Politika

Bošković i Nuhodžić: Kasarna u Maslinama prioritetni projekat u ovoj godini

Potpuna rekonstrukcija dvije od planiranih pet već postojećih zgrada u kasarni “Marko Miljanov Popović” u Maslinama, kao i projekat za novu zgradu Generalštaba Vojske Crne Gore, što će omogućiti početak zemljanih radova na njoj, prioritet su u 2019. godini, kojim će početi realizacija transformacije kasarne u budući centar crnogorskih bezbjednosnih snaga.

Ovo je zaključak današnjeg sastanka ministra odbrane, Predraga Boškovića sa direktorom Uprave javnih radova, Rešadom Nuhodžićem i predstavnicima Agencije za planiranje i projektovanje iz Nikšića. Njih dvojica su sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem i saradnicima obišli prostor kasarne, u cilju bližeg definisanja rokova.

Za ovu, prvu fazu u realizaciji projekta budućeg centra bezbjednosnih snaga, Vlada Crne Gore namijenila je iz kapitalnog budžeta 1,5 milion eura.

Bošković je istakao da je kasarna u Maslinama, pored nove kasarne u Andrijevici, jedan od prioriteta u izgradnji objekata posebne namjene za potrebe Vojske Crne Gore.

On je izrazio zadovoljstvo ishodom današnjeg sastanka, podsjećajući da će rekonstrukcijom postojećih objekata Logistički bataljon, Četa vojne policije, Četa veze i  Počasna garda steći bolje uslove za rad.

“Već naredne godine idemo sa izgradnjom nove zgrade za potrebe Generalštaba Vojske Crne Gore. Nakon toga, gradićemo novu zgradu i za Ministarstvo odbrane. Kao što smo definisali Dugoročnim planom razvoja odbrane, do 2028. godine ovaj prostor će biti potpuno definisan“, kazao je Bošković.

Nuhodžić je kazao da su za Upravu javnih radova Masline prioritetni projekat u realizaciji kapitalnih investicija u ovoj godini.

“Uprava za javne radove shvata i razumije značaj realizacije jednog ovako kompleksnog projekta za potrebe odbrane, Ministarstva i Vojske Crne Gore, tako da ćemo preduzeti sve mjere da se u definisanim rokovima i realizuju ove investicije“, istakao je Nuhodžić.

U budućem centru bezbjednosnih snaga biće smještene zgrade Ministarstva odbrane i Generaltštaba, komandni centar bezbjednosnih snaga, vojna bolnica koja bi prvenstveno služila za potrebe građana Podgorice, ali i cijele Crne Gore, kao i vojni muzej gdje bi bili smješteni i eksponati iz sadašnje Spomen sobe Pete crnogorske proleterske brigade.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Muljavi@
Gost
Muljavi@

A da njih dvojicu pošaljemo kao udarnu izvidnicu u Afganistan….jedno 3 meseca.

2006
Gost
2006

Bolje bi bilo da ste sačuvali taj park u Kasarni Masline, no što se slikate. Kako bi tek nas sačuvali…

Tomos
Gost
Tomos

Kad ih pogleda beko sa strane, pomislio bi stvarno neki ozbiljni funkcioneri..

Savjet za Tomos
Gost
Savjet za Tomos

Istices se sa pakosnim komentarima. Izbaci zlo iz sebe na drugi nacin. Vjezbaj fizicki, druzi se sa pozitivnim ljudima.

Tomos
Gost
Tomos

Nije ovo pakosan komentar, nego sve zavisi i ko čita. Vidi sa nije do tebe…

Tomos
Gost
Tomos

Pogledaj opet sliku…

Send this to a friend