Politika

Bošković kazao da će se Crna Gora uvijek rukovoditi svojim interesima

Predrag Bošković

Crna Gora će se uvijek rukovoditi svojim interesima i nacionalnim prioritetima i tako je bilo i sa odlukom o slanju pripadnika u misiju KFOR-a na Kosovu, rekao je danas ministar odbrane Predrag Bošković. 

On je to rekao crnogorskim novinarima u Briselu, komentarišući kritike ministra odbrane Aleksandra Vulina povodom odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u misiji KFOR na Kosovu.

Savjet je donio odluku o angažovanje dva štabna oficira od kojih će jedan biti raspoređen u Komandi misije u Prištini a drugi u Regionalnoj komandi misije u Skoplju.

Predlozi tih odluka biće dostavljeni Skupštini Crne Gore radi donošenja konačne odluke.

Bošković je kazao da su kritike Vulina na odluku Crne Gore da pošalje svoj pripadnike u misiji KFOR-a na Kosovu njegov stav i da ga ne bi doveo kontekst reakcije Srbije.

„Ono što je najbitnije jeste da Crna Gora poštuje svoje nacionalne interese i ono što su preuzete obaveze shodno njenim spoljno političkim prioritetima i tako će se i ubuduće odnostiti“, kazao je Bošković, uoči početka sastanka ministara odbrane zemalja članica NATO.

On je kazao da to nije tema koja treba da opterećuje ovakvke sastanke.

„Ono što je bitno jeste da Crna Gora sa Srbijom želi najbolje moguće odnose i poštujemo njihovo opredjeljenje o neustralnosti, ali Crna Gora će se uvijek rukovoditi svojim interesima i nacionalnim prioritetima“, kazao je Bošković.

Sastanak u Briselu na niovu ministara odbrane, treći je na kojem Crna Gora učestvuje kao punopravna članica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade Hn
Gost
Rade Hn

Drago mi je da se Predrag Boskovic potpuno oporavio od ranjavanja koje je zadobio na ratistu kod Vinkovaca kao dobrovoljac ‘Belih Orlova’.

Milton
Gost
Milton

Znam te Boskovicu iz DEVEDESETIH godina,kada si SRBOVAO od Plevalja i B.Polja do Mostara i Rudoga.
Razumijem tvoju zelju za ZARADOM,ali ne razumije tvoje anti Srpsko raspolozenje.Mada ,poznavajuci te,nije ni to cudno.Ti si od onih ,,Politicara,koji nosi kaput sa DVA lica koje okreces prema potrebi.

Djuro
Gost
Djuro

Poznajes li. Obrazati. Dje ga vidje. Druzili ste se zajedno? Daj detalja daj koju sliku. Ajde

Send this to a friend