Politika

Bošković: Crna Gora element za potkusurivanje na Balkanu

Predrag Bošković/ Foto: Screenprint Gradska TV

Crna Gora je izabrana kao element za potkusurivanje na Balkanu, ocijenio je u emisiji “Pressing” poslanik DPS-a Predrag Bošković, dodajući da se nada da naša država neće biti žrtveno jagnje na tom putu.

Vlast u Crnoj Gori nastoji, kaže, da i formalno uvede vanredno stanje koje bi im omogućilo da sprovode sve naume.

“Došli smo u situaciju da osim institucije Predsjednika ne postoji nijedna druga koja funkcioniše u punom kapacitetu i stoga žele i nju u potpunosti da dezavuišu, kako bi od Crne Gore napravili nesposobnu državu kojoj je potreban protektorat od Srbije”, navodi Bošković.

Ponavlja da opozicija neće mirno gledati kako se “mimo zakona sprovodi agenda”.

“Crna Gora ima kapaciteta da se odbrani od takvih nauma. Ova dva skupa su pokazala da građani neće mirno gledati na uvođenje vanrednog stanja, dezavuisanje institucije Predsjednika, funkcionisanje Vlade koja je oborena. Mi smo naše zahtjeve jasno istakli i od njih nećemo odustati”, poručuje Bošković.

Izvještaj BIRN-a pokazao je, kaže, koliko je jaka sprega organizovanog kriminala – kakav je napravljen u Crnoj Gori, a podržan od strane bezbjednosnih struktura izvan Crne Gore.

“Vrijeme će pokazati da li je BIRN zloupotrijebljen, ili su aktivni učesnici takvog zločinačkog poduhvata protiv Crne Gore. Oni koji su pisali izvještaj su članovi najzločinačkijih klanova na prostoru bivše Jugoslavije”, kaže Bošković.

Ističe da su targetirani slobodni građani koji se bave ljudskim pravima.

“Oni su targetirani zbog toga što dižu glas protiv nacionalizma i populizma. Želi se od Crne Gore napraviti da bude druga srpska država koja bi se u dogledno vrijeme stopila sa Srbijom. Želi se napraviti teokratska država kojom bi vladala Crkva Srbije”, ocjenjuje Bošković, dodajući da su građani koji su se našli na spisku dizali glas protiv svega toga.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BELVEDER
Gost
BELVEDER

Sve im je uzalud, Crnogorce više umiriti ne mogu!!! Svi na proteste do pobjede nad fašistima!!!

KPCG
Gost
KPCG

sve dok domaci izdajnici za interes drugih ruse nam nama jedinu domovinu Crnu Goru bice nam tako

Send this to a friend