Politika

Bošković: Izrael kredibilan partner za saradnju u oblasti vojne industrije

Ministar odbrane Predrag Bošković boravi u posjeti Ministarstvu odbrane Izraela gdje se sastao sa generalnim direktorom u Ministarstvu odbrane Države Izrael, general majorom u penziji Udi Adamom.

Tom prilikom potpisan je Implementacioni sporazum za nabavku daljinskih upravljivih oružanih stanica za ugradnju na lako-oklopnim patrolnim vozilima.

Bošković je naglasio da je sveukupna saradnja dvije partnerske zemlje, na zavidnom nivou. U pogledu modernizacije VCG, Bošković je istakao da punopravno članstvo Crne Gore u Alijansi zahtijeva opremanje vojske u skladu sa NATO procesom planiranja odbrane, odnosno novim strateškim legislativnim okvirom koji je uspostavljen u skladu sa savremenim bezbjednosnim izazovima.

“Primarni fokus modernizacije VCG predstavlja nabavka taktičkih lako-oklopnih vozila, odnosno opremanje dvije deklarisane pješadijske čete, što će doprinijeti ostvarivanju jednog od najvažnijih NATO ciljeva sposobnosti”, dodao je on.

Udi Adam je poručio da će Izrael ostati posvećen pružanju podrške Crnoj Gori u domenu unaprjeđenja nacionalnih odbrambenih kapaciteta.

Nakon potpisivanja Implementacionog sporazuma kojim će se realizovati nabavka daljinskih upravljivih oružanih stanica, Bošković je istakao da će to, pored povećanja vatrene moći jedinica VCG, na znatno višem nivou, povećati stepen zaštite posade vozila.

Bošković je takođe kazao da će se sa ugradnjom daljinskih upravljivih oružanih stanica krenuti nakon što u Crnu Goru pristigne prva isporuka  „Oshkosh“ lakooklopnih patrolnih vozila, a koja se očekuje u drugoj polovini 2020. godine.

On je naglasio da je Ministarstvo odbrane nakon detaljnog istraživanja tržišta, a u skladu sa zahtijevanim tehničkim karakteristikama pomenutih sistema daljinskog upravljanja, izabralo izraelsku kompaniju „Elbit Sistems“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
POLTRON i BOT
Gost
POLTRON i BOT

Čuš kredibililan partner ? Izrael u jednom magacinu ima više naoružanja …nego cela crna gora

Djole
Gost
Djole

Ekavica te razvaljuje brate. Odmori malo. Aj na svoje portale

Send this to a friend