Politika

Bošković: Mladi ljudi ne mogu odabrati časniji poziv od vojničkog    

Vojska se ne bavi samo ratovanjem. Vojska postoji da bi svakom građaninu ulila sigurnost, u slučaju raznih prirodnih katastrofa, ekstremnih prirodnih nepogoda, i sličnih vanrednih situacija, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković osnovcima i srednjoškolcima na “Građanskom satu“ čiji je domaćin bila Opština Danilovgrad, na čelu sa predsjednicom Zoricom Kovačević.

Bošković je istakao da je Danilovgrad veoma značajan za Vojsku Crne Gore, jer je tu stacionirana njena najveća kasarna.

Govoreći o prednostima vojničkog poziva on je kazao da, pored vojničke tradicije koja je iz istorijskih razloga veoma jaka u našoj zemlji, današnje mlade generacije teško mogu odabrati časniji poziv.

“Bio bih srećan da barem nekoliko od vas ovdje danas prisutnih, izabere vojnu karijeru“, naglasio je Bošković, ističući da Vojska Crne Gore teži da motiviše mlade ljude kako bi u njene redove ušli najbolji i najposvećeniji.

On je poseban naglasak stavio na mogućnosti studiranja na renomiranim inostranim vojnim akademijama, koje garantuju ne samo siguran posao u Vojsci nakon završetka, već i širenje vidika i posebno iskustvo tokom višegodišnjeg boravka u tim, po pravilu, internacionalnim sredinama.

Bošković je najavio da će Ministarstvo odbrane prekosjutra, u srijedu, raspisati oglas za 80 vojnika po ugovoru, a da će naredni oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka, izaći za desetak dana, sa takođe povećanim brojem mjesta, sa 50 na 100.

Ministar se posebno obratio djevojkama, uz riječi da danas žene ne čine samo logističku podršku muškarcima koji su tradicionalno vojnici, već da su one danas značajan segment Vojske Crne Gore, pokrivajući veoma odgovorne funkcije i pozicije u Vojsci.

“Ali, štogod da je vaš plan u pogledu lične budućnosti, odazovite se za dobrovoljno služenje vojnog roka, jer će vas ta tri mjesesa u Centru za obuku, ovdje u Danilovgradu, ojačati i sigurno od vas napraviti bolje i odgovornije ljude“, zaključio je Bošković.

On je najavio i da će od naredne godine uslov za rad u Vojsci, biti upravo završena obuka na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov, pojedinačno je i detaljno predstavio programe Ministarstva odbrane namijenjene mladima, od Ljetnjeg vojnog kampa, do stažiranja u Vojsci.

On je najavio da će od predviđenih 80 mjesta za vojnike po ugovoru, narednim oglasom 13 pozicija biti predviđeno sa mjestom službe u Danilovgradu.

“Ovdje govorimo o uslovima da se prijavite za studiranje na inostranim vojnim akademijama, za dobrovoljno služenje vojnog roka, za vojnike po ugovoru, Ljetnji vojni kamp… Ali, uslov svih uslova jeste da ste bezrezervno spremni da služite svojoj domovini“, naglasio je Volkov.

“Građanski sat“ je projekat koji je Ministarstvo odbrane počelo 16. maja, u cilju promocije vojnog poziva, i to u saradnji sa lokalnim samoupravma, kroz neposredni kontakt i komunikaciju sa mladima.

Od sredine maja, organizovan je Baru, Nikšiću, Kolašinu, Mojkovcu, Beranama, Tivtu, Žabljaku, Pljevljima, Šavniku i Herceg Novom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
navy seal
Gost
navy seal

To je i rudarima pricao dok je radio u rudnik, nista zdravije 😉

Camorra
Gost
Camorra

Zavrsi li ti tu casnu vojsku Bole?

Bager mali
Gost
Bager mali

Au jbt

Bratonožić
Gost
Bratonožić

A ne mladosti da jadni nijeste ,pa zar da budete topovsko meso u misijama ove zločinačke organizacije .Ovo je pritisak od strane nato-a da se zadovolji kvota i ništa više ,zna se za gdje treba da se spreme,ne žele više da ameri ginu ,preskupi su im američka stradanja ,okreću se jeftinim riješenjima ,jer za amere u pitanju je čista računica… Više »

Pircio Biroli
Gost
Pircio Biroli

Mogao bi Bošković da polaže za desetara, ima staža!

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Patriotizam bez para je pravi patriotizam .Ko je bez centa spreman da brani drzavu kad je u nevolji to je patriotizam.Kolko ih je svi znamo.

MilovaMoltiva
Gost
MilovaMoltiva

U ime Novca, Mita i svetoga Tita

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Boskovicu, aka Bijeli Orle

maistor
Gost
maistor

Znači zato DPS ima toliko partijskih vojnika.

STRAŠNO
Gost
STRAŠNO

Časnije je biti dobar radnik i majstor. Zbog ovih ludosti nam je pukla pogibija.

Rankovic
Gost
Rankovic

Hahahahahaha, ludilo

Send this to a friend