Politika

Zgrada za pripadnike VCG do kraja godine 

Zgrada za potrebe pripadnika Vojske Crne Gore VCG u Danilovgradu, za čiju izgradnju je opredijeljeno više od milion eura, biće završena do kraja godine, saopštio je danas ministar odbrane Predrag Bošković.

Ministar se zahvalio Opštini Danilovgrad na izuzetnoj saradnji i davanju doprinosa u rješavanju stambenih pitanja pripadnika Vojske Crne Gore.

Bošković je čestitao pripadnicima Vojske Crne Gore 4. april, Dan NATO, zahvaljujući im se na požrtvovanom radu u prethodnih 12 godina i na svemu što su učinili kako bi Crna Gora postala dio najvažnijeg odbrambenog vojno-političkog saveza u svijetu.

Predsjednik Opštine Danilovgrad, Branislav Đuranović je kazao da počinju radovi na jednoj od najvećih i, svakako najljepših zgrada u Danilovgradu.

“Ova Vojska pripada Crnoj Gori, tako da smo sa velikim zadovoljstvom izašli u susret zahtjevu Ministarstva odbrane da na ovoj izuzetnoj lokaciji nikne zgrada za potrebe njenih pripadnika“, kazao je Đuranović.

Ministar je povodom 4. aprila, Dana NATO, predstavio javnosti kapetanicu Sanju Pejović, koja uskoro ide na dužnost rodne savjetnice u Vrhovnu komandu Savezničkih snaga u belgijskom gradu Mons, na najveću poziciju koju je Crna Gora do sada dobila u Alijansi.

Kapetanica Pejović je istakla da joj ta funkcija predstavlja veliku čast i obavezu.

Send this to a friend