Politika

Bošković: Snage NATO-a i partnera garant bezbjednosti u Avganistanu

Boskovic -Knafus

Međunarodne snage sačinjene od NATO saveznika i partnera najbolji su garant bezbjednosti u Avganistanu, te da je njihovo prisustvo i dalje neophodno, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković tokom susreta u bazi Marmal sa komandantom Komande Sjever, njemačkim brigadnim generalom Gerhardom Ernst-Peterom Klafusom.

Bošković se zahvalio generalu Klafusu na podršci našim vojnicima od njemačkog kontingenta tokom izvršavanja zadataka u misiji Resolute Support.

Ministar je podsjetio sagovornika da je Crna Gora svoje vojnike u Avganistan prvi put uputila 2010. godine i da smo od tada neprekidno prisutni, prvo u ISAF, potom u misiji Resolute Support, i to uz postepeno povećanje broja naših vojnika.

On je kazao da Crna Gora kao članica NATO nastoji da maksimalno doprinese politici Alijanse u projektovanju stabilnosti.

Brigadni general Klafus se zahvalio ministru na posjeti i izrazio zadovoljstvo što  pripadnici VCG angažovani u Komandi misije na čijem je čelu, izuzetno profesionalno pristupaju izvršavanju zadataka.

Oni na taj način, kazao je komandant, svoju državu predstavljaju kao kredibilnog saveznika.

Klafus je bezbjednosnu situaciju u području u okviru kojeg funkcioniše Komanda Sjever ocijenio stabilnom, dodajući da realizacija osnovnog cilja misije teče sa vidljivim rezultatima, ali da je prisustvo međunarodnih snaga još uvijek neophodno.

Boskovic Konsa

Bošković se sinoć susreo sa komandantom hrvatskog kontingenta, u sklopu kojeg se nalaze i pripadnici VCG, pukovnikom Dragišom Konsom.

Bošković se zahvalio pukovniku Konsi na podršci koju hrvatski vojnici pružaju crnogorskim vojnicima i konstatovao da je tako visok nivo saradnje vojnika u sklopu misije još jedna potvrda  izuzetne saradnje dva ministarstva odbrane, kao i dvije vojske.

Konsa je upoznao crnogorskog ministra odbrane sa trenutnom situacijom, kao i dinamikom ispunjavanja sadašnjih i planiranih zadaka u Avganistanu.

On je pohvalio izuzetno visok nivo i profesionalizam crnogorskih vojnika, uz uvjerenje da će oba kontingenta u potpunosti odgovoriti na izazove i zadatke u misiji Resolute Support.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
YoyoPrinc od KonikaLjubo666999
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Yoyo
Gost
Yoyo

Mislim da je ovo prvi put da je obukao uniformu. Ne zna on sta je vojnicki pasulj!

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Šaka jada ali smo već 30 godina u ofenzivi, bitku bijemo samo na tuđoj zemlji.

Ljubo
Gost
Ljubo

KOJI OVO CIN IMA BOSKOVIC

666999
Gost
666999

Jeste li naučili da se postrojite po visini?

Send this to a friend