosaksonskoga NATO-a je uvijek bila zaustavljanje sirenja komunizma u svijetu i kasnije prvenstveno borba protiv SSSR-a. njemacka je tu bila sporedna.

Joj
Gost
Joj

A ako budu ? Kakav ce biti odgovor ?

Žeks
Gost
Žeks

Ovaj i Vulin mrtva trka

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Žeks

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Žeks Ne stavljaj mi znak jednakosti između Vulina i Boškovića, ako Boga znaš. Dok je ruglo od Vulina bio u stranci cvjetokose babe Jule devedesetije prošlog vijeka i nas prekodrinske Srbe nazivao naj pogrdnijm imenima, a fukara nije ni vojsku služila….. Gospodin ( namjerno velikim slovima) i uvaženi Ministar Bošković je našu Republiku Srpsku zadužio boreći se sa nama… Više »

free samples
Gost
free samples

hahah e neka si im rekao ali se pripadnik bijelih orlova toga ne sjeca garant! on se nicega ne sjeca sto je bilo prije 2000-te

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ free samples

To ti je amnezija od ratnih strahota.
Bolje da se i ne sjeća, ali da nas je zadužio, zadužio nas je !

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Tu smo mi, pripadnici VRS-a da ga podsjetimo ako zatreba.

Razocarani
Gost
Razocarani

Ala je jak ,,VOJNI,,analiticar ovaj Bidkovic.
Kada on kaze ,,PASCE KISA,,Znajte fa ce za DVIJE GODINE SIGURNO PASTI.

JAAA
Gost
JAAA

A od koga nas stiti NATO???.Ocekuje li se kakav napad na nasu drzavu..Cisto da znamo da ocistimo sklonista od smeca …

Send this to a friend