Politika

Bošković čestitao makedonskom ambasadoru postizanje sporazuma sa Grčkom

Ministar odbrane Predrag Bošković čestitao je danas ambasadoru Makedonije u Crnoj Gori Mihailu Trpkoskom postizanje istorijskog sporazuma sa Grčkom, uz želju da taj sporazum bude odlučujući korak ka ostvarenju evroatlantskog cilja Republike Makedonije.

Njih dvojica razgovarali su danas u Ministarstvu odbrane Crne Gore. Tom prilikom, izraženo je zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima Crne Gore i Makedonije.

Bošković i Trpkoski razmijenili su mišljenja o dosadašnjoj saradnji i saglasili se da je ona iz godine u godinu sve intenzivnija, što je rezultat i identičnih spoljnopolitičkih težnji u čijem ostvarenju je neophodno pružati međusobnu podršku.

Bošković je istakao da će Ministarstvo odbrane ostati opredijeljeno jačanju saradnje sa Makedonijom, uz punu podršku na njenom putu za članstvo u NATO.

Trpkoski je zahvalio ministru Boškoviću na kontinuiranoj podršci koju Crna Gora pruža Republici Makedoniji u ostvarenju njenog najvažnijeg spoljnopolitičkog prioriteta, članstva u NATO i izrazio očekivanje da će rješenjem spora, evroatlantski put Republike Makedonije teći ubrzanom dinamikom.

Bošković je ukazao i na važnost ostvarene saradnje dvije zemlje na polju odbrane, posebno u oblasti školovanja crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju.

Trpkoski je kazao da će Republika Makedonija ostati posvećena intenzivnoj saradnji dvije zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Send this to a friend